اولین قدم این موضوع تعیین بودجه مورد نظر مجلس شورای اسلامی و راه اندازی راهی است که پایان خوبی ندارد؛ یعنی فراهم آوردن امکانات لازم برای سالمندان و دریافت مزایای اجتماعی برای بازنشستگی آنها ، شامل بیمه درمانی ، هزینه های درمانی و درمانی و غیره ، برای تعداد زیادی از افراد و در نتیجه هزینه های هنگفتی در پی دارد.
جوانان جمعیت کشور را در رأس پلتفرم های علمی ، سیاسی و حتی امنیتی قرار می دهند. جمعیتی که آینده ای روشن برای نسل آینده و نیروی کار فعال برای مراحل اقتصادی و پیشرو در صنعت جهانی ایجاد می کند.
در نتیجه ، چندین عنصر اساسی می توانند این تالاب را به منبع پیوند دهند تا کشور بتواند از نیروی جوان و مبتکر بهره مند شود. اولین پاسخ به سوالات اقتصادی مانند مسکن و اشتغال است. عامل بعدی مربوط به برنامه های تشویقی باروری و ارائه تسهیلات و تضمین هایی است که زنان خانه دار و مادران شاغل باید از آن به نحو خاصی بهره مند شوند.
معیشت و اقتصاد اعضای خانواده مهمترین عامل در تشکیل خانواده است. طبق آمار ، نرخ بیکاری در بهار 1400 8.8 درصد برآورد شده است. این آمار نشان می دهد که از هر 10 ایرانی فقط 3 نفر شغل دارند. بنابراین تأمین مسکن و ملزومات زناشویی ، یعنی تامین حداقل ها ، باید در دستور کار دولت قرار گیرد.
پیری جمعیت عامل اصلی هزینه های جدید دولت است. به عبارت دیگر ، ایجاد یک دولت رفاهی که مراقبت از سالمندان را در دستور کار خود قرار دهد. در حالی که خبری از تولید و مصرف نیست ، دولت متضرر می شود. این موضوع با توجه به همه مشکلات سطح نقدینگی کشور را افزایش می دهد و به عبارت دیگر منجر به ارائه امکانات بهداشتی و درمانی از جمله بیمه ، تسهیلات و خدمات اجتماعی می شود.
طبق آمار ، متأسفانه ما سالانه 250 سقط جنین داریم که فقط حدود 12000 سقط جنین توسط مراجع قانونی انجام می شود. بر اساس آمارهای منتشر شده ، بیش از 300000 سقط جنین غیرقانونی در کشور انجام می شود.
بر اساس بیانیه اخیر وزیر کار ، درمان ناباروری تحت پوشش بیمه اولیه قرار می گرفت. خدمات سرپایی تا 70 و بیماران بستری تا 90 will تحت پوشش قرار می گیرند. این طرح زنان تا 42 سال را پوشش می دهد و همچنین برای ناباروری اولیه و ثانویه در نظر گرفته می شود.
پیری جمعیت می تواند منجر به کاهش نیروی کار و همچنین افزایش هزینه های عمومی و اجتماعی شود که به دلیل فراهم آوردن امکانات با ظرفیت مناسب برای سالمندان ، رشد اقتصادی و حمایت خانواده از سالمندان را کاهش می دهد. افزایش تدریجی این گروه سنی ، که منجر به کاهش بیشتر سرمایه اجتماعی می شود.
* محوری به نام پیری جمعیت در شاخه های اقتصاد کشور
یکی از نکات مهم در هر کشوری ، مسئله کاهش باروری و زایمان است. بر اساس آمارهای منتشر شده ، نرخ باروری از زمان اجرای سیاست های مربوط به کاهش جمعیت در دهه 1960 در حال کاهش است ، روندی که در سال 1960 3.91 بود ، اما ده سال بعد ، در سال 1975. ، در سال 1985 به 1.96 رسید و به 1.62 رسید. در سال 1990 این عدد به 1.29 و در سال 1995 به 1.24 رسید و پیش بینی ها نشان می دهد که جمعیت هنوز در حال کاهش است و ایران در سالهای آینده آینده مطلوبی نخواهد داشت.
یکی دیگر از مشکلات ارائه امکانات برای سالمندان ، پوشش بیمه سلامت است. مشکلی که همچنان نگران کننده است و پرداخت هزینه های مراقبت را برای خانواده ها دشوار خواهد کرد.
علاوه بر این ، افزایش باروری مستلزم اجرای سیاست های جمعیتی مناسب مانند ترویج و تسهیل ازدواج جوانان ، حمایت اقتصادی در مواقع بحرانی ، ایجاد و تثبیت شغل ، ارتقای مادری در قالب فرهنگ ایرانی-اسلامی و … است. توسط مقامات ذیصلاح گشت های دولت قبل و گزارش های منتشر شده نشان از بی اهمیت بودن این موضوع در بین مجریان آن دارد. اکنون ، با توجه به فوریت موضوع و زمان کوتاه باقیمانده ، دولت سیزدهم مجبور است برای عنصر جمعیت متخصص عمل کند و از تجزیه نسلی جلوگیری کند.
به گزارش ABSNEWS ، حمیده عرب سرخی ، مسئول واحد خواهران دانشکده علوم اجتماعی انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه علامه طباطبایی ، در یادداشتی با عنوان «بررسی ابعاد مختلف پیری جمعیت در تضاد زمان: جمعیت به عنوان یک عامل مهم برای هر کشوری بقای آن مستلزم آن است ، این یک عنصر تعیین کننده و اساسی است که اگر در نظر گرفته شود ، کشور را در مسیر پیشرفت اجتماعی ، اقتصادی و سیاسی قرار می دهد. اینها دلایلی است که کشورهای مختلف جهان اقداماتی را برای افزایش جمعیت و تجدید قوا انجام می دهند.
این کشورها با انجام اقداماتی مانند استقبال از مهاجران و فراهم آوردن امکانات و فرآیندهای تشویقی برای زوجین ، در ترکیب جمعیتی خود نقش ایفا می کنند. اگر برخی از کشورها مانند ژاپن ، آلمان ، ایتالیا و غیره در آینده با مشکل پیری جمعیت روبرو خواهد شد. این آینده خوبی را برای این کشورها تضمین نمی کند. البته ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست و زنگ خطر پیری برای کشور ما به صدا درآمده است. اما س importantال مهم این است که چه عواملی ضربه مهلکی به مردم کشور وارد می کند؟
ارائه تسهیلات برای تسهیل باروری زوجین و در نتیجه عبور از سطح جانشینی ، یعنی از عدد 2.1 به سطح بالاتر ، یعنی دو تا سه فرزند ، نیاز به امتیازات ویژه ای دارد.
همانطور که راهنمای عالی می گوید ، ضمن اصرار بر لزوم بحث در مورد جمعیت: “… پیری جمعیت بزرگترین خطر از همه است” ، وی در چندین سخنرانی بر بحث در مورد جمعیت و لزوم اجرای آن تاکید کرد. سیاستهای جمعیتی و ارائه آن به عنوان عامل بقا و تجدید خانواده.
انتهای پیام /
سن ازدواج بالا ، عدم تمایل زوجین به بچه دار شدن در اولین سال های زندگی زناشویی ، حاملگی های ناخواسته ، واقعیت داشتن فرزند و پیامدهای روحی و جسمی که این امر برای کودک به همراه خواهد داشت ، نشان دهنده نوعی بدشانسی است. به
وی با بیان خطری که برای ساختار جمعیتی ایجاد می شود ، خواستار اصلاح فرآیندها و جایگزینی سیاست های مناسب در دیدار با کابینه و سایر مقامات شد.
* باروری ، عامل مهمی برای جوانان جمعیت است
در آشفتگی همه اختلالات ، هنوز یک راه برای جلوگیری از این مشکل وجود دارد و آن افزایش سطح باروری و باروری است که تنها از طریق ازدواج و تشکیل خانواده به دست می آید.
بر اساس آمار ، از 83 میلیون نفر در ایران ، 30 درصد آنها سالمند هستند. علاوه بر این ، میزان تولد کودکان نسبت به سالهای گذشته 8 درصد کاهش یافته است که نشانه خوبی نیست.
بحران مرتبط دیگر کاهش جمعیت در سن کار و همچنین کاهش پس انداز خانوارها است که منجر به افزایش بار مالی و وابستگی به نسل جوان می شود. علاوه بر همه این نتایج ، مطالبات بازنشستگان از سازمانهای مربوط افزایش می یابد و در نتیجه فشار مضاعفی بر نهادهای بیمه و تامین اجتماعی اعمال می شود.
* دنده اقتصادی روغن کاری می خواهد
* فرصت طلایی برای تولد دوباره
کشور در حال حاضر با مساله پیری جمعیت دست و پنجه نرم می کند ، که صالح قاسمی ، محقق جمعیت ، راه خلاص شدن از شر آن با اتخاذ سیاست های حمایتی جمعیت است. در غیر این صورت ، کشور در دام باروری قرار می گیرد و نتایجی به بار می آورد که جبران خسارت تنها با بودجه حل نمی شود و مشکلات زیادی را برای خانواده ایرانی به وجود می آورد.
با توجه به نقش مجلس شورای اسلامی در اجرا و تسریع در اجرای لوایح ، به نظر می رسد هیچ نگرانی برای نمایندگان مجلس وجود ندارد. سیاستهای قانون ششم توسعه ، در مواد 101 ، 102 و 103 که مطالبات جمعیتی آن تدوین شده است ، از نظر جوانان جمعیت و برای تسهیل ازدواج جوانان و غیره ، همه اینها نوشته شده است.
بحث ناباروری همچنین نشان می دهد که بیش از 20 درصد زوج ها در سراسر کشور یا تقریباً 4 میلیون زوج از مشکلات ناباروری رنج می برند که نیاز به مراقبت پزشکی دارد. بنابراین درمان ناباروری یکی دیگر از هزاران مشکل اقتصادی است و هزینه های آن باعث می شود زوجین از پیگیری آن پشیمان شوند.
* سردرگمی مونتاژ
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز