این موضوع در گفتگو با آنا مطرح شد.
نایب رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران گفت: ارزهای حاصل از صادرات به طور قطع باید به کشور بازگردد، اما با توجه به تحریم ها و مشکلات پولی، چگونه و با چه ابزاری ارزهای صادراتی به کشور باز می گردد. شبکه ملی مشکل دیگری است. اگر بخش خصوصی بخواهد دستورالعمل های ملی را به طور کامل اجرا کند، کل روند صادرات متوقف می شود.
صدرالدین نیاورانی در خصوص مشکل اساسی تجارت کشور به ویژه بحث تسویه تعهدات ارزی صادرکنندگان به خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا گفت: در یک کتاب 50 صفحه ای می توان سوالات و مشکلات را نوشت. جبران تعهد ارزی در هر صورت آیین نامه ای منتشر شده که بر اساس آن امکان تسویه تعهدات ارزی مربوط به سال ۱۳۹۶ از طریق سامانه وجود دارد. اما مشکلات مربوط به سال های 1398 تا 1402 همچنان پابرجاست.
اتاق بازرگانی مخالف بازگشت ارز است
نایب رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران گفت: در خصوص لزوم بازگشت ارز به کشور، یکی از مشکلاتی که با آن مواجه هستیم تفاوت قیمت ارز آزاد و نیمه آزاد است تبادل. اما با توجه به تحریم های ظالمانه ای که وجود دارد و همچنین با توجه به شرایط نیاز ارزی کشور باید سیاست هایی اتخاذ شود که دست صادرکنندگان را برای بازگرداندن ارز به کشور باز کند.
وی ادامه می دهد: اتاق بازرگانی به هیچ وجه موافق عدم بازگشت ارز نیست; ارز حاصل از صادرات قطعاً باید به کشور بازگردد، اما با توجه به تحریم ها و مشکلات پولی، چگونگی و از چه طریقی می توان ارز را به شبکه داخلی کشور بازگرداند، سوال دیگری است. اگر اتاق بازرگانی بخواهد دستورالعمل های داخلی را به طور کامل اجرا کند، کل فرآیند صادرات متوقف می شود.
دست دشمنان در کار است
نیاورانی تصریح کرد: در بحث تعهدات ارزی و صادراتی، اگر بخواهیم تمام بخشنامه ها را یکی یکی اجرا کنیم، روند صادرات و بازگشت ارز به کشور آسیب جدی می بیند، گویی دست دشمنان ملت است. در محل کار. یعنی شرایط به گونه ای است که دشمنان ملت در شرایطی که امکانات دارند از زبان دوستان دستوراتی می گیرند که هدف آن آسیب رساندن به صادرات کشور است.
وی ادامه داد: این اتفاقات در شرایطی رخ می دهد که صادرات محصولات ایرانی بهترین راه برای بهبود وضعیت بازار و مقابله با آسیب های ناشی از تحریم است.
تجار باید از فرصت موجود برای تسویه تعهدات خود به ارزهای خارجی استفاده کنند
نایب رئیس کمیسیون توسعه صادرات غیرنفتی اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه در سامانه معاملات جهانی برای لغو قراردادهای ارزی در سال 1396 شرایط ویژه ای اعلام شد، گفت: در این شرایط هر یورو 550 تومان است. امکان لغو تعهدات واحدهای تولیدی در سال 1396 وجود دارد.
نیاورانی ادامه داد: صادرکنندگان توجه داشته باشند که این امکان پس از سه سال رایزنی با بانک مرکزی و دولت به دست آمد و لازم است از این فرصت برای تسویه تعهدات خود به دلیل تاخیر استفاده کنند.