بر اساس گزارش ها، 5400 واحد تولیدی و بنگاه اقتصادی راکد و تعطیل شده در دولت سیزدهم احیا و دوباره وارد چرخه تولید شدند.
به گزارش ای بی اس نیوز، یکی از راه های حمایت از تولید ملی و رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی، حمایت از بنگاه های اقتصادی است. به همین دلیل موضوع برخورد با بنگاه های اقتصادی و احیای واحدهای راکد و نیمه تعطیل از سوی مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفت و همواره تاکید شده است که احیای صنایع کوچک و متوسط باید از برنامه های اساسی دولت باشد.
خوشبختانه دولت سیزدهم زمینه بازگشت کارگران به کارخانه های راکد و تعطیل را فراهم کرد و رئیس جمهور همانطور که در دوران تصدی ریاست قوه قضائیه برنامه حمایت از بنگاه های راکد را دنبال کرده بود، با آغاز عفو در فعالیت های دولتی به عنوان رئیس جمهور، او این هدف را دنبال کرد که به ثمر نشست و احیای بسیاری از کارخانه های تعطیل شده در دهه گذشته و ادغام مجدد بیکاران در زنجیره های تولید را ممکن ساخت.
موضوع احیای واحدهای نیمه فعال و راکد در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفت و بر این اساس طرح نهضت احیای واحدهای راکد و نیمه تعطیل در دولت مطرح شد. در سال گذشته بیش از 4200 واحد تعطیل و نیمه فعال مطابق با اجرای نهضت احیا به چرخه تولید و فعالیت بازگشتند که به طور مستقیم و غیرمستقیم برای حدود 100 هزار نفر اشتغالزایی و حدود 80 هزار میلیارد تومان سرمایه احیا شد. تعداد احیای مشاغل راکد و تعطیل افزایش یافته است. بر اساس اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، 5400 واحد صنعتی و تولیدی راکد در کشور احیا شده و 20 هزار میلیارد تومان از محل منابع عمومی برای ایجاد اشتغال برای دستگاه های اجرایی تخصیص یافته است.
سید صولت مرتضوی با اشاره به رشد اقتصادی 6.2 درصدی در بهار 1402 گفت: نرخ بیکاری کل کشور در بهار امسال به 8.2 درصد رسید که نسبت به سال گذشته 9 درصد بود و در سال گذشته کمترین نرخ بیکاری را تجربه کردیم. دو سال. دهه ها .
به گفته وزیر کار دولت سیزدهم، بخش مسکن، کشاورزی و خدمات رونق گرفته و رشد اقتصادی دو رقمی دور از انتظار نیست.
در همین راستا حمید نجف کارشناس حوزه کار در گفت وگو با ای بی اس نیوز، احیای کارخانه های راکد و تعطیل شده را بهترین اقدام دولت سیزدهم دانست و گفت: با این طرح بسیاری از کارگران خانه نشین شدند. ، خوشحال شدم و سر کار برگشتم.
وی با بیان اینکه تا قبل از دولت سیزدهم نتوانستیم کارخانه ها را احیا کنیم و کارگران در رنج بودند، افزود: در دولت سیزدهم در تعامل با قوه قضائیه بسیاری از واحدها و کارخانجات با مشکلات عدیده ای از جمله مشکلات حقوقی، قضایی و مالیاتی یا مشکلات بانکی مواجه بودند. . بدهی ها بسته شد و دوباره وارد چرخه تولید شد، به همین دلیل معتقدم این طرح باید توسط دولت ادامه یابد تا با فعال شدن مجدد کارخانه ها شاهد رکود تولید و رونق اشتغال در کشور باشیم.
به گزارش ای بی اس نیوز، موضوع حمایت از نیروی کار و حمایت از کارفرمایان بخشی از وظایف ذاتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است و بر این اساس، حفظ اشتغال موجود و بقای بنگاه های اقتصادی، حمایت از تولید و سرمایه گذاری است. و رفع موانع چرخه تولید در اولویت برنامه های وزارت کار است. احیای بنگاه های نیمه تعطیل و راکد یکی از سیاست ها و دستاوردهای دولت سیزدهم است که با هدف افزایش ظرفیت و توان تولید، رفع مشکلات بنگاه های اقتصادی و ارائه تسهیلات به بنگاه ها اجرا شد.
انتهای پیام