17:20 – 30 مهر 1403
پیام باقری، رئیس هیئت مدیره سندیکای برق در نشست خبری گفت: در مراحل اولیه برنامه هفتم هستیم و هدفی را پیش روی خود داریم که رشد 8 درصدی است باید خاطرنشان کرد که تحقق این امر از جمله توسعه صادرات و هدایت اقتصاد به سمت آن ضروری است که این امر مستلزم جانب بازارهای مولد و …
این مسئول اضافه کرد: مقام معظم رهبری تاکید کردند که رشد اقتصادی 8 درصدی در اختیار بخش خصوصی است و بنابراین همه ارکان اقتصادی باید در این راستا باشند. بخش دیگر دیگر نهادهای دولتی اعم از مجلس و سایر نهادها هستند که باید برای رسیدن به این هدف و قانون تلاش کنند و از هرگونه دخالتی پرهیز کنند و باید بین دخالت و نظارت تفاوت قائل شویم.
باقری می گوید: اقتصاد مبتنی بر یارانه و قیمت گذاری تکلیفی عامل تاثیرگذار بر صنعت برق محسوب می شود و نتیجه عدم تعادل برق است که اکنون شاهد آن هستیم.
وی افزود: در این صنعت با مشکلات مختلفی مواجه هستیم و یکی از موضوعات مهم بحث دیرکرد مطالبات برق است، برق کالا محسوب می شود و کالا قیمت ثابتی دارد و از دیگر مسائل بحث تخصیص ارز و ارز است. انحلال.” تعهد ارزی در این حوزه و همچنین بخشنامه های متعددی که فعالیت اقتصادی را از حالت قابل پیش بینی خارج می کند، صنعت برق با آن مواجه است و این صنعت نیز از این قاعده مستثنی نیست.
این مسئول گفت: در فدراسیون صنعت برق با مشکل برخورد نمی کنیم، محتواسازی می کنیم و به مسئولان ارائه می کنیم تا این صنعت به سمت جلو حرکت کند. یک مشکل مذاکره بر سر قرارداد تیپ بود و خوشبختانه برای اولین بار توانستیم این قرارداد را نهایی کنیم.
مشکل اصلی صنعت برق مشکل مالی است
در ادامه جعفر جولا نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای صنعت برق نیز گفت: مشکل اصلی صنعت برق بحث مالی است. انتشار اسناد خزانه در سال های 1401 و 1402 به مبلغ تقریبی 30 هزار میلیارد تومان از مواردی بود که سندیکا پیگیری و اقدام به ورود ابزارهای مالی جدید موجود به بازار سرمایه کرد.
وی افزود: در حال بحث در مورد قیمت گذاری هستیم که صنعت برق را با چالش مواجه می کند و با پیگیری های سندیکای صنعت برق، آمار معاملات برق در بورس انرژی به شکل بی سابقه ای افزایش یافته است حجم معاملات برق در بورس انرژی شمش در اولین ماه سال 1402 هجری شمسی حدود 2 میلیارد کیلووات در ساعت بوده و در شش ماهه اول سال 1403 به 78 میلیارد کیلووات ساعت رسیده است. ق. ارزش معاملات برق بورس انرژی در شش ماهه اول سال 1402 هجری شمسی حدود 606 میلیارد تومان بوده که در شش ماهه امسال به بیش از 11 هزار میلیارد تومان رسیده است.
این مقام مسئول اضافه کرد: اگر سازوکار تبادل انرژی به درستی انجام شود میتواند اقتصاد تا حدودی نامتعادل برق را متعادل کند و طبق اظهارات توانیر تابستان امسال علاوه بر بحث، بیش از 18 هزار مگاوات عدم تعادل برق داشتیم. قیمت گذاری، تامین مالی و معاملات باید تجدید نظر شود.
در حال تکمیل…