اخبار اقتصادی روز

اخلال در بازی تحریم نفت آمریکا با مالکیت پالایشگاه فراساحلی – اخبار نفت و انرژی – ای بی اس نیوز

وزیر نفت در این خصوص گفت: این آرزوی دیرینه و 43 ساله بود که با تلاش همکارانم از شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی و به دنبال آن محقق شد. آقای سالاری مدیر عامل این شرکت در بخش دریایی نقطه شروع این اقدام در ونزوئلا بوده و با برنامه ریزی های انجام شده در سایر نقاط نیز ادامه خواهد داشت.

در حالی که ایران هیچ فعالیت واقعی پالایشگاهی فراساحلی نداشت، دولت آمریکا از تمام ظرفیت های بین المللی خود برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران در 4 نوامبر 2018 استفاده کرد. اما شرم آور است که او در این برنامه تحریم شکست خورد. اکنون که در دولت سیزدهم، مالکیت پالایشگاه‌های فراساحلی در دستور کار دولت قرار گرفته و شاهد پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای و افزایش همکاری‌های اقتصادی با کشورهای همسایه هستیم، انتظار می‌رود تعداد این 7 کشور، ایران را به عنوان سهامدار خود داشته باشند. پالایشگاه های نفت و میعانات گازی به بیش از 20 کشور افزایش خواهد یافت و آمریکا شاهد شکست کامل تحریم فروش نفت ایران خواهد بود.

جواد اوجی وزیر نفت اخیرا از راه اندازی اولین پالایشگاه فراساحلی موسوم به ال پالیتو در ونزوئلا و پالایش 100 هزار بشکه نفت خام از میادین این کشور در این پالایشگاه خبر داد.

ایران در این پروژه با ارائه خدمات فنی و مهندسی در صنعت پالایش نفت خام و میعانات گازی، پروژه‌های پالایشی را که قرار است در سایر کشورها تکمیل، بهبود، ارتقا و توسعه داده و ضمن رفع نیازهای فنی و مهندسی و فعال‌سازی، انجام دهد. پالایشگاه های مذکور، سهامدار آن پالایشگاه می شود.

در واقع از این پس این پالایشگاه 140 هزار بشکه ای روزانه 100 هزار بشکه نفت خام ایران را دریافت و پالایش خواهد کرد.

با نگاهی به این سوال که وزیر نفت اعلام کرد قصد داریم پالایشگاه های فراساحلی را در نقاط دیگر به اشتراک بگذاریم، به نام 7 کشور می رسیم.

علاوه بر این ظرفیت عظیم توسعه، دولت سیزدهم طرح «سهامداری پالایشگاه فراساحلی» را با هدف ایجاد بازار نفت خام و دسترسی به ظرفیت‌های جدید پالایشی با حداقل هزینه ارائه کرد.

مشارکت ایران در پالایشگاه های این هفت کشور تا امروز در قالب توافق یا قرارداد نهایی شده و صادرات خدمات فنی و مهندسی از ایران به این کشورها قفل شده است.

نفت خام سبک ایران، نفت سنگین و فوق سنگین ایران و میعانات گازی تولید شده در پارس جنوبی برای تامین این پالایشگاه ها مورد استفاده قرار می گیرد و ظرفیت های غیرمجاز در تجارت فروش نفت و میعانات گازی ایران، صادرات سنتی کشور را افزایش می دهد. توانایی

80 مینی پالایشگاه خصوصی در ایران فعال است و چندین پروژه بزرگ پالایشگاهی راه اندازی شده است که فعالیت هر کدام در آینده ممکن است نقطه عطفی در توسعه این صنعت برای کشور باشد.

absnews

در این میان با مشارکت ایران در یک پالایشگاه فراساحلی، بخشی از عرضه این پالایشگاه از نفت خام ایران تامین می شود و ایران نیز سهمی از فرآورده های نفتی خود خواهد داشت.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، توسعه صنعت پالایشگاهی ایران سال هاست که در مسیر توسعه قرار گرفته و حاصل آن 9 پالایشگاه نفت و یک پالایشگاه میعانات گازی بوده است. طرح های توسعه کمی و کیفی در پالایشگاه های نفت ایران در حال اجراست و اخیرا اولین پالایشگاه نفت سنگین ایران در جزیره قشم به بهره برداری رسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *