اخبار اقتصادی روز

اجرای عملیات آبخیزداری در 26 درصد حوزه های آبخیز/ اعتبارات مطالعات حوزه آبخیز کافی نیست.

رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور تاکید کرد: لایحه قانون آبخیزداری در کمیسیون های مربوطه مجلس در حال رصد است و امیدواریم هرچه سریعتر به تصویب برسد. وی گفت: عملیات آبخیزداری در 26 درصد از حوزه های آبخیز کشور به وسعت 33 میلیون هکتار انجام شده است.

به گزارش ای بی اس نیوز، عطاءالله ابراهیمی در نشست خبری امروز با بیان اینکه در حوزه منابع آب و زمین باید برنامه ریزی و مدیریت بر اساس میزان بارندگی در کشور داشته باشیم، اظهار کرد: مسائل آبخیزداری و آبخوان داری می تواند. در مدیریت این منابع اساسی موثر باشد.

وی افزود: منابع آب و خاک کشور با چالش های زیادی از جمله تغییر اقلیم، فراوانی و شدت فزاینده سیل و خشکسالی، افت کمی و کیفی آب های زیرزمینی و فرونشست دشت ها، فرسایش خاک، گرد و غبار، آتش سوزی جنگل ها و مراتع مواجه است. کاهش شاخص ها سلامت و ناپایداری حوضه های آبخیز کشور با آن مواجه است.

رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور ادامه داد: متأسفانه اقدامات پژوهشگاه مورد حمایت مالی و اعتباری قرار نگرفت، اما امیدواریم اهمیت این پژوهشکده برای بخش های مختلف بیش از پیش مشخص شود و خواهیم کرد. وضعیت آبخیزداری نسبت به گذشته بهتر شده است.

وی بیان کرد: معتقدیم روش های آبخیزداری را می توان به صورت موثرتر و اقتصادی نسبت به گذشته ارتقا داد.

ابراهیمی به اعتبارات پژوهشگاه نیز اشاره کرد و گفت: اعتبار مصوب این پژوهشکده برای سال 1402 بالغ بر 39 میلیارد تومان است که حدود 90 درصد آن صرف حقوق و دستمزد کارکنان می شود. معاونت تحقیقات آبخیزداری کشور برای اثربخشی مطالعات حداقل 10 برابر بیشتر از اعتبار مصوب نیاز دارد.

ابراهیمی در بخشی دیگر از سخنان خود با تاکید بر اینکه برای تمامی رودخانه های کشور شدت سیل و خطر سیل را در قالب طرح اطلس سیل آماده کرده ایم، گفت: این اطلاعات به تفکیک استان ها و مناطق تفکیک شده است. مشخصات و شرایط هر رودخانه نیز مشخص شده و به قوه مجریه کشور منتقل می شود.

رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و توسعه آبخیزداری کشور در پاسخ به این سوال که عملیات آبخیزداری در کدام منطقه از کشور انجام شد؟ وی گفت: مطالعات آبخیزداری برای 41 میلیون هکتار از اراضی کشور انجام شده است. اجرای عملیات آبخیزداری در برنامه ششم توسعه تقریباً 10 میلیون هکتار است که بر اساس گزارش سازمان منابع طبیعی 63 درصد آن محقق شده است. ضمناً مساحت مورد مطالعه و آماده اجرا 20 میلیون هکتار می باشد.

به گفته وی، عملیات آبخیزداری در 26 درصد از حوزه های آبخیز کشور به وسعت 33 میلیون هکتار انجام شده است.

وی همچنین گفت: لایحه آبخیزداری در کمیسیون های مربوطه مجلس در حال رصد است و امیدواریم هر چه زودتر به مجلس تقدیم و تصویب شود.

ابراهیمی افزود: ضرورت عبور از چالش ها در حوزه آب و خاک توجه به مسائل حفاظت خاک و آبخیزداری است. بدون حفاظت کافی از خاک، منابع آبی کافی نخواهیم داشت، زیرا خاک نقش مهمی در حفظ بارندگی دارد.

رئیس پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور نیز حضور مردم در حفاظت از آب و خاک را مورد تاکید قرار داد و گفت: بخش خصوصی و شهروندان باید وارد این بخش شوند. نقش جمعیت ها در مدیریت کلان حوزه های آبخیز و در تدوین سیاست ها باید مورد تاکید قرار گیرد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *