12:38 – 21 جولای 1403
رضا اکبری معاون سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای با بیان اینکه در راستای تردد زائران اربعین سه هزار و 500 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است، گفت: سه محور مهم و راهبردی بهسازی شده است و کشور پیشرفت کرده است از جمله قم، کاشان، اصفهان و تبریز که در چند سال اخیر ساخته شده و نیازمند بهسازی بوده است، از طریق این میزان اعتبار تمدید شد.
وی بیان کرد: طول این سه بزرگراه 530 کیلومتر است و در مدت 4 سال به بهره برداری می رسد که به دلیل فرسودگی آسفالت شکایات و اعتراضاتی داشت و جلسات زیادی برای تامین منابع لازم برای بهسازی این راه ها برگزار شد. سه راه سریع اگرچه این پروژه ها توسط بخش خصوصی ساخته شده و خود باید منابع را تامین می کردند، اما با تصمیم دولت منابع مورد نیاز تامین شد.
معاون سازمان راهداری تصریح کرد: به دلیل گرانی مصالح و افزایش قیمت تمام شده دستمزد کارگران و سایر هزینه ها، بخش خصوصی توان تحمل هزینه های بهسازی و بازسازی این سه بزرگراه را نداشت و این موضوع باعث شد. نقشی که نارضایتی بسیاری از شهروندان را برانگیخت. با پیگیری های وزیر راه و شهرسازی مقرر شد دولت در بهسازی این بزرگراه ها مشارکت داشته باشد.
وی گفت: مقرر شد بخشی از این هزینه ها را دولت پرداخت کند و همچنین اعلام شد که پس از مدتی برگشت هزینه های بخش خصوصی از طریق اخذ عوارض، دولت برای اخذ عوارض مراجعه کند.
اکبری گفت: نرخ عوارض باید متناسب با نرخ تورم افزایش یابد، اما شاهد بودیم که قیمت عوارض در برخی بزرگراه ها 4 تا 5 سال ثابت ماند و این سیاست با هدف جلوگیری از تورم مضاعف بود، بنابراین تصمیم بر این شد که بخشی از هزینه ها را دولت پرداخت می کند.
اکبری بیان کرد: در حال حاضر 3 هزار و 500 میلیارد تومان صرفه جویی شده است و با همکاری شرکت های آزاد راهی در حوزه تامین تجهیزات این سه آزاد راهی بهسازی می شود.
وی افزود: تا مهرماه که فصل کار آغاز می شود، اکثر گسل های راه های باز اصلاح می شود و بخشی دیگر نیز در نیمه اول سال اجرا می شود.
خبرنگار: کبری عزیزم