اخبار اقتصادی روز

اجرای مصوبه شرکت های خصوصی با استفاده از نماینده قانونی به جای وکیل

وزیر اقتصاد از رئیس قوه قضائیه پرسید:

اجرای مصوبه شرکت های خصوصی با استفاده از نماینده قانونی به جای وکیل

وزیر اقتصاد در نامه ای خطاب به رئیس قوه قضائیه خواستار اعمال مصوبه استفاده از وکیل به جای وکیل توسط شرکت های خصوصی از اول خرداد ماه سال جاری شد.

به گزارش خبر علم و فناوری آنا، سید احسن خاندوزی از وزارت امور اقتصادی و دارایی در نامه ای خطاب به حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی آژه ای رئیس قوه قضائیه خواستار اجرای مصوبه در خصوص استفاده از دستگاه قضایی شد. نمایندگان حقوقی به جای وکلا توسط شرکت های خصوصی از اول خرداد امسال.

متن نامه وزیر اقتصاد به شرح زیر است:

«همانطور که در بند (ب) ماده 20 قانون تأمین مالی تولید و زیرساخت ابلاغی 17/2/1303 آمده است، کلیه شرکت ها و مؤسسات تعاونی و خصوصی می توانند برای طرح دعوا از نماینده قانونی استفاده کنند. اقدام یا دفاع در دادگاه. لازم به ذکر است این تسهیلات برای فعالان اقتصادی در بخش تعاونی و خصوصی، بر اساس ماده 8 قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی که هر گونه امتیازی را که به بنگاه های دولتی اعطا می شود، باید رعایت کند از سال 1386 به بنگاه‌های خصوصی و تعاونی تعمیم داده می‌شد، اما اجرای آن اگرچه با 16 سال تاخیر انجام می‌شد، اما مزایای زیادی برای فعالان اقتصادی کشور به همراه خواهد داشت، از جمله:

1- با اجرای این قانون استفاده دائمی از کارشناسان حقوقی برای شرکت های تعاونی و خصوصی سودآور خواهد بود. بدین ترتیب ضمن همکاری در تنظیم و انعقاد قراردادها می توانند پرونده شرکت را در دادگاه پیگیری کنند.

2- خاطرنشان می شود که پیش از این استخدام دائم کارشناس حقوقی برای اکثر شرکت های بخش خصوصی به صرفه نبود، زیرا کارشناس حقوقی شرکت بدون داشتن پروانه وکالت حتی نمی توانست برای رسیدگی به پرونده به دادگاه مراجعه کند. . با گسترش بازار خدمات حقوقی و استفاده از مشاوره حقوقی در شرکت های تعاونی و خصوصی، قراردادهای مطمئن و موثر در فضای کسب و کار کشور منعقد می شود و اختلافات تجاری کمتر به مرحله دادرسی می رسد و در صورت بروز اختلاف. ، با حضور مشاوران و کارشناسان حقوقی، در شرکت ها امکان سازش و عدم مراجعه به دادگاه افزایش می یابد. علاوه بر این، انعقاد قراردادهای کارشناسی و دقیق‌تر، امنیت اقتصادی سرمایه‌گذاران و تولیدکنندگان را افزایش می‌دهد و فعالان اقتصادی به دلیل ریسک عدم اجرای قراردادها، هزینه‌های کمتری را متحمل می‌شوند که باعث افزایش سرمایه‌گذاری و بهبود رشد اقتصادی می‌شود.

با توجه به اهمیت فوق العاده موضوع و لزوم اجرای موفقیت آمیز تسهیلات قانونی جدید توسط اقتصاد ایران، دستور فرمایید. دادسراها و محاکم سراسر کشور از تاریخ لازم الاجرا شدن رأی فوق الذکر (سه شنبه از تاریخ 1/3/1303) با نمایندگان قانونی مؤسسات و مؤسسات تعاونی و خصوصی و همچنین حقوقی برخورد خواهند کرد. نمایندگان دولت شرکت های تحت مالکیت تا انشاالله فعالان اقتصادی در سال تولید جهش کنند با مشارکت مردم هرچه سریعتر و بهتر از این مزیت قانونی بهره مند شوند.

بر اساس این گزارش، ابلاغ قانون تولید و تامین مالی زیرساختی در روزهای اخیر در واقع پاسخی به برخی مطالبات جدی تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی است که در سال های اخیر مطرح شده اما به ثمر ننشسته است. یکی از این مطالبات که در سال های اخیر بارها از سوی فعالان بخش خصوصی مطرح شده، الزام به ابقای وکیل است، در حالی که بسیاری از مشکلات حقوقی این شرکت ها با داشتن وکیل قابل حل است.

اکنون بند ب ماده 20 قانون تامین مالی تولید و زیرساخت به همه شرکت ها اجازه می دهد به جای وکیل از نماینده قانونی استفاده کنند. بر این اساس کلیه اشخاص حقوقی خصوصی مانند شرکت ها یا اعضای هیئت مدیره و مدیران عامل آنها می توانند به جای استفاده از وکیل در امور مربوط به همان شرکت و همان شرکت از نماینده قانونی استفاده کنند.

پیش از این در اردیبهشت 1401 با تصویب قانون جهش در تولید دانش بنیان، این امکان در اختیار شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان قرار گرفت. بر این اساس کلیه اشخاص حقوقی خصوصی می توانند با یکی از شرایط زیر از کارکنان خود به عنوان نماینده قانونی استفاده کنند:

1- دارای مدرک لیسانس یا بیشتر در رشته حقوق

2- دو سال سابقه کار قضائی، وکالت یا مشاوره حقوقی مشروط بر اینکه منع قبلی از اشتغال در حوزه قضاوت یا وکالت نداشته باشد.

پیش از این بر اساس ماده 32 قانون آیین دادرسی مدنی، بنگاه های اقتصادی خصوصی از استفاده از نماینده قانونی برای پیگیری پرونده های حقوقی در دادگاه منع شده بودند و به هر نحوی موظف بودند برای امور حقوقی خود اقدام به وکیل کنند. ممنوعیت استفاده شرکت های خصوصی از نماینده قانونی در حالی بود که شرکت ها و موسسات دولتی می توانستند برای امور حقوقی خود نماینده قانونی معرفی کنند.

Haute Centrale des Syndicats Patronaux این درخواست را با پارلمان در اکتبر 1400 مطرح کرده بود. استدلال آنها این بود که به دلیل انحصار موجود در بازار خدمات حقوقی، هزینه استفاده از وکیل برای شرکت های اقتصادی خصوصی بسیار بالا است، بنابراین بسیاری از پرونده های حقوقی پیگیری می شود. به ویژه برای صنایع کوچک و متوسط ​​خطرناک تلقی می شود. که 92 درصد صنایع تشکیل دهنده کشور را تشکیل می دهند، این امر زیان ده است و در نهایت منجر به مطالبات مالی رها شده و فضای کسب و کار را تضعیف می کند.

فعالان بخش خصوصی پیشنهاد کرده اند که به دلیل هزینه های بالای استخدام وکیل و انباشته شدن مطالباتی که به دلیل گرانی خدمات حقوقی ارزش پیگیری ندارند، شرکت های اقتصادی خصوصی بیش از شرکت های دولتی متحمل هزینه می شوند. شرکت های خصوصی و بنابراین از این منظر رقابتی تر با بخش دولتی شده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *