دور هشتم مذاکرات در 6 دسامبر در وین آغاز شد و شرکت کنندگان پیش نویس متن توافق را نهایی کردند و در مورد برخی از موضوعات مورد اختلاف تصمیم گرفتند.
به گزارش خبرنگار سیاست خارجی ای بی اس نیوز، مذاکرات در وین در روزهای اخیر به مرحله ای رسیده است که کشورهای غربی باید با اتخاذ تصمیمی سیاسی، چشم پوشی از زیاده خواهی و دور ماندن از خطوط قرمز ایران، راه را برای یک توافق خوب هموار کنند.
در پی این رایزنی ها، مذاکره کننده ارشد کشورمان آنها دیروز (یکشنبه) با انریکه مورا، هماهنگ کننده کمیسیون مشترک و نماینده اتحادیه اروپا در مذاکرات وین، دیدار و درباره آخرین روند مذاکرات گفتگو کردند.
بنابراین، طرفهای اروپایی که برای رایزنیها و تصمیمگیریهای سیاسی به پایتختها سفر کردهاند باید هر چه سریعتر برای نهایی کردن مذاکرات به وین بازگردند.
روز جمعه، استفانی القاق، رئیس تیم مذاکرهکننده بریتانیایی در توئیتی اعلام کرد که مذاکرهکنندگان سه کشور اروپایی به زودی وین را به مقصد پایتختهای خود ترک میکنند تا وزیران خارجه خود را در جریان بگذارند و به زودی برای ازسرگیری مذاکرات به پایتخت اتریش بازخواهند گشت.
با نزدیک شدن به روزهای پایانی مذاکرات، جمهوری اسلامی ایران از ابتدای مذاکرات همواره آمادگی خود را برای دستیابی به یک توافق خوب، قابل اعتماد و پایدار نشان داده است و هر چه طرف مقابل در پذیرش سازوکارهای پیشبینی شده جدیتر باشد. جمهوری اسلامی ایران تحریم ها را لغو کند. قرارداد می تواند در مدت زمان کوتاه تری منعقد شود.
در این اتصال، محمدرضا غائبی رئیس نماینده دائم ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین با اشاره به بیانیه مشترک ایران و آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: C بخش فعلی است.
مدیرکل آژانس گفت که دستور کار این سازمان توسط کسی هدایت نمی شود و بر حفظ استقلال آژانس اصرار داشت. وی خاطرنشان کرد: برای حرکت رو به جلو و پیشبرد همکاری ها، بیش از هر زمان دیگری نیازمند نگاه به آینده هستیم تا ایران بتواند از انرژی هسته ای استفاده کند.
رافائل گروسی مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی پس از بازگشت از تهران در جمع خبرنگاران در وین گفت: مذاکرات خوبی در ایران وجود دارد و بیانیه مشترک با سازمان انرژی اتمی ایران گامهای بعدی را در این زمینه تشریح میکند.
مقامات رژیم با اظهارات مکرر و بی اساس مدعی کشف ذرات هسته ای به فعالیت خود ادامه دادند.
در راستای این اظهارات، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی عصر جمعه وارد تهران شد و شنبه گذشته با مقامات کشورمان از جمله محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، حسین امیرعبداللهیان، دیدار و گفت و گو کرد. وزیر امور خارجه و محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور.
در انتظار، بزرگ شده وی گفتوگو با رئیس سازمان انرژی اتمی ایران را مثمر ثمر دانست و گفت: هر دو طرف تلاش کردهاند رویکردی عملگرایانه برای حل و فصل برخی از مسائل خاص باقی مانده داشته باشند.
رژیم صهیونیستی طی سه هفته گذشته با تکیه بر پیشرفت چشمگیر مذاکرات، به لطف ابتکارات جمهوری اسلامی ایران، تحرکات خود را در وین آغاز کرده و تلاش کرده تا به توافقات و رایزنی های مختلف با نمایندگان جمهوری اسلامی ایران دست یابد. 1+5 و آمریکا از ایران و آمریکا جلوگیری می کند.
وی در پاسخ به این سوال که آیا خلاصه آژانس در توافق وین گنجانده خواهد شد یا خیر، پاسخ داد: این به تصمیم مذاکره کنندگان بستگی دارد. اما من چنین انتظاری ندارم.
هیئت مذاکره کننده کشورمان برای منفعت اقتصادی ایران از برجام، در مذاکراتی که دور هشتم آن از هفتم دی ماه در وین آغاز شده و همچنان ادامه دارد، رایزنی و رایزنی می کند.
محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی دیروز پس از دیدار با گروسی در جمع خبرنگاران گفت: نفوذ سیاسی و لابی گری نباید بر تصمیمات آژانس تأثیر بگذارد و ایران و آژانس باید کاملاً حرفه ای سؤالات را پیگیری کنند و در چارچوب کارشناسی و به جای هر کاری رفتار کنند. کار سیاسی». نیست.
پس از مذاکرات روز شنبه، دو طرف بیانیه مشترک که نشان می دهد پرونده یکی از چهار مکان مورد ادعا بسته شده است، در کنار سایر موارد ادعایی بر اساس نقشه راه، تا خرداد ماه سال آینده حل خواهد شد.
قائبی گفت: بر اساس گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی، در پی رایزنیهای سازنده بین مدیرکل و معاون رئیسجمهور ایران و رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در 24 آذر 1390، ایران و آژانس بر سر ادامه کار بر روی پادمانهای باقی مانده توافق کردند. مسائل برای حل آنها . برای این منظور، همچنین توافق شد که ایران و آژانس یک سری تبادل اطلاعات و ارزیابیها از جمله از طریق جلسات کارشناسی انجام دهند.
با وجود پیشرفت قابل توجه در مذاکرات، سوالات مهمی باقی مانده و هنوز توافق نهایی حاصل نشده و زمان مشخصی برای این امر وجود ندارد. دستیابی به توافق نهایی تنها با تصمیم گیری های سیاسی لازم از سوی طرف های غربی به ویژه واشنگتن امکان پذیر خواهد بود.
علی باقری، رئیس تیم مذاکرهکننده کشورمان و سایر کارشناسان، نشستها و گفتوگوهای فشردهای را در قالب نشستهای دوجانبه و چندجانبه با کشورهای ۱+۵ برای دفاع از منافع ملی ایران برگزار خواهند کرد.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز