12:08 – 09 نوامبر 1403
سیاوش گایبی پور اقتصاددان در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ای بی اس نیوز، گفت: با اجرای قانون جدید چک، طبق آمار اعلام شده، شاهد بازگشت اعتماد چشمگیر به این ابزار معاملاتی هستیم، اطمینانی که نیاز دارد. باید پرورش یابد و نباید آسیبی ببیند.»
این کارشناس اقتصادی ادامه می دهد: اما در قانون اصلاح قانون چک از جمله موادی که هنوز اجرای آن به پایان نرسیده به بند ۶ ماده قانون که نقش بحث احراز هویت در چک را برجسته می کند، برمی گردد. بررسی صحت صدور چک و تعیین سقف امضای چک برای افراد اما اجرای این متن قانونی کامل نشده است و به همین دلیل سودجویان با دست باز از این روزنه در این زمینه استفاده می کنند.
وی افزود: بر این اساس و با توجه به دست باز سودجویان در این زمینه، بانک مرکزی و شبکه بانکی باید برای اجرای تعیین سقف اعتبار چک که به طور کامل به آن رسیدگی شده است، سریعتر شروع به کار کنند، هرچند بانک مرکزی در این خصوص اعلام کرده است که رستایی ها در حال تلاش هستند، اما با توجه به اهمیت موضوع، موضوع نیاز به تسریع در اجرای این ماده قانونی دارد، زیرا تعیین سقف اعتبار چک به عبارت دیگر اجرای ماده است. 6 قانون می تواند علاوه بر جلوگیری از سودجویان در کاهش چک های برگشتی نیز نقش موثری داشته باشد.
مدیرکل نظام های پرداخت بانک مرکزی اخیرا گفت: امیدواریم تا سه ماه آینده تمامی مصوبات و مراحل مربوط به سقف اعتبار چک به پایان برسد. طبیعتاً با هدایت کمیته اصل 90 شورای اسلامی، مقرر شد این سقف اعتباری به صورت پویاترین شکل ممکن طراحی شود. این بدان معناست که در وهله اول این محدودیت اعتباری باید به عنوان مکانیزم تایید در اختیار مشتریان قرار گیرد، اما در مواردی که فعال اقتصادی بخواهد ظرفیت بیشتری داشته باشد، می توان با تایید مضاعف بانک، محدودیت های تعیین شده را اصلاح کرد. با مسئولیت شعبه و بانک مربوطه.