یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

اجرای مدل کشت سالانه تا 2.2 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی به همراه خواهد داشت

وی افزود: سال گذشته حدود 12 میلیون تن گندم در کشور تولید شد و به مرز خودکفایی رسیده ایم. آنچه رژیم از ما انتظار دارد امنیت غذایی نیست، بلکه اختیار غذاست.

وی با تاکید بر اینکه دانش و فناوری روز باید در حوزه دانش بومی در بخش کشاورزی رسوخ کند، تاکید کرد: بهره وری در بخش کشاورزی باید افزایش یابد، تولید باید با دانش افزایش یابد، بر این اساس به دنبال افزایش عرصه فرهنگ سازی هستیم که ما نیستیم.

وی با بیان اینکه امروز دوازدهمین استانی است که از سند الگوی فرهنگ استان مرکزی رونمایی می شود، افزود: اجرای طرح الگوی فرهنگ، طرحی دیکته شده به استان ها نیست و در 11 استانی که الگوی کشت رونمایی شده است، پس از رونمایی، ابتکارات دیده شده است که استان ها به سطح ملی تعمیم داده شده است قطعاً اگر در سطح استانی نوآوری و خلاقیت در راستای اجرای الگوی فرهنگ صورت گیرد، در بقیه استان ها به عنوان خوب مورد استفاده قرار می گیرد.

رئیس سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی گفت: امروز از طرح کشت نمونه و طرح آموزش ترویجی در استان مرکزی رونمایی می شود. محبوبیت ویژگی دولت سیزدهم است و باید این محبوبیت در برنامه ها نیز نمایان شود.

خیام نکویی گفت: با اجرای الگوی کشت تا 2.2 میلیارد دلار صرفه جویی می کنیم. توسعه کشت گیاهان علوفه ای کم آب مانند ارزن در دستور کار قرار گرفته و اصلاح محصولات سبزی و صیفی نیز در دستور کار قرار دارد.

وی ادامه داد: مدل های زراعی برای 133 محصول تهیه شده است اما روی 15 محصول تمرکز داریم که 90 درصد سطح زیر کشت را تشکیل می دهد. 14 محصول در استان مرکزی وجود دارد که 96 درصد سطح زیرکشت استان را به خود اختصاص داده است.

رئیس سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی ضریب خودکفایی در بخش کشاورزی را 80 درصد دانست و گفت: برای جبران کمبود سالانه بین 10 تا 15 میلیارد دلار ارز از کشور خارج می شود. 20 درصد تولید در بخش کشاورزی بیش از 90 درصد نفت کشور وارداتی است و الگوی مصرف نامناسبی در این زمینه داریم.

سیدمجتبی خیام ناکویی در 23 آذرماه در مراسم رونمایی از الگوی کشت استان مرکزی، شاید تمام امنیت غذایی کشور را مدیون فعالیت کشاورزان دانست و گفت: سازمان های ملی و بخش خصوصی در این زمینه مشارکت و مشارکت داشته اند. توسعه الگوی فرهنگ و حضور سازمان های بخشی امکان پذیر است. در 31 ولایت کشور سکتور خصوصی وجود نداشت.

رئیس سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم آمار واقعی سطح زیر کشت، کمیت تولید و تمامی داده های تاثیرگذار بر بخش کشاورزی را با اجرای مدل کشت در دو سال آینده بهینه کنیم، آنگاه برنامه ریزی درست بود چندین رویکرد برای توسعه سند مدل فرهنگ در نظر گرفته شد. بر اساس توافق با وزارت نیرو در حال حاضر 72 میلیارد مترمکعب آب به بخش کشاورزی کشور اختصاص دارد که پیش بینی می شود ظرف 4 سال آینده این رقم به 60 میلیارد مترمکعب برسد، یعنی سه میلیارد مترمکعب در مصرف آب صرفه جویی کنیم. . در کشاورزی هر سال

رئیس سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی خاطرنشان کرد: با اجرای مدل زراعی، سهم استان ها را در امنیت غذایی افزایش خواهیم داد، سهم دیم در کشور 52 درصد و 48 درصد و در مرکز استان این رقم 56 درصد دیم و 44 درصد آبی است

رئیس سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی خاطرنشان کرد: 15 کالا داریم که 7 تا 8 کالای آن استراتژیک است و باید در مکان مناسب، شرایط اقلیمی مناسب و در زمان مناسب در کشور تولید شود.

وی افزود: 3 روش برای الگوی کشت در نظر گرفته شده است که در روش واقع بینانه با اجرای الگوی کشت در سال اول تولید بخش کشاورزی از 82 میلیون تن به 91 میلیون تن خواهد رسید. در روش بدبینانه تولید محصولات کشاورزی از 82 میلیون تن به 85 میلیون تن در این مدت افزایش می یابد و در روش خوش بینانه 16 میلیون تن به تولید محصولات کشاورزی اضافه می شود.

خیام نکویی اجرای نظام نوآوری را مهمترین راه دستیابی به امنیت پایدار دانست و گفت: در جمهوری اسلامی 3 شعار داریم که اولین آن استقلال است و استقلال سیاسی در گرو استقلال اقتصادی است.

ای بی اس نیوز/مرکزی رئیس سازمان آموزش، تحقیقات و ترویج کشاورزی گفت: با اجرای الگوی کشت سالانه تا 2.2 میلیارد دلار صرفه جویی ارزی خواهیم کرد.

انتهای پیام

خیام نکویی با تاکید بر اینکه تولید مواد غذایی کشور در حال حاضر 125 میلیون تن است، گفت: تولید مواد غذایی کشور از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون 100 میلیون تن افزایش یافته است. بخشی از این افزایش تولید ناشی از افزایش سطح زیر کشت بوده و بخشی دیگر نیز ناشی از نفوذ فناوری و دانش در بخش کشاورزی است.

خیام نکویی ادامه داد: استان مرکزی در حوزه کشاورزی رتبه های خوبی دارد اما این ظرفیت در سایه صنعت از بین می رود. این استان توانایی افزایش 600 هزار تنی تولید محصولات کشاورزی را در 3 سال آینده دارد و می توان آن را به سه میلیون و 600 هزار تن افزایش داد و سهم استان در تولید محصولات کشاورزی را از 2.2 افزایش داد. به 2.6.

وی گفت: 25 تا 30 درصد محصولات بخش کشاورزی از مزرعه تا سفره تبدیل به ضایعات می شود و غذای 25 میلیون نفر را تبدیل به ضایعات می کنیم که شایسته یک کشور شیعه نیست.

خیام نکویی با ادعای اینکه 95 درصد زعفران زنیا را ایران تولید می کند و تنها کشور تولید کننده زرشک بی دانه است، گفت: گردش مالی زعفران در دنیا 10 میلیارد دلار است و سهم کشورمان از این گردش مالی 450 میلیون دلار است.

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *