یکشنبه , ۴ خرداد ۱۴۰۴

اجرای برنامه های آبخیزداری و آبخیزداری در مناطق بحرانی به 672 ساعت اعتبار نیاز دارد

08:16 08 اوت 1403

محمد فرامرز در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی ای بی اس نیوز ؛ اظهار کرد: در سال های اخیر مشکلات بلایای طبیعی مانند سیل، رانش زمین و خشکسالی از نظر شدت و فراوانی وقوع افزایش یافته است.

به گفته وی، عوامل طبیعی از جمله تغییر اقلیم، تغییر الگوی بارندگی، افزایش دما و خشکسالی و عوامل انسانی از جمله تخریب اراضی، افزایش جمعیت، توسعه زیرساخت ها و تغییر مسیر رودخانه ها و مرزها موجب خسارات ناشی از سیل در کشور شده است. اخیرا افزایش یافته است.

فرمرز با تاکید بر مدیریت جهانی عوامل انسانی افزود: هر چقدر تخریب، توسعه و تعرض مدیریت نشود، اجرای فرآیندهای آبخیزداری کارایی خود را از دست می دهد.

مدیرکل دفتر سیلاب و آبخیزداری سازمان جنگل ها با بیان اینکه در حوزه منابع آبی در بحث سیلاب و فرسایش کمبودی نداریم، افزود: از مجموع 125 میلیون هکتاری که پروژه های آبخیزداری و آبخیزداری می تواند در آن باشد. تا کنون 32 میلیون هکتار از این پروژه ها اجرا شده و در حال اجراست، زیرا 20 میلیون هکتار مطالعات آماده اجرا و 70 میلیون هکتار مطالعه نشده است.

6.4 میلیون هکتار عملیات آبخیزداری در برنامه ششم اجرا شد

وی ادامه داد: اکنون در 6 حوضه اصلی مشکل داریم که 74 میلیون آن از 6 حوضه نوار ساحلی است و عمده آب جاری را سیل تشکیل می دهد و بخش عمده ای از فلات مرکزی و بیشترین آن را تشکیل می دهد. منطقه فلات مرکزی از نظر جمعیت، منابع، آب و ریزگردها مهم است.

فرماریز با تاکید بر اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوان داری در سطح 20 میلیون هکتار در برنامه هفتم افزود: در برنامه ششم تعهد داشتیم که 10 میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و آبخوانداری را اجرا کنیم. تراز شد و به سطح 6.4 میلیون هکتار تبدیل شد با منابعی که در اختیار سازمان قرار گرفت و در برنامه هفتم اخیراً ابلاغ شده، تعهد داریم برای هر سال اجرای طرح 4 میلیون هکتار عملیات آبخیزداری انجام دهیم، اما تخصیص بودجه برای پاسخگویی کافی نیست. .

این مسئول با تاکید بر لزوم تامین منابع کافی در اختیار سازمان برای اجرای عملیات آبخیزداری تصریح کرد: آب عامل اصلی حل مسائل بحرانی است چرا که اگر امنیت آبی نداشته باشیم امنیت غذایی هم نخواهیم داشت. .

کسری سفره های آب زیرزمینی کشور 140 میلیارد متر مکعب است.

به گفته وی، برای اجرای عملیات آبخیزداری و آبخوانداری در برنامه هفتم و هشتم، برای اجرای عملیات آبخیزداری در مناطق بحرانی مرکزی جنوب و جنوب شرق که از مناطق مهم حوزه آبخوان هستند، به حدود 672 ساعت اعتبار نیاز داشتیم تا بتوانیم. اجرای برنامه ها در راستای آبخیزداری.

مدیرکل دفتر سیل و آبخیزداری سازمان جنگل ها با بیان اینکه با اجرای عملیات آبخیزداری و آبخیزداری می توان خسارت سیل را 70 درصد کاهش داد، گفت: 530 متر مکعب در هکتار عملیات آبخیزداری و تا 1000 مترمکعب. ذخیره آب در حوزه آبخیز و همچنین کاهش 9 تنی گل و لای در هکتار، افزایش 120 درصدی تولید علوفه در هکتار و افزایش 4 برابری آب آبیاری.

فرمرز ادامه داد: مدیریت مخازن آب یکی از راهکارهای مهم مدیریت آب برای کاهش خسارات ناشی از سیل، افزایش حجم آب های زیرزمینی، احیای مراتع و رفع بیابان زایی در مناطق خشک و نیمه خشک کشور است.

وی با اشاره به اینکه کسری سفره های زیرزمینی کشور حدود 140 میلیارد مترمکعب است، گفت: هر هکتار از طرح های تغذیه مصنوعی هزار متر مکعب رواناب سطحی را به منابع آب زیرزمینی پمپاژ می کند.

خبرنگار: آزاده محبی

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

هوای تهران در مرز آلودگی

مهر : طبق اعلام شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، شاخص کیفیت هوا اکنون روی عدد …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *