13:11 – 16 مهر 1403
همایون حائری معاون وزیر نیرو در نشست برق و انرژی که با حضور وزیر نیرو و مدیران ارشد صنعت برق کشور برگزار شد، گفت: وزارت نیرو 14 پروژه عظیم در نظر گرفته است که 6 پروژه آن در نظر گرفته شده است. کاهش عدم تعادل برق در پیک سال آینده و برای تولید و توسعه توانمندی های نیروگاه، دو پروژه توسعه شبکه برق، دو پروژه تامین مالی و سه پروژه مدیریت و بهبود مصرف تعیین شده است. و یک پروژه برای استفاده حداکثری از پتانسیل شبکه.
معاون برق و انرژی وزارت نیرو در خصوص برنامه ریزی برای توسعه توان تولید برق کشور تا اوج سال 1404 هجری قمری اظهار داشت: احداث نیروگاه حرارتی جدید، تعمیر به موقع و کامل نیروگاه ها و ارتقاء آن. و مدرن کردن آنها رفع محدودیت واحدهای نیروگاهی موجود، احداث نیروگاه های تجدیدپذیر، استفاده حداکثری از تولید برق از نیروگاه های صنعتی و حفظ منابع آب و مدار کامل نیروگاه های برق از جمله اقداماتی است که برای افزایش ظرفیت تولید برق کیسو اجرا می شود. .
وی در خصوص اقدامات در دستور کار برای بهبود و توسعه شبکه برق کشور گفت: توسعه و مقررات زدایی شبکه برق کشور و توسعه هوشمند مبادلات مرزی از دیگر اقداماتی است که با هدف توسعه برق کشور در حال برنامه ریزی و اجراست. شبکه
الحایری مدیریت و بهینه سازی مصرف برق، نصب کنتورهای هوشمند و جمع آوری مراکز استخراج ارزهای دیجیتال و انشعابات غیرمجاز را از دیگر برنامه های اختصاصی با هدف کاهش عدم تعادل در زمان پیک بار در سال آینده برشمرد و ادامه داد: استفاده حداکثری از شبکه توانمندی ها، جذب سرمایه گذاری در عرضه و تقاضای برق و تامین مالی و پیگیری مورد نیاز از دیگر موضوعات مهمی است که در برنامه ریزی مورد تاکید قرار گرفته است.
معاون وزیر برق و نیرو در بخشی دیگر از سخنان خود به طرح احداث نیروگاه های جدید با ظرفیت 3629 مگاوات با پیک بار در سال آینده اشاره کرد و افزود: بهره برداری از نیروگاه گازی سهند 307 مگاواتی شادرمیلو اردکان. نیروگاه گازی 183 مگاواتی، نیروگاه 183 مگاواتی گل جوهر سرگام، نیروگاه 345 مگاواتی بخار رودشور، نیروگاه گازی مکران 183 مگاواتی، نیروگاه گازی 162 مگاواتی نکا و نیروگاه گازی مهدی 183 مگاواتی بخشی از این نیروگاه ها هستند. اقدامات توسعه ای
الحائری با تاکید بر اهمیت توجه و توسعه نیروگاه های کوچک به ویژه در مناطق ممنوعه، ادامه داد: تا اوج سال 1404 و با هدف رفع محدودیت های برق رسانی در مناطق ممنوعه مانند تهران، مازندران، خوزستان و سیستان. . در بلوچستان نیروگاه های کوچک مقیاس با ظرفیت 800 مگاوات نصب می شود.
وی بر لزوم انجام تعمیرات کامل و به موقع نیروگاه ها در فصل سرد سال تاکید کرد و گفت: قرار است تا قبل از اردیبهشت 1404 حدود 110 هزار مگاوات تعمیرات نیروگاهی با احتساب تعمیرات اساسی انجام شود.
سازمان برق و انرژی معان وابسته به وزارت نیرو، افزایش ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر را یکی از اقدامات مهم وزارت نیرو در ماه های آینده اعلام کرد و گفت: در حال حاضر ظرفیت انرژی های تجدیدپذیر افزایش می یابد. ظرفیت نیروگاه ها 1300 مگاوات است که تا پایان امسال به 1800 مگاوات می رسد و طبق جدول زمانی قرار است تا پیک سال آینده این ظرفیت به 4800 مگاوات برسد.
الحایری به برنامه ریزی های انجام شده برای حفظ منابع آبی و بهره برداری کامل نیروگاه های برق اشاره کرد و افزود: با توجه به ضرورت حفظ منابع و لزوم استفاده بهینه از نیروگاه های برق، تلاش می شود این ملاحظات به طور همزمان مورد توجه قرار گیرد. . برق و آب از جمله نیاز به آب پایین دستی، منابع شرب و نیازهای کشاورزی و استفاده حداکثری از نیروگاه های برق باید در دستور کار قرار گیرد.