ارتباط نظام علم و فناوری با نظام استاندارد باید پاسخگوی حل مشکلات کشور باشد
وی افزود: امتیازدهی در حوزه علم و فناوری باید برای دانش پژوهان جذاب باشد و امتیازات آنقدر جذاب باشد که زمینه ساز ارتقا باشد. دانشگاه ها و موسسات تحقیقاتی می توانند به این سیستم استاندارد در زمینه استانداردسازی و تایید صلاحیت، انطباق و … کمک کنند، این سیستم تعیین کننده کیفیت اقتصاد کشور است. کشور از نظر کمیت کالای کمی تولید نمی کند اما باید بتوانیم محصولات خود را از نظر کیفی بفروشیم. فروش محصولات دانش بنیان به دلیل پیچیدگی ساده است و دنیا نیز به آن نیاز دارد و ما به راحتی می توانیم این محصولات را به دنیا عرضه کنیم. دنیایی که زمانی به ایران سیم خاردار نمی فروخت، اکنون از ایران پهپاد می خرد و این نمونه واقعی رشد دانش بنیان و توسعه علم و فناوری در کشور است. این اقتصاد در کشور باید گسترش یابد و با توسعه آن اشتغال دانش بنیان نیز رشد کند و در نتیجه خروج نخبگان نیز کاهش یابد.
ای بی اس نیوز/مرکزی رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: ارتباط نظام علم و فناوری کشور با نظام استاندارد باید حل مشکلات اصلی کشور باشد.
رئیس سازمان ملی استاندارد گفت: در زمینه صدور تاییدیه آزمایشگاه درخواستی از استان، سه مورد درخواست بود که دستور سرعت غیرمجاز را صادر کنیم، البته برای برخی از آزمایشگاهها، بینالمللی است. سازمان ها نیز باید تاییدیه هایی بدهند که ممکن است کمی طول بکشد.
اسلام پناه افزود: سازمان استاندارد در خدمت بنگاه های تولیدی و دانش بنیان است و معتقدم باید سخنان مقام معظم رهبری را اجرایی کنیم، قطعا در این راستا بن بست در کشور وجود نخواهد داشت.
اسلام پناه گفت: اکوسیستم دانش بنیان در کشور به سمتی رفته است که امروز صنایع فناور استان دو میلیون دلار صادرات و 180 میلیارد تومان فروش داخلی دارند و فرصت رشد تصاعدی برای آنها فراهم شده است. صندوق های نوآوری و تحقیقات و غیره باید حمایت کند تا هسته های تجاری سازی جایگاه خود را در بازار پیدا کنند.
انتهای پیام
اسلام پناه افزود: وجود صنایع مادر و متنوع در استان مرکزی پارامتری برای تحقق اهداف است و سازمان ملی استاندارد نیز از ابتدای سال برنامه حمایتی از بنگاه های دانش بنیان تهیه و ابلاغ کرده است.
وی با تاکید بر اینکه استانداردسازی در حوزه دانش باید برخاسته از نهاد علمی باشد، گفت: این عرصه باید به رقبای سنتی محدود شود و دانشگاه ها بتوانند دیوارهای استانداردسازی را در دنیا بلند کنند.
وی با اشاره به حمایت های مدیران بنیاد ملی نخبگان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و حمایت های معنوی پژوهشگاه هایی مانند رویان گفت: این حمایت ها اقتدار و رتبه های ایران را تثبیت کرد، این گفتمان را شکل داده و امروز در موقعیتی قرار داریم که باید زمینه تجاری سازی را به نخبگان، نسل جوان، فناوران و دانشگاه های فنی ارائه دهیم.
مهدی اسلام پناه در 22 آذر 1401 در جلسه ستاد فرماندهی دانش بنیان در دانشگاه اراک گفت: سال ها پیش هدف مقام معظم رهبری بیان اقتصاد مبتنی بر دانش بود، اما امروز از شعار خارج شده ایم و باید عمل کنیم. . در میدان. ما سربازان جنگ نرم در عرصه علم و فناوری هستیم و یکی از اتفاقات بزرگ کشورمان حمایت و توجه به توسعه علم و فناوری است.
وی گفت: اگر قانون جهشی تولید دانش بنیان به درستی اجرا شود، مقیاس اقتصاد دانش بنیان افزایش می یابد. این مقیاس باید با رهبری شرکت های بزرگ دانش بنیان گسترش یابد و لازم است این قانون به این شکل تفسیر شود.
رئیس سازمان ملی استاندارد با اشاره به اینکه سلطه جدید جهانی در علم و فناوری، سلطه فنی است، گفت: علم سلطنت می آورد، بعد سلطه. آمریکا و کشورهای پیشرفته به دنبال سلطه فناوری هستند و محصولات خود را به همه کشورهای در حال توسعه صادر می کنند، اما مقررات فنی خود را آنقدر افزایش می دهند که دیگر کشورها نمی توانند به آنها صادرات داشته باشند و عملاً سلطه فنی است.
وی با بیان اینکه برای همراهی با نخبگان نباید ظرفیت نقدینگی بخش خصوصی و سرمایه گذاران در این حوزه را دست کم گرفت، تاکید کرد: پیوند نظام علم و فناوری کشور با نظام استاندارد باید حل مشکلات کشور باشد. در زمینه های فنی و تخصصی در بحث صنعتی، تخصصی و فنی نباید از آن غافل شد، در پایلوت های منطقه ای باید پیوند دانشگاه و خدمات استانداردسازی عمومی شکل بگیرد.