نماینده مردم سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: با رویکرد مثبت دولت چهاردهم نسبت به منابع طبیعی و محیط زیست، امیدواریم اجرای طرح میلیاردی درختکاری در کشور تسریع شود و به کارگیری کمی و کمی از آن بپردازد. اهداف کیفی محقق خواهد شد.
گزارش دهید خبرگزاری صداوسیما، به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، نقی شعبانیان گفت: در اجرای این طرح مردم و تشکل ها در حال تلاش هستند اما صنایع و سایر نهادها و نهادهای کشور باید شاهد مشارکت و حمایت بیشتر باشند. “
وی اجرای طرح میلیاردی درختکاری را با توجه به تغییرات شدید اقلیم، گرم شدن کره زمین و خشکسالی های مداوم، فرسایش خاک، کاهش منابع آبی و فرونشست ضروری توصیف کرد و افزود: بخش کشاورزی بیشترین آسیب را از این تغییرات متحمل خواهد شد. حمایت جدی دولت و صنایعی که دی اکسید کربن منتشر می کنند، باید تلاش کنیم تا در بازه زمانی مشخص، یک میلیارد درخت بکاریم و حداقل برای سال های متمادی به کاشت نهال در مناطق منابع طبیعی ادامه دهیم.
شعبانیان با بیان اینکه در روزهای اخیر برای اولین بار بازدید نماینده ویژه سازمان برنامه و بودجه کشور از جنگل های زاگرس آغاز شد، گفت: احیا و غنی سازی جنگل های کشور به عنوان مثال مقابله با بیشترین اهمیت بسیار زیادی دارد. مشکلات جدی ذخیره آب و گرد و غبار و امیدواریم با این بازدیدها و بررسی ها گام های بزرگی در این راستا در دولت پزشکی برداشته شود.
وی وسعت جنگل های زاگرس را شش میلیون هکتار عنوان کرد و گفت: سه میلیون هکتار از این جنگل ها باید احیا و غنی سازی شود و نهال در این منطقه کاشته شود.
دبیر طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت بر تامین اعتبار این طرح تاکید کرد و گفت: امسال 100 میلیارد تومان اعتبار از محل طرح حفاظت از جنگل های شمال برای این طرح تصویب شده است و منتظر پرداخت ها هستیم تا کار را می توان با سرعت بیشتری انجام داد.
وی در عین حال افزود: این پروژه پرهزینه است و به ویژه برای تامین گلدان، حقوق کارگران، تولید و نگهداری نهال در نهالستان ها و ظرفیت تعداد نفرات نیازمند اعتبار و حمایت دولتی هستیم. افرادی که می توانند در این پروژه شرکت کنند محدود است.
شعبانیان با بیان اینکه بر اساس برنامه ریزی های انجام شده در این طرح، پیش بینی می شود سالانه 250 میلیون اصله نهال تولید و کاشته شود، گفت: در سال اول اجرای این طرح، 237 میلیون نهال جنگلی مرغوب توسط بخش دولتی و خصوصی تولید می شود. و بیشتر آنها در مناطق منابع طبیعی خواهند بود و برای کشت الوار کاشته شدند و حدود 50 میلیون نهال دیگر در نهالستان ها باقی ماند تا شرایط رشد استاندارد حاصل شود.
وی ادامه داد: طی سال جاری که دومین سال اجرای این طرح است، بیش از 140 میلیون اصله نهال جنگلی با کیفیت و استاندارد توسط بخش دولتی و خصوصی و با حمایت دولت و صنایع، اعطای اعتبار و برنامه ریزی تولید شده است. ، نوسانات تولید نهال جنگلی در طول سال آینده جبران خواهد شد.
دبیر طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: امسال حدود 77 میلیون اصله نهال جنگلی توسط بخش دولتی و مابقی توسط بخش خصوصی تولید شد.
وی اعلام کرد: کاشت این گیاهان در مناطق گرمسیری آغاز شده است.
شعبانیان تصریح کرد: در نظر داریم از 140 میلیون نهال جنگلی تولید شده امسال حدود 20 میلیون را در نهالستان ها نگهداری کنیم تا به شرایط استاندارد رویش دست یابیم به مدت 2 تا 3 سال و 50 درصد باقیمانده برای زراعت الوار و مابقی برای احیای جنگل و غنی سازی. جنگل ها، توسعه فضای سبز و بیابان زدایی اختصاص خواهد یافت.
معاون امور جنگلبانی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: استقبال مردم از زراعت الوار به دلیل درآمدزایی بالاست، بنابراین در این طرح قرار است 50 درصد از گیاهان به این بخش اختصاص یابد.
وی با اشاره به تصویب قانون افزایش بهره وری کشاورزی و منابع طبیعی در سال 1388 گفت: بر اساس این قانون دولت موظف است سرانه مصرف فضای سبز و جنگل ها را از 1700 متر مربع برای هر نفر به 2500 متر مربع افزایش دهد. متر متر مربع در مدت 10 سال
شعبانیان افزود: اهمیت این هدف این است که باید حدود هفت تا هشت میلیارد اصله نهال در مزارع تولید، کاشته و نگهداری شود.