14:54 – 08 نوامبر 1403 ق
محمدرضا کدخدزاده معاون ساخت و توسعه راه ها در مراسم افتتاحیه شانزدهمین همایش و نمایشگاه ملی قیر، آسفالت و ماشین آلات با بیان اینکه ایران کشوری است که 90 درصد کالا و مسافر در آن از طریق جاده جابجا می شود، توضیح بیشتری داد. اجرای اقدامات آسفالتی که هزینه های حمل و نقل و حمل و نقل را کاهش می دهد.
وی ادامه داد: در ارزش افزوده قیر، تمرکز اولیه بر ارتقای کیفیت آسفالت و بهره گیری از فناوری های نوین برای دستیابی به این هدف است.
معاون ساخت و توسعه راه های رئیس جمهور با بیان اینکه نوسانات کنونی قیمت جهانی نفت و قیر همراه با تنگناهای اقتصادی و تحریم هایی که کشور با آن دست و پنجه نرم می کند، ارزش قیر را دو برابر کرده است تکمیل شبکه راه های اصلی، بزرگراه ها و بزرگراه ها برای کشور و در این راستا خواهشمند است پیمانکاران به تجهیزات پخت و پخش آسفالت، نحوه حمل و نگهداری آسفالت در حین اجرا، کنترل تجهیزات و روش های پخش و نحوه اجرا توجه ویژه داشته باشند. آن را
کودخدزاده تائید کرد: در سال 1402، 3 هزار میلیارد تومان معادل 430 هزار تن قیر در اختیار شرکت ساختمانی قرار گرفت و با این میزان قیر، تلاش شد ارتقای کیفیت در اولویت قرار گیرد و این امر موجب شد. اولین قدم برای کالیبراسیون کارخانه ها
معاون شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل ونقل کشور تصریح کرد: در زمینه نوسازی ماشین آلات گام های خوبی برداشته شده است که در مشخصات آسفالت می توان به آن اشاره کرد اما همچنان نیازمند نوسازی ماشین آلات و در برخی موارد استفاده از توانمندی های خارجی هستیم. از شرکتهای آگاه در زمینه آسفالت کمک گرفتهایم و استفاده از آسفالت پلیمری، گوگرد و قیر اصلاحشده در روسازی بهویژه در جادههای جنوب کشور ایجاد شده است و میتوان این تجربه را در سایر حوزهها نیز اعمال کرد. از جاده های کشور
کدخدازاده خاطرنشان کرد: در حال حاضر حدود 60 درصد قیر کشور توسط بخش خصوصی تولید می شود که می تواند با ایجاد فضای رقابتی منجر به افزایش کیفیت قیر شود.
کارخانه ها حق تولید قیر بی کیفیت را ندارند
همچنین محمدمهدی حیدری، رئیس مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه وضعیت نگهداری راه ها در کشور زیر حد استانداردهای معمول است، گفت: با توجه به محدودیت منابع و تفاوت هزینه ها در زمینه راه. نگهداری و تخصیص منابع، ما محققین باید سعی کنیم این شکاف را با استفاده از فناوری ها و دانش روز جبران کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در گذشته اقدامات مناسبی برای ارتقای کیفیت قیر و همچنین حفظ و نگهداری راه ها و عرضه آن انجام شده بود، تصریح کرد: ارائه گواهینامه فنی در زمینه تولید قیر یکی از اقداماتی بود که در مرکز اجرا شد. سال های گذشته و همین امر باعث ارتقای کیفیت این محصول شده است. این مشکل باید در کارخانه های آسفالت نیز فعال شود.
حیدری همچنین از ورود قیر PGPlus با همکاری مرکز تحقیقات و شرکت نفت پاسارگاد خبر داد و گفت: در حوزه های مختلف از تولید تا بهره برداری و استفاده از قیر و در زمینه آموزش نیروی انسانی و بهبود وضعیت پیشرفت های زیادی حاصل شده است. همچنین با برگزاری کارگاه های آموزشی مناسب با انجمن قیر و بنیاد مسکن همکاری داشته ایم.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم تا پیمانکاران را ملزم به اخذ گواهی دوره آموزشی از مرکز تحقیقات کنیم که البته این امر در حوزه کارخانه انجام می شود که همگی موظف به تهیه قیر مرغوب هستند.