یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

ارتقای کیفیت فرآورده های نفتی با تکیه بر توان ایران و نگاه به بازارهای جهانی.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، جلیل سالاری، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی گفت: در دوره ای حتی مذاکراتی با شل برای اجرای طرح توسعه پالایشگاه کرمانشاه انجام شد.

وی با بیان اینکه کشور باید به سمت توسعه حرکت کند، ادامه داد: مناطق غرب کشور نیازمند توسعه و تامین سوخت پایدار است و در حوزه انرژی نیز مطالعاتی در این منطقه انجام شده که نشان می دهد در استان های کرمانشاه، کردستان و ایلام در چند سال آینده مصرف سوخت 120 هزار بشکه در روز خواهد بود.

معاون وزیر نفت با اشاره به اینکه توسعه پالایشگاه ها و اجرای طرح های ارتقای کیفی بر اساس برخی از تکالیف قانون مشکلاتی داشت، گفت: امسال در قانون بودجه به این موضوع توجه شده است. منع قانونی برای سرمایه گذاری در پروژه های با کیفیت وجود دارد و تولید فرآورده های نفتی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه در سال های اخیر به دلیل مسائل حقوقی، مدیران عامل پالایشگاه ها با مخالفت هیئت مدیره و حتی سهامداران در تقسیم سود برای اجرای طرح های پالایشگاهی با ارتقای کیفیت مواجه شده اند، افزود: به این موضوع توجه کافی شده است. به مسئله توسعه وام داده شود.

سالاری ادامه داد: البته در پالایشگاه کرمانشاه این همدلی بین هیات مدیره و مدیرعامل وجود دارد و همه در کنار هم هستند و به طرح های توسعه ای و ارتقای کیفیت فرآورده های نفتی از جمله نفت کوره توجه جدی دارند.

وی با تاکید بر اینکه در پالایشگاه کرمانشاه بسترهای خوبی برای طرح های توسعه ای وجود دارد، گفت: در برخی موارد حتی ظرفیت پایین پالایشگاه بسیار مفید است چرا که پروژه ها را می توان ارزان و با ریسک کمتری اجرا کرد.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران افزود: تلاش متخصصان ایرانی برای خودکفایی صنعت نفت مثال زدنی است. در کشورهایی که در مسیر تحریم قرار داشتند، وضعیت آنها با شوک قیمتی و تحریم به هم می‌خورد زیرا وابستگی آنها به جای دیگری بود، اما این خودمختاری در ایران و ظرفیت حوزه‌های توسعه، تولید، ساخت داخلی و مکان‌یابی باعث شده است. تحریم ها بی اثر است

وی با بیان اینکه این خود مختاری علاوه بر رفع نیازهای ملی منجر به صادرات خدمات فنی و مهندسی به پالایشگاه های فراساحلی شده است، ادامه داد: اینها نتیجه توجهی است که به شرکت های مبتنی بر دانش و مراکز آموزشی و پژوهشی می کنیم. .

سالاری با اشاره به اینکه خوراک پالایشگاه کرمانشاه از میادین نفتی تامین می شود که به نیمه دوم عمر خود رسیده است، گفت: بنابراین نفت خام مصرفی به عنوان خوراک در این پالایشگاه به تدریج سنگین می شود و باید تغییراتی در فرآوری ایجاد شود. واحدها باید به گونه ای ایجاد شوند که کیفیت تولید کاهش پیدا نکند.

وی با تاکید بر اینکه یکی از موضوعات مهم در این حوزه ارتقای کیفیت نفت کوره است، گفت: استفاده از فناوری های سنگین به دلیل شدت سرمایه و تحریم نفت ایران قابل انجام نیست، بنابراین می توان فرآیندها را با فشار کم انجام داد. و از درجه حرارت اجتناب شود، مفید است، از آن استفاده کنیم زیرا هزینه کمتری دارد.

معاون وزیر نفت ادامه داد: استفاده از توان ملی و نیروهای نخبه وظیفه ماست.

وی با اشاره به طرح ارتقای کیفیت نفت کوره در پالایشگاه کرمانشاه افزود: این طرح باید دارای برنامه ریزی و تیم سازی قوی باشد و در قالب جدول زمانی اجرایی شود زیرا اشتغال، ساخت داخل و کسب و کارهای دانش بنیان را متحول می کند. در منطقه. با اجرای این طرح، پالایشگاه کرمانشاه در این زمینه پیشرو خواهد شد و به سایر شرکت ها و پالایشگاه ها کمک خواهد کرد.

سالاری امضای تفاهم نامه کیفیت پالایشگاه کرمانشاه در نمایشگاه نفت امسال را مهم دانست و گفت: کار باید منسجمتر باشد و در آینده نزدیک بتوانیم قرارداد را امضا کنیم. همه باید تلاش کنند و حمایت مالی صورت گیرد.

وی با تاکید بر اینکه طراحی هر بخش تکمیل شده، سفارش داده می شود و پیمانکار اجاره انتخاب می شود و کار آغاز می شود، افزود: با این اقدامات کار به طور همزمان پیش می رود و برنامه یکساله تکمیل می شود.

مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران با اشاره به اینکه بیش از نیم سال از سال گذشته می گذرد، ادامه داد: چند ماه به پایان سال باقی مانده است و با پایان قانون بودجه امسال ، باید ارزیابی انجام شود. باید اقداماتی در محل انجام شده باشد و از آنجاست که می توانیم آنچه را که قانون می خواهد اجرا کنیم.

وی خاطرنشان کرد: شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت به عنوان ناظر اجرای طرح های ارتقای کیفی انتخاب شد و باید گزارش های ماهانه، فصلی و سالانه را به سازمان برنامه و بودجه، وزارت اقتصاد و مجلس شورای اسلامی ارائه کند. کمیسیون انرژی: اگر پروژه 24 ساعته است، باید اسناد و مناقصات را به موازات هم آماده کنیم و تا پایان سال در اجرای پروژه پیشرفت معقولی داشته باشیم.

سالاری با تاکید بر اینکه مصرف سوخت در کشور بالاست و تامین سوخت کشور در اولویت است، افزود: باید بهینه سازی مصرف انرژی انجام شود و شما حلقه اول تامین سوخت کشور و تشکیل دانش باشید. ظرفیت مبتنی بر ساخت تجهیزات.”

وی ادامه داد: بیایید با همکاری بقیه پالایشگاه برندهای عمومی بسازیم تا مصرف کشور تضمین شود و صادرات در دستور کار قرار گیرد. امروزه ساخت داخل تجهیزات انجام می شود، اما نتوانسته ایم تصویر برند ایجاد کنیم، اما اگر این اتفاق بیفتد، خودکفایی به واقعیت تبدیل می شود.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه می‌توان پالایشگاه‌های نفت را در پروژه‌های نیروگاه‌ها و خطوط لوله قرار داد، گفت: هزینه حمل و نقل با نفتکش 5 برابر خط لوله است و همین اعتبار را می‌توان به توسعه اختصاص داد. خطوط لوله و اختصاص ارزش افزوده بالاتر.

وی چالش های تامین سوخت کشور از جمله تامین سوخت تابستان و اربعین، میانگین مصرف حدود 120 میلیون لیتر بنزین در روز، تامین سوخت مایع صنایع و نیروگاه ها در زمستان و … را برشمرد. البته ما مسئول تمام پروژه های زیست محیطی نیستیم و مثلا وزارت نیرو باید فیلتر و اسکرابر نصب کند.

سالاری با تاکید بر اینکه در بسیاری از زمینه ها دانش فنی کسب کرده ایم، ادامه داد: اما در ابتدای ارتقای کیفیت نفت کوره هستیم و با وجود اینکه چندین طرح پایلوت اجرا شده است، باید به سمت اجرای آن پیش برویم. ما باید به سمت تجاری سازی دانش فنی برویم و بعداً بتوانیم به سمت نفت خام سنگین هم برویم.

absnews

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *