رئیس کل بانک مرکزی بر کنترل رشد نقدینگی و مهار و کاهش تورم طی چند ماه گذشته تاکید کرد و گفت: برای رفع بی انضباطی در نظام پولی و بانکی به همکاری و کمک قوه قضائیه نیاز داریم. .
به گزارش ای بی اس نیوز، محمدرضا فرزین در مراسم رونمایی از سامانه یکپارچه تصمیمات قضایی (سیاق) که امروز با حضور رئیس قوه قضائیه در بانک مرکزی برگزار شد، اظهار کرد: خوشبختانه با اجرای این سامانه مهم که که با همکاری بانک مرکزی و قوه قضائیه اجرا شد، دستاوردهای زیادی حاصل شده است. او خوب بوده و هدف اصلی او آسان کردن کار برای عموم است.
رئیس کل بانک مرکزی در ادامه بر ایجاد سامانه های مختلف در داخل بانک مرکزی برای حل مشکلات مردم در آینده نزدیک تاکید کرد و ضمن تاکید بر اجرای دقیق قانون جدید چک با حمایت مجلس و قوه قضائیه. وی گفت: امروز خوشبختانه با اعمال این قانون تعداد چک های بلامحل بازداشتی از 10 نفر در روز در سال 1395 به یک نفر در هر دو روز در سال 1401 و یک نفر در هر سه روز در سال 1402 کاهش یافته است.
فرزین در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به وظایف بانک مرکزی از جمله انتشار پول، هدایت سیاست های پولی، نظارت بر بانک ها، ارائه سیستم های پرداخت و … اظهار داشت: از دهه 90 با شروع تحریم های یکجانبه و غیرقانونی علیه بانک مرکزی کشور، وظایف بانک مرکزی نیز اضافه شده و مواردی مانند نقل و انتقال پول، آزادسازی منابع ارزی کشور و تامین مالی دولت در شرایطی که منابع در دسترس نبود به آن اضافه شد که باعث شد کارکردهای بانک مرکزی حساس تر، دست و پا گیرتر و ریسک پذیرتر است.
رئیس کل بانک مرکزی با تاکید بر اینکه هرگونه بی اعتمادی و بی ثباتی در نظام پولی و مالی کشور صدمات جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت، ادامه داد: اساس و محور همه نظام های پولی و مالی اعتماد مردم و فعالان اقتصادی است. و باید به بدرفتاری ها پایان داد و اصلاحات لازم را در نظام بانکی و پولی کشور انجام داد.
فرزین با تاکید بر تداوم اجرای برنامه تثبیت اقتصادی و اجرای اصلاحات نظام بانکی، گفت: شرایط تحریم باعث بی انضباطی در نظام پولی و بانکی کشور شده است. این شرط کاملاً نیاز به اصلاح دارد و یکی از مواردی است که باید دنبال شود.
رئیس شورای پول و اعتبار افزود: ارتباط بانک مرکزی و قوه قضاییه می تواند به اعتمادسازی کمک کند و در این راه نیازمند کمک و همکاری قوه قضائیه در همه زمینه ها اعم از ارز، ریال، ارز هستیم. و بانکی، تا بتوانیم اصلاحات انجام دهیم.» و بدون این کمک، انجام اصلاحات ممکن نیست.
فرزین با تشریح اقداماتی که طی شش ماه گذشته در دستور کار بانک مرکزی قرار گرفته است، گفت: یکی از مهمترین اقدامات انجام شده اجرای برنامه تثبیت اقتصادی بوده که مبنای آن کنترل پول و پول است و معتقدیم اگر این دو وظیفه به درستی انجام شود، آرامش در بازارها ایجاد می شود و در این مسیر باید نقدینگی و ترازنامه بانک ها کنترل شود تا آرامش لازم در شاخص های کلان ایجاد شود.
رئیس کل بانک مرکزی، کنترل نرخ ارز و نقدینگی را اساسی ترین محورهای طرح تثبیت دانست و خاطرنشان کرد: اگرچه به رشد تولید اعتقاد داریم و برنامه های بانک مرکزی باید به رشد تولید کمک کند، اما تولید رشد با دور ریختن پول اتفاق نمی افتد و تجربه تاریخی کشور نیز این را نشان داده است.
فرزین تاکید کرد: معتقدیم جهت گیری سنجیده نقدینگی و تسهیلات به سمت تولید و مدیریت منابع مالی قطعا می تواند به شرایط بهتری برای رشد اقتصادی کشور کمک کند.
رئیس کل بانک مرکزی گفت: خوشبختانه با اقدامات بانک مرکزی و بازوی اقتصادی دولت در چند ماه گذشته، آرامش نسبی در بازارها حاکم شده و شاهد کاهش تورم هستیم. این شرایط در خرداد ماه به وضوح مشاهده شد و برآوردهای بانک مرکزی نیز نشان می دهد که این کاهش تورم ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: نرخ ارز نیز تثبیت شده است و معتقدیم این ثبات باید ادامه داشته باشد و تداوم این ثبات می تواند تغییرات اساسی در انتظارات و اعتماد فعالان اقتصادی در کشور ایجاد کند.
فرزین خاطرنشان کرد: سال گذشته 65 میلیارد دلار ارز به واردات اختصاص یافت که نسبت به سال قبل 10 میلیارد دلار افزایش داشته است. علاوه بر این، امسال طبق آخرین آمار، رشد 12 درصدی عرضه ارز را نسبت به مدت مشابه سال گذشته شاهد بوده ایم و امیدواریم نگرانی فعالان اقتصادی در زمینه تامین منابع ارزی برطرف شود. برای تقویت زیرساخت های تولید از کشور
وی به شاخص شامخ تهیه شده توسط اتاق بازرگانی اشاره کرد و گفت: تعداد این شاخص در اردیبهشت ماه امسال به عدد 67 رسید که بالاترین رقم از ابتدای سال 1397 تاکنون است، بنابراین این شاخص نشان می دهد که وضعیت تولید در کشور بهبود یافته و این روند باید ادامه یابد.
دکتر فرزین خاطز خاطرنشان کرد: همچنین متوسط نرخ رشد سرمایه گذاری و انباشت سرمایه که در دهه 90 6.9- درصد بود، در سال گذشته به 6.7 درصد افزایش یافت و شاهد رشد سرمایه گذاری به ویژه در ماشین آلات و ماشین آلات بوده ایم. بخش ساخت و ساز. همچنین میانگین رشد اقتصادی که در دهه 90 به 0.8 درصد رسید، در سال گذشته به 4 درصد رسید و امیدواریم همچنان نرخ رشد را در سطوح بالا حفظ کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی یادآور شد: بر این اساس اگر بتوانیم روند تثبیت را در ماه های آینده ادامه دهیم، مطمئناً اعتماد مردم و رزمندگان افزایش می یابد، زیرا بخشی از مشکلات ما در حوزه اقتصادی ناشی از مشکلات است. انتظارات و امیدهای فعالان خیلی به عملکرد مدیران بستگی دارد و اگر خوب عمل کنیم، اعتماد مردم بیشتر می شود.
دکتر فرزین لزوم استفاده از ابزارهای مبتنی بر فناوری برای تبدیل نظارت پسا نظارتی به نظارت پیش از بانک مرکزی را برشمرد و تقویت نظارت بانک مرکزی بر تمامی افراد تحت نظارت را به صورت هوشمند از اهداف و برنامه های این بانک دانست.
رئیس کل بانک مرکزی همچنین بر تقویت حاکمیت ریال تاکید کرد و افزود: این بدان معناست که اطلاعات لازم را از گردش ریال در کشور داریم و کورکورانه ریال را صادر نکنیم که این امر مستلزم آن است. ایجاد زیرساخت های اطلاعاتی، حقوقی و قانونی لازم و خوشبختانه اقدامات خوبی در این زمینه توسط بانک مرکزی انجام شده و در حال انجام است.
فرزین ادامه داد: بنابراین با تمام اقدامات انجام شده امیدواریم حاکمیت ریال و پول ملی خود را در اقتصاد کشور توسعه دهیم و حتی بتوانیم از ریال های فراساحلی و فرامرزی در تجارت با کشورهای همسایه استفاده کنیم.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به برگزاری نشست اتحادیه صرافی های آسیایی (ACU) در تهران با هدف دلارزدایی، گفت: خوشبختانه دبیرخانه این اتحادیه در ایران مستقر است و دفتر ریاست دوره ای نیز در این راستا بوده است. به کشورمان واگذار شده است و برنامه های خوبی برای استفاده از توانمندی های این اتحادیه با توجه به اهمیت این اتحادیه در سطح سازمان های بین المللی در حال انجام است.
انتهای پیام