وی با اشاره به مساحت اراضی مناسب برای آبخیزداری گفت: در خوزستان 3 میلیون تا 3 میلیون و 500 هزار هکتار زمین مناسب برای اجرای طرح آبخیزداری وجود دارد که باید بررسی شود تا اقدامات اجرایی انجام شود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا این اعتبار برای اجرای طرح ها کافی است؟ وی گفت: این میزان اعتبار برای سطح پروژه ای که در سال 1401 داریم کفایت می کند، اما علاوه بر این اعتبار طرح دیگری برای کل استان داریم که در دست بررسی است و پس از تصویب تلاش می کنیم تا پروژه ها را پوشش دهیم. حوضه هایی که مورد مطالعه قرار گرفته اند تا در مدت 3 سال به پایان برسند تا اثرات مفید آنها به نفع طبیعت و انسان ها مشاهده شود.
حسن وحید در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به اجرای طرح آبخیزداری در استان، اظهار کرد: حدود یک میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان در این طرح گنجانده شده است، طرح جامع آبخیزداری که بخشی از آن انجام شده است. اجرا شده و برخی از آنها در دست بررسی و مطالعه است.
وحید گفت: در مناطقی که عملیات آبخیزداری اجرا شده است شاهد مدیریت رواناب، سیلابی و کاهش 50 تا 70 درصدی فرسایش خاک بوده ایم. در بازدیدی که از پروژه های شهرستان اندیکا و لالی داشتیم اقدامات بسیار خوبی هم از نظر مدیریت پروژه و هم از نظر اجرایی انجام شد.
وحید درباره مزایای آبخیزداری گفت: این طرح علاوه بر جلوگیری از فرسایش خاک، حجم زیادی از آب جاری از حوضه های آبریز را به سفره های زیرزمینی ذخیره می کند و در رسوبات مزرعه می تواند 3 تا 4 متر مکعب رسوب را در هر بار کنترل کند. سال همچنین می تواند تا 70 درصد مدیریت سیل داشته باشد.
انتهای پیام
وی افزود: در 670 هزار هکتار از مناطق شمال مشرف در زاگرس عملیات آبخیزداری اجرا شده که نتایج خوبی داشته است. در این راستا حدود 110 میلیارد تومان اعتبارات اجتماعی برای اجرای طرح آبخیزداری به خوزستان اعطا کرده ایم تا در مناطق مورد نظر هزینه شود و 430 هزار هکتار مابقی طرح های آبخیزداری نیز در حال بررسی و تکمیل دوره های اجرایی است. این اعتبارات امسال
ای بی اس نیوز/خوزستان معاون آبخیزداری سازمان منابع طبیعی کشور گفت: امسال حدود 110 میلیارد تومان از محل اعتبارات مسئولیت اجتماعی برای اجرای طرح آبخیزداری در خوزستان اختصاص داده ایم که می توان در مناطق مورد نظر هزینه کرد. .