شنبه , ۳ خرداد ۱۴۰۴

آیین نامه ایجاد و فعالیت شرکت های بندری و دریانوردی تصویب شد

معاون وزیر راه و شهرسازی از تصویب آیین نامه ایجاد و فعالیت شرکت های بندری و دریانوردی بر اساس سیاست های کلی توسعه دریامحور خبر داد.

به گزارش ای بی اس نیوز، شهریار افندی زاده با تشریح مصوبات دویست و بیست و هشتمین جلسه شورای عالی هماهنگی حمل و نقل کشور، اظهار کرد: بر اساس سیاست کلی توسعه دریامحور که در آبان ماه سال جاری از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی ابلاغ شده، در راس قوای سه گانه و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، آیین نامه تاسیس و فعالیت شرکت های بندری و کشتیرانی در دویست و بیست و هشتمین جلسه شورای عالی هماهنگی حمل و نقل به تصویب اعضا رسید و مقرر شد تا پس از اصلاحات بعدی برای اجرا توسط این شورا ابلاغ شد.

دبیر شورای عالی هماهنگی حمل و نقل کشور گفت: در این جلسه که اندکی پس از ابلاغ سیاست های کلی توسعه دریامحور رهبر معظم انقلاب به سران قوای سه گانه و رئیس شورای فرصت در آبان ماه جاری برگزار شد. آیین نامه ایجاد و فعالیت شرکت های بندری و دریانوردی که گامی مهم در جهت ارتقای حاکمیت اقتصاد دریایی محسوب می شود و جنبه های کلی آن در اسفندماه سال گذشته پس از جلسات متعدد تخصصی در جلسه کمیته فرعی شورا به تصویب رسید. ، به تصویب اعضا رسید و بر این اساس مقرر شد پس از اصلاحات بیشتر، اجرای آنها به اطلاع شورا برسد.

افندی زاده ادامه داد: با توجه به جایگاه حاکمیتی و سیاست گذاری شورای عالی هماهنگی حمل و نقل کشور و همچنین مفاد ابلاغی سیاست های کلی توسعه دریامحور، قوه مجریه موظف است با کمک سایر نیروها و بسیج آن را اجرا کند. نهادهای مسئول، برنامه کلی برای تحقق این سیاست ها اعم از ارائه لوایح، تصویب آیین نامه ها و پیش بینی اقدامات اجرایی، این شورا را به ریاست وزیر راه و شهرسازی و رئیس شورا خواهد کرد. از تمامی توانمندی های خود با مشارکت موثر کلیه اعضا برای پیشبرد سیاست ها و برنامه های مذکور استفاده کند.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی افزود: این شورا پیش از این در سال 65 و در جلسات چهل و هفتم تا پنجاه و یکم آیین نامه تاسیس و فعالیت شرکت ها و مؤسسات کارگزاری کشتیرانی با 12 حوزه فعالیت و در سال 165 تصویب کرده بود. در جلسه سال 1383 آژانس دریانوردی مورد بحث و بررسی قرار گرفت، در سالهای بعد آیین نامه مربوط به 11 فعالیت مورد بازنگری و تصویب شورای عالی سازمان بنادر و دریانوردی قرار گرفت و در نهایت در یکصد و شصت و هفتمین جلسه شورا، آیین نامه ابلاغی به تصویب رسید. مجوزها و فعالیت شرکت های نمایندگی کشتیرانی مورد بازنگری و تصویب قرار گرفت.

به گفته افندی زاده، آیین نامه جدید که برای 31 حوزه فعالیت تدوین شده است، اهدافی را در بر می گیرد که با اولویت های سیاست های کلی توسعه محور دریا مطابقت دارد که از جمله این اولویت ها، سیاست یکپارچه امور دریایی برای دستیابی به جایگاه شایسته جهانی و رتبه اول است. در منطقه، توسعه فعالیت‌های اقتصادی با محوریت دریا، تسهیل و توسعه سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری لازم، تأمین و ارتقای سرمایه‌های انسانی. و مدیریت متعهد و موثر، افزایش سهم کشور در حمل و نقل و ترانزیت دریایی با ایجاد و تقویت شبکه حمل و نقل ترکیبی و حمایت از فعالان اقتصادی در این حوزه.

دبیر شورای عالی هماهنگی حمل و نقل کشور با تاکید بر اینکه این آیین نامه فصل جدیدی را در فضای جدید کسب و کار دریامحور رقم خواهد زد، اهداف اصلی آن را اصلاح ساختار و فرآیند با تسهیل و جلوگیری از انحصار، توسعه تخصصی برشمرد. فعالیت در فضا، شفاف سازی مقررات صدور مجوز به منظور بهره مندی از فرصت های برابر و ایجاد رقابت، دستیابی به سهم بیشتر از بازارهای منطقه ای با توسعه خدمات حمل و نقل دریایی مکمل، تفکیک تخصصی مجوزها از نظر ارتقای ایمنی عملیات و افزایش کیفیت خدمات. و ایجاد اشتغال با استفاده از سرمایه انسانی متخصص برای ایجاد مشاغل بندری و دریایی بر اساس آگاهی.

معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی اعلام کرد: از دیگر دستور کارهای این جلسه، پیش نویس بازنگری در شرایط عمومی حمل و نقل جاده ای داخلی کالا و همچنین مفاد الحاقی پیش نویس دستورالعمل اجرایی تردد مردم و … وسایل نقلیه موتوری. در بنادر کشور بحث و تبادل نظر شد و نظرات اعضا تبادل و تصمیم گیری شد. دبیرخانه شورا پس از برنامه ریزی و بررسی نهایی موضوعات با حضور اعضای ذیربط در جلسات کمیته فرعی شورا پیشنهادات برنامه ریزی و تصویب را در جلسات بعدی ارائه نماید.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، افندی زاده تاکید کرد: امروزه نگاه به مقوله حمل و نقل در سطح کشورهای منطقه و بین المللی و همچنین دولت ها در چارچوب حاکمیت بهینه و موثر حمل و نقل در داخل کشور تغییر کرده است. و ابعاد خارجی به دنبال ایفای نقش مهم تری در این بخش محرک رشد اقتصادی کشور هستند.

وی افزود: با توجه به جایگاه مهم و حیاتی حمل و نقل و بر اساس تقویت مشارکت و هم افزایی دولت و بخش خصوصی و تسهیم و تبیین مسئولیت این نهادها در پیشبرد کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت. شورای عالی هماهنگی حمل و نقل کشور در چارچوب سیاست ها و برنامه ها، تدوین و اجرای قوانین و مقررات شفاف و عدالت محور و افزایش اثربخشی و کارآمدی قوانین به ویژه در حوزه طیف وسیعی از مشاغل در این زمینه. چارچوب وظایف، وظایف و اختیارات محول شده، همچنان به ارتقای این دیدگاه مترقی در سطح ملی و بین بخشی ادامه می دهد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *