اخبار اقتصادی روز

اثرات بازدارندگی پایدار عوامل تورمی به تدریج ظاهر می شود

انتهای پیام

البته دستیابی به این هدف مستلزم همکاری و هماهنگی خوب بین ارکان مختلف تصمیم گیری، سیاست گذاری و اجرا در دولت و سایر ارکان حاکمیتی است که توسط ستاد هماهنگی اقتصادی دولت و سایر ارکان ذیربط رصد می شود. . .

به گزارش ای بی اس نیوز، به نقل از شادا، معاون سیاست گذاری اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی در واکنش به اظهارات شهریار حیدری نماینده مردم قصرشیرین در مجلس شورای اسلامی در خصوص ارائه اطلاعات صحیح اقتصادی به رئیس جمهور. در خصوص کنترل تورم و مدیریت وضعیت اقتصادی، در 21 آذرماه. اقتصاد و ظهور آثار تورمی ناشی از آن و با توجه به تحلیل های صورت گرفته از سوی مقامات مسئول، این سوال خود منشا سوء تفاهم است.

باید در نظر داشت که سخنان رئیس جمهور مبنی بر محدود کردن رشد نرخ تورم به کنترل و محدود شدن عوامل تشکیل دهنده فشارهای تورمی و ظهور تدریجی آثار سیاست های ضدتورمی، به انسداد دائمی تورم اشاره دارد. عوامل علّی نرخ تورم سؤالی کاملاً قابل قبول است.

معاون سیاست گذاری اقتصادی وزارت امور اقتصادی خاطرنشان کرد: پدیده تورم دو رقمی در اقتصاد کشور ریشه ساختاری دارد و این معضل باعث شده است تا عوامل شکل دهنده تورم به طور پایدار و دائمی مهار شود، ضمن اینکه نمایانگر آن است. اثرات مثبت سیاست های اصلاحی، با چالش های فراوانی مواجه است و زمان می برد. این روند باعث شد این جمله نادرست در اذهان عمومی شکل بگیرد که دولت سیزدهم کنترل و نفوذی بر حرکت نرخ تورم نداشته است.

اما با همه کاستی ها و کاستی های موجود، دولت خود را مصمم می داند تا متغیرهای کلیدی اقتصاد را آگاهانه کنترل کند و در میان مدت آنها را به سطوح پایین، باثبات و قابل پیش بینی برساند و با اولویت و دقت بالا به این هدف دست یابد. اهداف دیگری مانند حمایت از رشد اقتصادی و اشتغال را دنبال می کند.

انتظار اینکه به محض اتخاذ و اجرای سیاست‌هایی که مجاری تشدید فشارهای تورمی را مسدود می‌کند و آن‌ها را کاهش می‌دهد، از سوی سیاست‌گذاران اتخاذ و اجرا شود، نرخ تورم در اقتصاد کاهش یافته و آثار مثبت آن به شکل یک بهبود و ارتقای قدرت خرید اعضای جامعه.

به عنوان شاهدی دیگر بر صحت ادعای مذکور مبنی بر مهار و کنترل شدن فشارهای تورمی، می توان به روند رشد دوازده ماهه پایه پولی اشاره کرد، به طوری که با شروع به کار دولت سیزدهم و متاثر از رویکرد انتظامی سیاست های دولت و پولی و نظارت فعال بانک مرکزی کاهش چشمگیری داشته و از 42.6 درصد در پایان تیرماه 1400 تا پایان آبان ماه امسال به 34.6 درصد رسیده است.

در عین حال باید به این نکته توجه داشت که پدیده تورم بالا و دو رقمی در اقتصاد کشور ریشه ساختاری دارد و این موضوع کنترل پایدار و دائمی عوامل شکل دهنده تورم و در عین حال. زمان، آثار مثبت سیاست های اصلاحی در این حوزه با چالش هایی قابل مشاهده است. مواجه شد و زمان بر بودن این روند باعث شد این گزاره نادرست در اذهان عمومی شکل بگیرد که دولت سیزدهم کنترل و نفوذی بر حرکت نرخ تورم نداشته است و بر این اساس نوعی بدبینی نسبت به اعتبار و صحت اطلاعات ارائه شده در مورد متغیرهای اقتصادی توسط نمایندگان مربوطه وجود دارد. در مورد کنترل و مدیریت فشارهای تورمی باید به آمار مقادیر پولی که یکی از مهمترین و موثرترین متغیرهای مؤثر بر ایجاد فشارهای تورمی در اقتصاد کشور است، توجه کرد. بنابراین اتخاذ سیاست‌های اصلاحی در این حوزه باعث شده است که نرخ رشد نقدینگی در 12 ماهه منتهی به آذرماه سال جاری به 33.4 درصد برسد که بالاترین نرخ رشد کمترین 32 ماهه یعنی از اردیبهشت 1398 است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *