پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

احتمال هجوم ملخ های مراکشی به شمال خراسان در سال 1402

ما نمی توانیم اکوسیستم را مختل کنیم

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی ادامه داد: این تخم ها و کپسول های ملخ در مراتع زمستان گذرانی می کنند. یعنی جایی که انسان در آن کمتر حضور داشته باشد و شخم زدن و غیره نباشد. ما هم در همین کانون های اولیه با این ملخ ها دست و پنجه نرم می کنیم تا به مراتع هجوم نبرند.

وی افزود: ملخ های صحرایی یا دریایی بومی شمال آفریقا و مناطق کویری عربستان هستند که حداقل 79 کیلومتر از تنگه هرمز عبور کرده و به مناطق جنوبی ایران می رسند.

وی تصریح کرد: ملخ بیابانی یک آفت عمومی است و مبارزه با آن نیز بر عهده دولت است بنابراین همه ساله تمام اقدامات لازم را انجام می دهیم.

وی ادامه داد: این ملخ ها در سال هایی که فعالیت دارند فقط به مناطق مرکزی ایران رسیده اند و ما نگران رسیدن این نوع ملخ به استان نیستیم.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی اضافه کرد: با تمام این تفاسیر انتظار داریم امسال سطح مبارزه ملخ ما بیشتر از سال گذشته باشد و به 7 تا 10 هزار هکتار برسد. البته بخشی از مبارزه را ترکمنستان باید در خاک خودش انجام دهد.

ترکمنستان همکاری نمی کند

وی خاطرنشان کرد: علیرغم اینکه بر اساس کنوانسیون بین المللی، کشورها باید در مناطق مشترک با کشورهای همسایه بازرسی مشترک داشته باشند، اما به دلیل مشکلات سیاسی، کشور ترکمنستان هیچ گونه همکاری با استان های همجوار خود ایران ندارد و این موضوع شکایت شده است و منتظر همکاری هستیم.

رضایی خاطرنشان کرد: باید در نظر داشت که تکثیر این آفات ارتباط مستقیمی با دمای هوا و بارندگی دارد که در نهایت باعث افزایش یا کاهش تکثیر آن ها می شود و همچنین در کمپین های خود به ویژه در هزینه های زیادی به پیش بینی هوا متکی هستیم. توجه به ماه می

محمد رضایی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: گونه های مختلفی از ملخ بومی کشور در شمال خراسان وجود دارد که بیشتر آنها ملخ مراکشی هستند و کانال های آلودگی آن نیز در نقاط مختلف استان یافت می شود. .

رضایی همچنین درباره ملخ های صحرایی یا دریایی و احتمال فعالیت آن ها در استان گفت: نگران ورود این گونه ملخ به استان نیستیم زیرا فاصله استان ما با محل پیدایش آنها زیاد است.

هزینه های مبارزه با ملخ ها بر عهده دولت است

ما نگران ملخ یا ملخ دریایی نیستیم

انتهای پیام

وی با بیان اینکه مبارزه سازمان جهاد کشاورزی با این نوع آفات همه ساله در خصوص پرورش ملخ انجام می شود، گفت: این ملخ ها قبل از فصل زمستان تخم های خود را در کپسول قرار داده و در خاک مرتع دفن می کنند.

رضایی خاطرنشان کرد: یکی از برنامه های سالانه ما در جهاد کشاورزی پایش تراکم تخم و کپسول ملخ در مراتع و مراکز آلایندگی استان است که به آن «پایش مرکز» می گویند. این اقدام در اسفند ماه انجام می شود و ستاد مدیریت بحران سازمان با توجه به میزان تراکم به سموم و سم پاش برای مبارزه با آنها مجهز می شود.

وی ادامه داد: این تخم ها ظاهراً «زمستان گذرانی» می شوند و در بهار و در ماه های فروردین و اردیبهشت که رطوبت هوای مناسب و بارندگی کافی در مناطق وجود دارد، تحریک و باز می شوند.

وی گفت: طی سال های 1395 تا 1400 در مساحتی بین 8 تا 10 هزار هکتار در سال با این ملخ ها و آفات مبارزه کردیم که این رقم در بهار امسال به 3500 هکتار رسید. دلیل افت سطح مبارزه در این سال، تامین نشدن شرایط پرورش این ملخ ها بوده که باعث کاهش نگرانی ها شده و نیاز به مبارزه با آنها مانند سال های گذشته نبوده است.

وی گفت: در سال 1390 تا 1392 شاهد هجوم ملخ های مراکشی از ترکمنستان به شمال خراسان بودیم که خسارات زیادی به بار آورد.

ای بی اس نیوز/ خراسان شمالی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از احتمال هجوم ملخ مراکشی به مزارع استان در بهار 1402 خبر داد.

وی ادامه داد: نکته دیگر این است که ما نباید همه این ملخ ها را نابود کنیم و وارد ساختار طبیعت شویم تا همه آنها را از بین ببریم. مبارزه ما با این آفات بر اساس تراکم تخم آنها در خاک مرتع است و اگر کمتر از حد معینی باشد نیازی به مبارزه نیست و سیر طبیعی خود را طی می کند. بنابراین، وجود آنها را نباید به صفر رساند زیرا این امر اکوسیستم را مختل می کند.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *