15:16 – 08 نوامبر 1403 ق
مهدی حیدری، رئیس مرکز تحقیقات مسکن و شهرسازی در جمع خبرنگاران با بیان اینکه برداشت تصادفی آب های زیرزمینی باعث تشدید فرونشست زمین در شهرهای مختلف شده است، گفت: در این شرایط نمی توانیم جلوی ساخت و ساز را بگیریم، بنابراین قوانینی را طراحی کرده ایم که بتوانیم برای آن زمین تهیه کنیم ساخت و ساز مقاوم با وجود فشار زمین.
وی با بیان اینکه بیشترین درصد کاهش مربوط به استانداری اصفهان بوده است، گفت: برای محدود کردن اثرات نزول در استانداری اصفهان مطالعه خوبی را آغاز کردیم و تمامی مراکز خطر را در مناطق نزول برشمردیم و اقدامات اجرایی خوبی انجام دادیم. اما متأسفانه بعد از دو سال هیچ اتفاقی نیفتاد و موجودی 60 میلیارد تومانی که برای آن لازم بود فراهم نشد.
حیدری بیان کرد: برای اجرای این ضوابط باید همه دستگاه ها آماده کار می شدند و بودجه مورد نیاز باید توسط سازمان برنامه و بودجه و سازمان مدیریت بحران تامین می شد که خود حوزه خطا را شناسایی کردند.
رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: در زمینه فرونشست زمین با توجه به اینکه در فصل بودجه نویسی قرار داریم امیدواریم پیش بینی های بودجه برای کاهش اثرات فرونشست زمین لحاظ شود. در همین راستا، وزیر راه و شهرسازی اولین مکاتبه خود را دو هفته پیش در این بخش ارسال کرد.
وی با بیان اینکه در بحث ساختمان های ناایمن با کمک مدیریت بحران و شهرداری تهران گام های خوبی برداشته شده است، گفت: ارزیابی 5 هزار ساختمان ناایمن تکمیل و تحویل شده است و اجرای 11 هزار ساختمان دیگر باید انجام شود. آغاز شود. خوشبختانه در استان تهران کارهای خوبی انجام شده است که در قالب این ارزیابی ها 5 بیمارستان ناایمن ارتقا یافته است.