شمشادهای جنگل های هیرکانی از انقراض نجات یافته اند.
گزارش خبرگزاری صداوسیمارئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: جنگلهای شمشاد خزر با ایجاد ذخیرهگاه جنگلی 156 هکتاری، بانک ژن بذر و تکثیر نهال احیا شده است.
پروانه شمشاد این آفت منحصر به فرد جنگل های شمشاد خزری در خرداد 1394 وارد جنگل های هیرکان شد.
رئیس سازمان منابع طبیعی گفت: این آفت برای جنگل های شمشاد مانند نسل کشی است. بود و از 72000 هکتار رویشگاه حدود 42000 هکتار رویشگاه متمرکز به طور کامل آلوده شده است.
نوبخت افزود: اولین بار این پروانه را در پارک بنفشه چالوس دیدیم و کمتر از 20 روز در آستارا در 400 کیلومتری و کمتر از یک ماه در استان گلستان دیده شد.
جعفری سرجنگلبان ذخیرهگاه شمشاد چشم بلبل بندرگز گفت: وسعت منطقه شمشاد چشمه بلبل بندرگز 450 هکتار است که با استفاده از محلولهای فرمون و محلولپاشی توانستیم حدود 60 هکتار را حفظ کنیم.
خالقی نیا فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی بندرگز درباره بیماری قارچی شمشاد که در اوایل دهه 90 باعث مرگ شمشادهای خزر شد، گفت: ساقه های مادر را تا ارتفاع دو متری هرس کردیم و برگ های مرده را جمع آوری کردیم و تمام گیاهان آلوده را حذف کردیم.
رئیس سازمان منابع طبیعی گفت: بذر گیاهان مختلف را خریداری و به مرکز بذر فرستادیم و اکنون ذخیره کامل داریم و بیش از 50 درصد از جنگل های شمشاد شاهد احیا هستیم.