به گزارش خبرگزاری ای بی اس نیوز ، نوع رتبه بندی imi100 و رتبه های مشابه مانند Fourtune 500، اهدافی که دنبال می کنند به گونه ای است که تمامی شرکت ها از تمامی حوزه های فعالیت در لیست قرار می گیرند و اساسا یکی از اهداف این رتبه بندی می باشد. تا امکان مقایسه بین شرکت های مختلف را ارائه دهد.
احمدی معاون امنیتی وزیر کشور در این خصوص در خصوص رتبه بندی شرکت ها گفت: معمولاً شرکت هایی که با نهاده های تولید یارانه ای و ارزان پیوند دارند و یا دارای رانت اعتباری هستند رتبه های اول را از نظر شاخص فروش کسب می کنند. تنها معیار موفقیت کسب و کار در دوره ای که فعالیت اقتصادی داشتند از نظر شاخص فروش رتبه های اول را به خود اختصاص دادند. و این در حالی است که ارزیابی ریسک می تواند این ضعف را پوشش دهد. نرخ برق، نرخ گاز، مالیات دولتی و غیره. مشکلات جدی است که شرکت های بزرگ کشور را شفاف می کند.
وی افزود: ارزش آفرینی پایدار یکی دیگر از معیارهایی است که باید مورد توجه قرار گیرد. سرمایه گذار پایدار سرمایه ای است که ایجاد ارزش دائمی را تضمین می کند. به این معنی که تلاطم روزانه باید کمترین خسارت را به همراه داشته باشد و به عبارتی شاخص ریسک این مجموعه در یک محیط متلاطم اقتصادی پایین باشد. شرکت های دانش بنیان که به تحقیق و توسعه اهمیت می دهند و همچنین بسیاری از شرکت های صادرکننده در سال های اخیر در رتبه بندی شرکت های بزرگ کشور قرار گرفته اند که خبر خوبی است.
در ادامه، بهنام فیض آبادی، مدیر مرکز رتبه بندی کسب و کار سازمان گسترش صنایع گفت: در حال حاضر 33 شاخص برای رتبه بندی شرکت ها در کشور در نظر گرفته شده است و 500 شرکت با معیارهایی مانند بهره وری، رشد سودآوری، به 100 گروه تقسیم می شوند. صادرات معیارهای مالی گرا، شفاف و غیره بخشی از شاخص های رتبه بندی شرکت هستند.
absnews