ابعاد سفر احتمالی رئیس جمهور سوریه به عربستان/ چرا کشورهای عربی با سناریوی آمریکا درباره سوریه موافق نیستند • رکنا
«سیدرضا صدرالحسینی» کارشناس مسائل منطقه در گفت وگو با خبرنگار رکنا به نقل از ایلنا، ضمن تشریح احتمال سفر رئیس جمهور سوریه به عربستان سعودی در آستانه اجلاس سران اتحادیه عرب گفت: : با توجه به قرار گرفتن الجزایر در خط مقدم رویارویی با اسرائیل و همکاری طولانی مدت این کشور با فلسطین و مشکلات مربوط به این ماجرا، اخیرا خبرگزاری های این کشورها از احتمال دیدار بشار اسد رئیس جمهور سوریه خبر داده اند. با مقامات عربستان سعودی در ریاض قبل از نشست سران اتحادیه عرب. من فکر میکنم که تا چه حد چنین مشکلی امکانپذیر است، گمانهزنیهای مثبت و قوی پشت آن وجود دارد. زیرا در سال های نه چندان دور سوریه پس از 12 سال دوباره به اتحادیه عرب پیوست و این موضوع را می توان شروعی جدید برای آنها دانست.
وی ادامه داد: به نظر من مشکلاتی که در شرایط کنونی منطقه به وجود آمده است به نوعی تغییر اساسی را نشان می دهد. در این میان عربستان با آغوش باز وارد میدان شده است و به همین دلیل باید بگویم که خبر سفر احتمالی اسد به عربستان مهم است زیرا می تواند موفقیت های مثبت منطقه ای و فرامنطقه ای را برای سوریه و دیگر کشورهای عربی ایجاد کند. باید به نوعی به عنوان بازتعریف روابط جدید توسط کشورهای منطقه تلقی شود. در این میان باید توجه داشت که تعداد و استدلال های کشورهای عربی برای عدم پذیرش سوریه در اتحادیه عرب بسیار کم بود. سوال بعدی بحث برادری در قطر است که البته چندان موثر نبوده است.
این تحلیلگر مسائل سیاسی گفت: کشورهای عربی مخالفت چندانی با پیوستن مجدد دمشق به اتحادیه عرب نشان نداده اند. در نتیجه سوریه با اعتراضات کمتری وارد اتحادیه عرب شد و به همین دلیل باید گفت که عقلانیت در بین کشورهای عربی در حال نهادینه شدن است. از سوی دیگر آمریکا همچنان با این وضعیت مخالف است و به نظر من سایر کشورها تا حد زیادی سناریوی آمریکا را دنبال نکرده اند. به همین دلیل، من معتقدم که مقامات کاخ سفید هنوز در اجرای طرح خود علیه دمشق شکست خورده اند. واقعیت این است که سوریه ساخته ملت این کشور است و این اتفاقات می تواند به نوعی اوضاع را به سمت مثبت سوق دهد.
وی در خاتمه تاکید کرد: در این میان باید توجه داشت که اتحادیه عرب اساسا یک سازمان سیاسی منطقه ای است و از نظر من حضور سوریه در این سازمان منطقه ای به معنای صدای مقاومت قوی در منطقه عربی خواهد بود. لیگ. بنابراین اتحادیه عرب از 29 اردیبهشت رویکرد جدیدی خواهد داشت که بخشی از آن علیه اسرائیل و بخشی دیگر به نفع دمشق خواهد بود. در کنار این موضوع باید توجه داشت که سرعت تحولات منطقه به ویژه در رابطه با روابط سوریه و عربستان سعودی بسیار بالاست. به عنوان مثال چند روزی از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب می گذرد که روز گذشته (سه شنبه) اعلام شد که فعالیت دیپلماتیک بین سوریه و عربستان سعودی از سر گرفته شده است. این به نوعی نشان می دهد که تمایل ریاض برای عادی سازی روابط با دمشق زیاد است و آنها در حال افزایش و تعمیق سطح روابط خود هستند.
خبر از رکنا