در هفتههای اخیر و بهویژه در روزهای اخیر، پرسش از سرنوشت برخی دانشآموزان دختر در چند مدرسه کشور به یکی از موضوعات پرتکرار رسانهها تبدیل شده است و با توجه به حساسیت موضوع، رئیسجمهور محترم وارد عمل شده است. در این پرونده مسئولیت رسیدگی به این پرونده را به وزارت کشور محول کرد.
اگرچه ابعاد این حادثه از نظر تعداد بسیار محدود است، اما از آنجایی که مربوط به سلامت دختران نوجوان است، نگرانی خانواده ها و مسئولان را به دنبال داشته است.
از سوی دیگر؛ علیرغم بررسیهای دقیق نهادهای مسئول، همانطور که در اظهارات روز گذشته وزیر کشور اشاره شد، اگرچه سرنخهایی در این زمینه به دست آمده است، اما هنوز نمیتوان در مورد علت اصلی این حادثه اظهارنظر قطعی کرد.
با این حال؛ تحلیل ابعاد موضوع چند نکته اساسی به دست می دهد:
اول از همه؛ بررسی های انجام شده تاکنون نشان می دهد که از منظر علت بدخلقی دانش آموزان، حداقل چهار دلیل وجود داشته است:
– در موارد بسیار معدودی علائم و نشانه های بالینی شایع بوده و همانطور که در بیانات وزیر محترم کشور ذکر شده است، نتیجه بررسی های وزارت بهداشت در خصوص تشخیص دقیق علت این مشکل خواهد بود. بلافاصله پس از نهایی شدن به اطلاع عموم رسانده شد.
– در برخی موارد علائم مشاهده شده رایج نیست که ممکن است نشانه عدم شناسایی ریشه حادثه در مناطق مختلف باشد.
– در برخی موارد علت حادثه خود دانش آموزان بوده اند که از روی کنجکاوی دست به چنین اقداماتی زده اند. این گونه اقدامات در گذشته بارها توسط دانش آموزان و در مدارس مختلف با هدف ماجراجویی و شیطنت نوجوانان انجام شده است اما تاثیر چندانی نداشته است.
– در اغلب موارد گزارش شده پس از بررسی های دقیق مشخص شد که اتفاقی نیفتاده و جو شدید روانی موجب ترس و وحشت دانش آموزان، اولیای دانش آموزان و خانواده ها شده است.
دومین؛ از آنجایی که نهادهای مسئول در کشور به ویژه نهادهای ذی صلاح در حوزه سلامت و بهداشت با جدیت به دنبال ریشهیابی و اقدامات حفاظتی در این زمینه هستند، موضوع فوق طبق معمول به اولین موضوع رسانههای فارسی زبان تبدیل شده است. ، با فضاهای غیرواقعی، آرامش و امنیت روانی. جامعه چالش برانگیز.
در این راستا، تبلیغات گسترده رسانه های مخالف که با تاکید بر استفاده از کلید واژه حمله شیمیایی علیه مدارس دخترانه ادامه دارد، بسیار جالب توجه است، به ویژه اینکه ماهیت اعمال و عملیات روانی آنها کاملاً مشابه ماهیت است. و روند تبلیغات آنها در شورش های پاییزی امسال.
همانطور که مهم ترین تکنیک روانی مورد استفاده در اغتشاشات، «اکثریت گرایی» با هدف القای «توهم بیشمار بودن» بود و البته غرش چند ده میلیونی مردم در راهپیمایی 22 بهمن این سناریو را خنثی کرد. در صورت مسمومیت، این رسانه ها تلاش می کنند که تعداد زیادی از دانش آموزان دختر در سراسر کشور هدف حمله شیمیایی قرار گیرند! آنها با هدف آسیب رساندن به آرامش روانی جامعه قرار گرفته اند و نظام را به ناکارآمدی و حتی دخالت در این اقدام متهم می کنند.
به طور دقیق توصیف کنید؛ سناریوی جدید ضدانقلاب تداوم همان سناریوی اغتشاشات پاییزی است که می خواست جامعه زنان، دانش آموزان و خانواده های آنان را مقدم بر نظام قرار دهد اما ناکام ماند و این بار تلاش می کند تا به نتیجه برسد. همان هدف
سوم؛ اگرچه هنوز نمی توان در مورد منشاء و عوامل این حادثه اظهار نظر قطعی کرد، اما فضای ایجاد شده توسط رسانه های متخاصم و شبکه های مرتبط با آنها در داخل، به ویژه اصرار بر استفاده از اصطلاح وحشتناک حمله شیمیایی به مدارس، این شبهه را تقویت می کند. که یا خودشان به نوعی درگیر و منشأ این وضعیت هستند و یا حداقل شرایط موجود را فرصت مناسبی برای سوار شدن بر امواج و رسیدن به اهداف ضد مردمی خود می دانند.
تلاش برای احیای مفهوم هولناک حمله شیمیایی در اذهان شهروندان کشوری که یکی از بزرگترین قربانیان سلاح های شیمیایی که کشورهای غربی به صدام داده اند، حکایت از ادامه مجموعه سناریویی مخالفان تضعیف روانی دارد. امنیت جامعه ایران
چهارم؛ در نتیجه گسترش اجتماعی این معضل و ایجاد ناامنی روانی برای خانواده ها، تجمعات اعتراضی محدودی در مقابل برخی مدارس و ادارات آموزش و پرورش شکل گرفته است که شرکت کنندگان در آن دو گروه هستند. گروه اکثریت شامل مردم و خانواده های واقعی دانشجویان است و از دولت می خواهند که پیگیر این قضیه باشد که این حق طبیعی آنهاست و نظام باید پاسخگوی آنها باشد.
یک گروه اقلیت نیز وجود دارد که مانند شورش های گذشته به عنوان بازوی اجرایی اپوزیسیون ایفای نقش کرده است و تمرکز آنها بر سلامت دانشجویان و پیگیری واقعی مشکل، یعنی تشدید ناامنی روانی و ایجاد مشکل نیست. ناآرامی و درگیری
اقدامات این گروه که عموماً ربطی به دانش آموزان ندارد، نه تنها کمکی به حل مشکل نمی کند، بلکه علاوه بر دامن زدن به رسانه ها در بدخواهان، روند تحقیقات را مختل می کند و طبیعتاً سیستم نیز این کار را انجام می دهد. اجازه ندهید که چنین اقداماتی را دنبال کنند.
بر این اساس به نظر می رسد؛ باید تا تکمیل بررسیهای دقیق و دقیق نهادهای مسئول که همگی با اصرار رئیسجمهور برای حل مشکل بسیج شدهاند و با جلوگیری از انتشار شایعات، فضا را برای تسریع در این روند مهیا کردهاند، صبور باشیم.