اتصال قطعه سازان به پایگاه های دانش راهی برای افزایش کیفیت در خودروسازی است
استاد دانشگاه به گفتگو با آنا پرداخت.

یکی از اعضای کمیته استیناف شورای رقابت گفت: برای تعیین قیمت خودرو توسط خودروسازان باید به افزایش کیفیت تولید توجه شود و در این بین قطعه سازان باید تجمیع و به دانش متصل شوند. مشاغل مبتنی بر شرکت ها.”
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، به دنبال تلاطم بازار خودرو، بازار شایعات در این حوزه نیز داغ شده است. اما بر اساس گزارش ها، خودروسازان مجازند قیمت محصولات خود را بر اساس میانگین قیمت سه خودروی خارجی در یک رده محصول تعیین کنند.
در همین رابطه آلبرت بغزیان، یکی از اعضای کمیته آزمون شورای رقابت گفت: فرض بر این بود که خودروهای مونتاژی به این صورت قیمت گذاری شوند و خودروهای مونتاژی 25 تا 10 درصد زیر میانگین بازار به فروش برسند. . قیمت.”
وی ادامه داد: متاسفانه تعیین قیمت خودرو از شورای رقابت سلب شده است و این اتفاق آثار نامطلوبی بر بازار خودرو خواهد داشت. این تصمیم ما را به زمانی برمی گرداند که شورای رقابت وارد بازار خودرو نمی شد.
دلیل مخالفت جوسازی با شورای رقابت چیست؟
بغزیان تصریح کرد: سال گذشته با ورود شورای رقابت به بازار خودرو شاهد کاهش شدید قیمت خودرو بودیم. به عنوان مثال قیمت خودرو از 2 میلیارد و 500 میلیون تومان به حدود یک میلیارد رسید. شرایط بازار حتی به جایی رسیده بود که خودروسازان می ترسیدند مردم پیش خرید خودروی خود را پس بگیرند. به همین دلیل بود که شروع به ایجاد فضای خصمانه در شورای رقابت کردند.
عضو هیأت بررسی شورای رقابت افزود: با سلب اختیارات شورای رقابت برای تعیین قیمت خودرو، پیش بینی می کنم بار دیگر شاهد همان شرایط سفته بازی و رانت خواری در بازار خودرو باشیم و قیمت خودرو افزایش یابد. به طور پیوسته افزایش یابد.
سازندگان قطعات باید یکپارچه و دانش بنیان باشند
بغزیان درباره کیفیت خودرو گفت: هیچ مشکلی در تولید و طراحی نداریم. گاهی اوقات به دلیل طمع و مدیریت ضعیف قطعات بی کیفیت تولید می شود. سازندگان قطعات کوچک ما مبتنی بر دانش نیستند و فقط آثار کپی شده هستند. اما بودجه آنها و شرایط تحقیق و توسعه نمی تواند به دنبال تولید با کیفیت باشد. این بر عهده انجمن سازندگان قطعه است که آنها را با هم گروه بندی کرده و آنها را در یک کنسرسیوم سازماندهی کند.
وی ادامه می دهد: این بی کیفیتی در تولید نشان می دهد که قطعه سازان کوچک ما با شرکت های دانش بنیان پیوندی ندارند. با وجود هزاران قطعه ساز، این یک چیز طبیعی است. چرا که تولید در مقیاس کوچک با همکاری شرکت های دانش بنیان برایشان به صرفه نیست. به جای هزاران قطعه ساز، چند قطعه ساز باید در یک شهر گرد هم آیند و شروع به تولید محصولات دانش بنیان کنند.
بغزیان بیان کرد: برای تعیین قیمت خودرو توسط خودروسازان باید به افزایش کیفیت محصول توجه شود و در این بین قطعه سازان خرد باید ادغام و با شرکت های مبتنی بر دانش ارتباط برقرار کنند تا تضمین شود. توسعه کیفیت محصولات تولید شده با هوشمندی
ماژیک و واردات خودرو
بغزیان درباره تاثیر واردات خودرو بر بازار بیان کرد: پیش بینی وضعیت واردات خودرو نیاز به علم جادوگری دارد! واردات خودرو دستورالعمل و قوانینی دارد و برخی عکس و فیلم واردات می گذارند. اما در واقعیت، شواهد زیادی وجود ندارد. برخی دیگر نیز ادعا می کنند که حتی این قیمت ها برای هر دستگاه بیش از 20000 دلار است. اما باید توجه داشت که تقاضا برای خودروهای داخلی حدود یک پنجم حجم تولید داخل است، بنابراین در شرایط ذکر شده تاثیر چندانی بر بازار ندارد.
این استاد دانشگاه درباره راه حل نهایی برای حل مشکلات خودروسازی و بازار خودرو بیان کرد: خودروسازان ادعا می کنند ضرر می کنند و هزینه تولیدشان بالاتر از قیمتی است که برای خودروهای ملی تعیین شده است. پس در این صورت نباید مشکلی با بازرسی و ممیزی داشته باشند.
وی ادامه داد: آیا رقم خرید تمامی قطعات خودرو مانند پراید و مونتاژ آنها در بازار به 300 میلیون تومان می رسد؟ وقتی صنعت خودرو با قیمت ترجیحی ارز دریافت کرده و قطعات یدکی را به صورت عمده سفارش می دهد، همچنان برای تولید این خودرو ضرر می کند؟ این شرایط را می توان به سایر خودروها نیز تعمیم داد.
این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: دلیل زیان شرکت های خودروسازی ضعف مدیریت، سرمایه گذاری های بد و حقوق های گزاف است. تا به حال هیچ گزارش حسابرسی شده ای از خودروسازان به جز این گزارش ندیده ام.
عضو کمیته بررسی شورای رقابت ادامه داد: مردم زیان انباشته خودروسازان را پرداخت نکنند. شورای رقابت آماده همکاری با خودروسازان و افزایش قیمت خودرو متناسب با تورم تولید بود. اما خودروسازان به دنبال بهانه ای برای جبران سوء مدیریت خود هستند.
عدم تخصص در مونتاژ خودرو
بغزیان درباره خودروهای مونتاژ شده گفت: این نوع خودروها حدود 15 هزار دلار قیمت دارند. به این رقم هزینه های کارگری، مونتاژ، بازار و … نیز اضافه می شود و گاهی می بینیم که قیمت نهایی آنها از بازار آزاد بیشتر است. یعنی مونتاژ این خودرو ارزش افزوده ای به همراه نداشته است. این سوالات در رابطه با خودروهای مونتاژی باید کارشناسی شود.