10:42 – 18 مهر 1403
محسن رشید فروخی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: بر اساس تجربیات سال های گذشته در سال هایی که بحث محدودیت ها و ممنوعیت ها مطرح می شد، به دلیل نامشخص بودن بازارهای هدف و سختی ها، طی دو سال شاهد کاهش صادرات بودیم. در انعقاد قراردادها توسط بازرگانان مواجه شده است بدون تردید صادرات سال گذشته تاثیر خود را بر میزان صادرات در سال جاری نشان می دهد.
وی با بیان اینکه ارزش صادرات خرما به 440 میلیون دلار رسیده است، تصریح کرد: با توجه به سیاست مسئولان مبنی بر محدود کردن صادرات خرما به بازارهای هدف در زمان اوج مصرف، صادرات به 300 تا 330 میلیون دلار رسید که این تفاوت وجود دارد. در قیمت به دلیل عدم اطمینان در مورد بازارهای هدف و تصمیم گیری تجار، نوسانات نرخ ارز، بی ثباتی ارزش پول ملی، عدم دسترسی به بانک های بین المللی برای بازگشت وجوه و بحث در مورد بازگشت ارز است. با محصولات پردرآمد مانند پتروشیمی ها منجر به کاهش صادرات شده است.
رشید فروخی ادامه داد: با رفع موانع و مشکلات پیش روی صادرکنندگان و عدم اتخاذ تصمیماتی برای ایجاد سختی با محدودیت و جلوگیری از صادرات، می توان طی 5 سال آینده بدون افزایش میزان تولید، درآمدهای ارزی را به یک میلیارد دلار رساند.
رئیس انجمن ملی خرما با بیان اینکه 70 درصد خرمای تولیدی مصرف و 30 درصد آن به بازارهای هدف صادر می شود، افزود: طبق آمار، ایران رتبه دوم تولید و رتبه سوم یا چهارم صادرات را در جهان دارد.
رشید فروخی گفت: اگر ارزش صادرات کالاهای کشاورزی 6 میلیارد دلار باشد، خرما و پسته بدون نیاز به افزایش تولید در واحد سطح، پتانسیل کسب 3 میلیارد دلار را دارد، بنابراین این افزایش صادرات تنها با پذیرش طولانی مدت محقق می شود. -برنامه های مدت دار مشمول برای ثبات قوانین و قیمت ها، ارزش پول ملی وجود دارد.
خبرنگار: آزاده محبی