عضو کمیسیون 90 مجلس قانونگذاری گفت: دستگاه های اجرایی ضعیف در ارتباط کامل با سامانه پنجره واحد آمایش سرزمین به دستگاه های نظارتی معرفی می شوند.
گزارش دهید خبرگزاری صداوسیما; پیش بینی می شد سامانه ویکت واحد آمایش سرزمین تا پایان سال 1402 به طور کامل راه اندازی شود اما آخرین جلسه هماهنگی بین سازمانی 9 ماه پیش یعنی بهمن ماه سال گذشته برگزار شد. به همین منظور و به دلیل عدم انجام این وظیفه، کمیته مجمع 90 به اجرای سامانه پیشخوان واحد آمایش سرزمین ادامه داد و مسئولان مربوطه را برای تشریح وضعیت این سامانه به کمیته فراخواند.
حاجی دلیگانی عضو کمیسیون 90 مجلس شورای اسلامی گفت: بر اساس تصمیمات این کمیسیون دستگاه هایی که به وظایف خود عمل نکرده اند باید به مراجع ذیصلاح معرفی شوند.
حاجی دلیگانی گفت: ضعف زیرساخت ها و کمبود اعتبارات مهم ترین عواملی است که هنوز برخی دستگاه های اجرایی نمی توانند به سامانه پیشخوان واحد آمایش سرزمین متصل شوند.
عضو کمیسیون 90 مجلس قانونگذاری با بیان اینکه برای تسهیل امور کشور باید تمامی دستگاه های عضو به این سامانه متصل شوند، افزود: در برخی موارد باید به دستگاه های خاصی اعتبار سخت افزاری و آموزش کارکنان ارائه شود. برای اتصال به این سیستم
وحید رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز گفت: از 29 دستگاهی که باید به سیستم پنجره واحد آمایش سرزمین متصل شوند، 9 دستگاه به دلیل مشکلات زیرساختی و فنی و یا به دلیل سیستم های موازی خدمات رسانی نمی کنند. . در این سیستم که می تواند ناشی از نقشه ها، مجوزها، شهرداری ها و دهیاری ها باشد.
به گفته کارشناسان: تاکنون در سراسر کشور 231 هزار مورد تغییر کاربری غیرمجاز شناسایی و 100 هزار مورد مجوز مجاز و 16 هزار درخواست در پیشخوان واحد آمایش سرزمین به ثبت رسیده است.
گفتنی است: سامانه پنجره واحد آمایش سرزمین به منظور جلوگیری از زمین خواری، ساخت و سازهای غیرمجاز در زمین های کشاورزی و تسهیل در صدور پروانه فعالیت خود را از اواخر سال 1400 آغاز کرد.
از دیگر مزایای ایجاد پنجره و واحد آمایش سرزمین می توان به کاهش زمان صدور پروانه و کنترل، عدم حضور فیزیکی متقاضی که از اتلاف وقت جلوگیری می کند و انگیزه های فساد را از بین می برد. همچنین با راه اندازی سامانه پیشخوان واحد آمایش سرزمین درآمدی که دستگاه ها از طریق نظرسنجی از مردم جمع آوری می کنند حذف شده و سامانه به صورت خودکار به بانک داده ها و اطلاعات دسترسی پیدا می کند و در نهایت شفافیت را افزایش می دهد.