برادران با اشاره به اینکه برخی صنایع نسبت به سال گذشته بیش از 20 درصد رشد داشته اند و یکی از دلایل آن وضعیت شناسه و قیمت است، گفت: شناسه آمار را واقعی کرده و از هدر رفتن تلاش تولیدکنندگان، واردکنندگان و صادرکنندگان جلوگیری می کند.
معاون کل صنایع وزارت حراست در مراسم رونمایی از سامانه کامل فرش از اجباری شدن دریافت شناسنامه برای فرش های صادراتی در آینده نزدیک خبر داد.
معاون صنایع عمومی وزارتخانه با بیان اینکه قطعاً تمام حمایت های دولت از این پس برای فرش دستبافی خواهد بود که شناسنامه دریافت کرده اند، افزود: در آینده نزدیک اخذ شناسنامه برای فرش صادراتی اجباری می شود.
همچنین در پایان این نشست اعلام شد که رونمایی از افتتاحیه اولین نمایندگی فرش برای صدور شناسنامه روز شنبه هفته آینده در شرکت فرش و شرکت دانش بانیان سی پرشیا انجام می شود.
وی همچنین افزود: در مرحله اول اجرای این طرح، اعطای نمایندگی تخصصی و سپس صدور اعتبار اسنادی به ارزیابان و در مرحله بعدی صدور کد شناسایی و کد کالای بین المللی GTIN) و فرآیند صدور شناسنامه توسط کارگزاران شناسنامه. فرش دستباف ساخته خواهد شد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران افزود: در این مرحله شرکت هایی که درخواست کارگزاری در سامانه جامع فرش را ثبت کرده اند به 11 شرکت رسیده است و پس از بررسی مدارک مراحل امضای قرارداد دلالی آنها رد می شود. همچنین مرحله بعدی اعطای کارگزاری در سال 1403 انجام خواهد شد.
برادران در مراسم رونمایی از سیستم کامل فرش:
در این سیستم صنایع دستی، صنایع خلاق و غیره. به زودی گواهی خواهد شد. علاوه بر این، به دلیل اهمیت کدنویسی، 40 نماینده در سراسر کشور وجود دارد.
در ادامه این نشست، «فرحناز رافع» رئیس مرکز ملی فرش ایران در خصوص مطالعات و اقدامات تحقیقاتی و عملیاتی مربوط به صدور گواهینامه فرش دستباف و همچنین تفاهم نامه با مرکز ملی فرش ایران بحث و تبادل نظر کرد. شماره گذاری کالاها و خدمات در راستای اجرای طرح مذکور در سطح این امر در سطح ملی و بین المللی انجام شده است، توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، مراسم رونمایی از سامانه جامع فرش (سامانه ثبت و گواهی فرش دستباف) و نشست سازمان اعطا کننده گواهینامه فرش دستباف ظهر امروز سه شنبه با حضور «محمد مهدی برادران» معاون صنایع عمومی وزارت حراست، «فرناز رافع» رئیس مرکز ملی فرش ایران و «مهدی مظهری» مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا. و خدمات و فعالان این عرصه، صورت گرفت.
مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران نیز با بیان اینکه شناسایی به حفظ برند این صنعت مهم در کشور کمک می کند، گفت: در این طرح کد بین المللی GLN برای بافنده، مالک و محل صادر می شود. بافندگی که از احتمال جعل و تقلب در اعلام محل بافت جلوگیری می کند امکان درج گواهی از WIPO (سازمان جهانی مالکیت معنوی) را حذف و ارائه می دهد.
برادران معاون صنایع عمومی وزارت صلح در ابتدای این نشست اجرای این طرح در آستانه از نیمه شعبان را نقطه عطفی در صنعت فرش دانست و گفت: متاسفانه فرش دستباف در ایران با تلاش فراوان تولید می شود اما به دلیل نداشتن شناسنامه امکان احراز اصالت و شناسایی وجود ندارد.
وی از زحمات مرکز ملی فرش، مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران و همچنین دفاتر فرش استانی و دلالانی که برای اخذ نمایندگی اعم از جواهرات و… برای اجرا تلاش کردند، تشکر کرد. .
در آخرین بخش از این جلسه، «مهدی مظهری» مدیرعامل مرکز ملی شماره گذاری کالا و خدمات ایران با بیان اهمیت و تمایز اجرای این طرح گفت: داوطلبانی که شناسنامه دریافت می کنند عملاً اقدام به پرکردن کرده اند. اطلاعات شناسایی محصول و دریافت کد GTIN و GLN از نماینده. سازمان جهانی GS1 در ایران از قابلیت پرس و جو جهانی فرش، صاحب فرش و همچنین برند آن بهره می برد.
وی با تاکید بر اهمیت اجرای این طرح خاطرنشان کرد: بدون داشتن شناسنامه معتبر نمی توان نام تجاری فرش دستباف ایرانی را در سطح جهانی معرفی کرد، زیرا بدون شناسنامه امکان سوء استفاده برای فرش های غیر ایرانی وجود دارد.
وی افزود: قالیچه های دستبافتی که شناسه دریافت می کنند در تمامی موتورهای جستجو و به تمامی زبان های دنیا و در اینترنت قابل جست و جو هستند که گامی بلند در جهت معرفی فرش ایرانی در سطح جهانی است.