08:01 – 25 سپتامبر 1403
علیقلی ایمانی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: در برنامه هفتم بر خودکفایی 90 درصدی کالاهای اساسی مانند گندم، جو، چغندر و ذرت و در راستای تحقق و تحقق این مهم تاکید شد. موضوع، سرمایه در گردش و منابع سرمایه باید به تشخیص اپراتور باشد.
وی با اشاره به اینکه کشاورزی قراردادی به سبک فعلی غیرمنطقی است، افزود: کشت پیمانی در حوزه گندم به این معناست که در صورت تمایل دولت، بخش خصوصی اعم از کارخانه های آرد، ماکارونی و نخ باید با کشاورزان با قیمت تضمینی قرارداد ببندد برای بهبود کیفیت باید مشوق هایی مانند کود و سرمایه در گردش برای بهره برداران در نظر گرفته شود.
ایمانی ادامه داد: امسال اسامی تعدادی از کشاورزان را در سامانه کشاورزی قراردادی ثبت کردیم که روش کشاورزی پیمانی نیست و مانند کارخانه های چغندر قند در شرایط فعلی که دولت است، بذر، کود و سم را در اختیار کشاورزان قرار می دهد یکی از طرفین قرارداد، خرید تضمینی محصول باید انجام شود و کشاورزی معنایی ندارد.
وی با بیان اینکه اجرای زراعت پیمانی نیاز به برنامه ریزی دارد، مدیر اجرایی پشتیبانی امور دام افزود: اگر پشتیبانی امور دام می خواهد جو کشت کند باید با دامداران به توافق برسد تا در فصل برداشت با کمبود خریدار مواجه نشویم. چون برنامه ای وجود ندارد.
وی با بیان اینکه اجرای مصوبه الگوی کشاورزی تنها منجر به تغییر 5 درصدی در کشاورزی می شود، گفت: کشاورزان باید محصولات مورد نیاز گندم، کلزا، جو، ذرت و در زمینه سبزی و صیفی جات را تولید کنند. برای لعاب هایی که محصول در دست تولیدکنندگان باقی می ماند، باید مجوز صادرات دریافت کنند.
مدیرعامل بنیاد ملی تولیدکنندگان گندم گفت: براساس آمار سالانه با احتساب تولید داخلی بیش از 2 میلیون تن جو وارد می شود و در حوزه کشت علوفه نیز 80 تا 90 درصد برنامه کشاورزی نمونه اجرا می شود.
خبرنگار: آزاده محبی