وی درباره ارتباط دستاورد دولت مردمی با سفرهای استانی رئیس جمهور گفت: در اینجا باید یک جمله بگویم; 32 سال است که دولت رفسنجانی، خاتمی، احمدی نژاد و روحانی در این کشور از ریل خارج شده است و برخی مسائل مانند قانون اصلاحات اقتصادی اجرایی نشده است. یعنی باید 16 سال آیین نامه می نوشتند که نشد. چون می دیدند اگر بخواهند این تسویه حساب را اجرا کنند ممکن است با اعتراض عمومی مواجه شوند بنابراین برای آسایش این کار را نکردند.
حجت الاسلام احمد سالک در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ای بی اس نیوز در تحلیل سفرهای استانی رئیس جمهور اظهار داشت: معتقدم بعد از 40 سال این اولین بار است که طی یک سال اخیر شاهد سفر رئیس جمهور به استان های کشور هستیم هرچند که این دیدار یک روزه بود، او با مردم صحبت کرد، تایید کرد و تصمیم گرفت.
وی تصریح کرد: نکته سوم این است که اگر رئیس جمهور در جلسه شورای هر استان مصوباتی را صادر کرد، مهم ترین نکته نظارت بر حسن اجرای این مصوبات است. به عبارت دیگر، اگر نظارت و پیگیری بر اجرای مصوبات صورت نگیرد، گویی هیچ جابه جایی هایی صورت نگرفته است.
وی خاطرنشان کرد: وقتی مردم ببینند تائیدات رئیس جمهور از سوی رهبری اجرایی شده است، سرمایه اجتماعی مخدوش می شود و اعتماد توده مردم جلب می شود. یعنی مردم عملکرد فرد را می بینند، محبت خود را به او ابراز می کنند و رابطه خود را تقویت می کنند.
نظارت بر حسن اجرای مصوبات موضوع بسیار مهمی است
نماینده آدور در شورای اسلامی گفت: نظارت بر حسن اجرای مصوبات موضوع بسیار مهمی است. باید از عموم مردم برای نظارت بر اجرای این مصوبات دعوت شود و نهادهای نظارتی مربوط بر اجرای این مصوبات نظارت کنند.
سالک ادامه داد: اگر مسائلی که در سفرهای رئیس جمهور مورد تایید قرار گرفت حل نشود و مانند تاییدات روسای جمهور قبلی فقط یک تلنگری انجام شود و 30 سال بعد هم همینطور بماند، اعتماد به نفس برنده نمی شود، اما ضرر می کند. اعتماد توده ها
سالک گفت: اگر پیوند محکمی بین این سه موضوع ایجاد شود، تاثیر بسیار چشمگیری بر سرمایه اجتماعی ما خواهد داشت.
این مدعی دستاورد دولت مردمی در اجرای قانون به ویژه قانون اساسی را در گرو میزان تلاش و برنامه ریزی و مدیریت دولت مردمی دانست و گفت: هر چه کارشناسان، تخصصی و قوی تر و مجریان به این موارد اعتقاد بیشتری داشته باشند. قطعنامه ها، تحقق حکومت مردمی افزایش می یابد و حکومت مردمی بیش از گذشته جایگاه خود را پیدا می کند وگرنه ممکن است مشکلات گذشته تکرار شود.
روحانی مبارز افزود: ارزیابی ما از سفرهای استانی رئیس جمهور بسیار مثبت است و این تصمیم حتی اگر برای بار دوم یا سوم برای پیگیری مواردی باشد که در سری اول سفرها مصوب شد، باید تقویت شود. .
یکی از اعضای جامعه روحانیت مبارز گفت: اکنون آیت الله رئیسی این آیین نامه را تدوین کرده و به سمت اجرای آن می رود. این ریل باید تغییر کند و به این شکل قانونی شود. این سوال زمان می برد و نگرانی هایی را به همراه دارد.
نماینده سابق مردم اصفهان در شورای اسلامی یادآور شد: اجرای مصوبات ریاست جمهوری در استان ها عامل مهمی در جلب اعتماد مردم است.
این محقق گفت: نکته دوم این است که آنچه مصوب است و جدول زمانی دارد باید اجرا شود. مشکل ما در بحث اجراست که با موانعی مواجه می شود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز