اخبار سیاسی روز

آیین دادرسی کیفری نیروهای مسلح چگونه است؟

به گزارش ای بی اس نیوز، در ادامه گزارش های دانش قوانین، به بررسی بند هشتم «آیین دادرسی کیفری» می پردازیم که شامل سرفصل های کلی «آیین دادرسی کیفری نیروهای مسلح» و «سازمان های دادسرای و نظامی» است. دادگاه ها».

ماده 571 – سازمان قضایی نیروهای مسلح که در این قانون به اختصار سازمان قضایی نامیده می شود شامل دادسرا و دادگاه های نظامی به شرح مواد زیر می باشد.

تبصره – قضات قوه قضائیه با ابلاغ رئیس قوه قضائیه می توانند در زمان جنگ حسب مورد با حفظ وظایف خود به عنوان قاضی دادسرا یا دادگاه نظامی به وظایف خود عمل کنند.

ماده 572- رئيس سازمان قضايي از بين قضات با حداقل پانزده سال سابقه قضايي توسط رئيس قوه قضائيه منصوب مي شود.

تبصره – در صورتی که دادگاه خدمت یا تجدیدنظر نظامی در استان تشکیل نشده باشد یا غایب باشد یا به دلایلی از جمله امتناع قاضی فرصت رسیدگی در استان فراهم نباشد و امکان اعزام قاضی منصوب وجود نداشته باشد. پرونده های مربوط به آن حسب مورد در نزدیکترین حوزه قضایی رسیدگی می شود.

ماده 594 – رئيس شعبه اول دادگاه تجديدنظر نظامي در زمان جنگ نظارت و هدايت اداري كليه اتاقهاي محاكم جنگ و دادسراهاي نظامي را بر عهده دارد و در غياب او رئيس اداره است. معاون وی بوده و در غیاب آنان با دادستان نظامی قوه قضائیه در زمان جنگ نسبت خویشاوندی دارد.

تبصره – دادگاه‌های نظامی در زمان جنگ با تصویب رئیس قوه قضائیه منحل می‌شوند.

تبصره 1 ـ دادستان نظامي استان در چارچوب صلاحيتهاي قضات دادسراي نظامي منطقه، كنترل و آموزشهاي لازم را ارائه مي دهد.

ماده 583 – انتساب، انتساب، صلاحیت ها و تعداد اعضای دادگاه های نظامی 2، نظامی 1 و تجدیدنظر نظامی همان است که برای دادگاه های جزایی 2، کیفری 1 و تجدیدنظر استان مقرر شده است به استثنای مواردی که در غیر این صورت در این بخش تعیین شده است

ماده 580 – در صورت تشخیص رئیس قوه قضائیه، یک یا چند اتاق از دادگاه‌های نظامی استان در دادسرای ناحیه موضوع ماده (578) این قانون تشکیل می‌شود.

ماده ۵۷۴ – معاونین و مدیران کل قوه قضائیه می توانند با اطلاع رئیس قوه قضائیه در دادگاه های نظامی یک یا تجدیدنظر نظامی تهران عضویت داشته باشند.

تبصره 2- واحد متاثر از جرم طبق مقررات مربوط حق شکایت، دفاع و تعقیب دعوی، اعتراض و تجدیدنظر را دارد و انصراف واحد مذکور مسموع نمی باشد.

ماده 589 – رسیدگی به جرائم نظامی که در صلاحیت سازمان قضائی است در صورت لزوم با تأیید رئیس قوه قضائیه، شعبه یا شعبه ای از دادگاه نظامی محل رزم مستقل. تیپ ها و بالاتر یا درجه های معادل آنها در سایر نیروها برای مدت معینی تشکیل می شود. تامین مکان مناسب و امکانات لازم بر عهده واحد مربوطه می باشد.

تبصره 1- صلاحیت دادگاه های نظامی در زمان جنگ با توجه به شرایط و شرایط جنگ با تأیید رئیس قوه قضائیه تعیین می شود.

بند 8 – رویه های جرایم نیروهای مسلح

ماده 592 – تركيب و صلاحيت و تشريفات دادستانهاي جنگ و محاكم نظامي به ترتيبي است كه براي ساير دادگاههاي نظامي معين شده است مگر اينكه در اين قانون به نحو ديگري مقرر شده باشد.

ماده 588 – دادگاه نظامی 1 پس از شروع دادرسی نمی تواند بر اساس صلاحیت دادگاه نظامی 2 رأی عدم صلاحیت صادر کند و در هر حال باید تصمیم مقتضی را اتخاذ کند.

ماده 595.- پس از انحلال دادسرا و محاکم نظامی، پرونده های مربوط طبق مقررات آیین دادرسی در زمان صلح در دادسرا و محاکم نظامی صالح رسیدگی می شود.

ماده 576 – رسیدگی به دعوای خصوصی اشخاص حقیقی و حقوقی که به موجب حکم کیفری در محاکم نظامی مطرح می شود، مستلزم ارائه درخواست و انجام تشریفات آیین دادرسی مدنی است.

ماده 577 – تخلف از مفاد مواد (575)، (606)، (607)، (613) و تبصره (3) ماده (603) این قانون به تشخیص دادگاه نظامی موجب مجازات خواهد شد. اخراج از سه ماه تا یک سال

تبصره – تشکیل سازمانهای قضایی و اداری در سازمان قضایی و انتصاب قضات سازمان و همچنین تغییر وظیفه یا محل خدمت آنها طبق ماده یکصد و شصت و چهارم (164) قانون. قانون اساسی به تشخیص رئیس قوه قضائیه است. رئيس سازمان قضايي مي تواند پيشنهادات خود را در موارد مذكور به رئيس قوه قضائيه تقديم نمايد.

ماده 591 – جرایم محاربه که توسط سربازان مرتکب شده و به حکم محاکم جنگی رسیدگی می‌شود عبارتند از:
الف- کلیه جرائم ارتکابی در مناطق عملیاتی تحت صلاحیت سازمان قضایی
ب- جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی در صلاحیت سازمان قضایی
ج ـ جرایم مربوط به جنگ مربوط به اقدامات عملیاتی حتی اگر محل وقوع در خارج از مناطق عملیاتی باشد.

ماده 579 ـ رئيس سازمان قضايي استان رئيس شعبه اول دادگاه تجديدنظر نظامي است و كليه اتاقهاي دادگاه و دادگاه نظامي استان را كنترل و اداره امور را به عهده دارد. در غیاب رئیس سازمان امور اداری به عهده معاون وی و در غیاب آنها به عهده دادستان نظامی استان است.

فصل دوم – تشکیلات دادسرا و دادگاههای نظامی

الف- دادگاه نظامی دوم
ب- دادگاه نظامی 1
ص ـ دادگاه تجدیدنظر نظامی
ت- دادگاه نظامی در زمان جنگ
د- دادگاه نظامی در زمان جنگ
ج- دادگاه تجدیدنظر نظامی در زمان جنگ

انتهای پیام

ماده 582 – دادگاه‌های نظامی که به موجب این قانون تشکیل می‌شوند عبارتند از:

تبصره – مفاد این ماده فقط برای کسانی قابل اجرا است که دارای پایگاه قضایی یا قضات نظامی باشند.

ماده 585 – جرائم سربازان زیر در دادگاه و دادگاه نظامی مرکز استان رسیدگی می‌شود:
الف- سربازان با درجه سرهنگی که در تیپ دوم به بالا مشغول به کار هستند.
ب – نظامیان دارای درجه جانشین سرتیپی در صورتی که مشمول مقررات ماده (307) قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 4/12/1392 نباشند.

ماده 575 – هر گاه در اثر جنایتی به نیروهای مسلح ضرر و زیان مادی وارد شود واحد صالح مکلف است کلیه مدارک و مدارک خود را به مراجع تعقیب تسلیم نماید و قبل از اعلام ختم رسیدگی دادخواست خسارت و ضرر به دادگاه تحویل داده شود. مطالبه خسارت و پرداخت خسارت مستلزم رعایت تشریفات آیین دادرسی مدنی است، اما مستلزم پرداخت هزینه دادرسی نیست.

تبصره 2- رئیس دادستان نظامی ناحیه که معاون دادستان نظامی مرکز استان است علاوه بر نظارت قضایی، امور اداری را نیز بر عهده دارد.

ماده 587 – هر گاه دادگاه نظامي دوم تشكيل يا غايب نباشد و يا تشكيل شده باشد ولي مشمول كار باشد، دادگاه نظامي اول نيز حسب ارجاع به مواردي كه در صلاحيت دادگاه نظامي دوم است رسيدگي مي كند. . در این صورت دادگاه مذکور توسط یکی از اعضا تشکیل خواهد شد.

ماده 584. در مرکز هر استان دادگاه نظامی تشکیل می شود.

ماده ۵۸۶- با انتخاب رئیس سازمان قضایی استان عضویت مستشاران دادگاه تجدیدنظر نظامی در دادگاه نظامی استان آزاد است.

تبصره 1- درخواست پرداخت جریمه موضوع این ماده باید نزد واحد تعزیرات دادگاه اصلی تسلیم شود.

فصل اول – عمومی

ماده 590 – در زمان جنگ، محاکم نظامی زمان جنگ با تصویب رئیس قوه قضائیه به تعداد لازم و به منظور رسیدگی به جرایم جنگی طبق ماده (591) این قانون در اماکن قرارگاه‌های عملیاتی. ، مراکز استان ها یا سایر مناطق مورد نیاز.

ماده 578- سازمان قضايي استان در مركز هر استان شامل دادسرا و دادگاه‌هاي نظامي است. در شهرها در صورت لزوم دادگاه نظامی منطقه تشکیل می شود. صلاحیت دادگاه نظامی منطقه توسط رئیس قوه قضائیه تعیین می شود.

تبصره 3- حوزه قضائی هر استان به تعداد لازم دادگاه و دادسرا و همچنین سازمانهای مورد نیاز از قبیل واحد ابلاغ، اجرای احکام و واحد ارشاد و معاضدت حقوقی و در مورد چندین دادگاه و عمومی دارد. دادسراها، هر کدام یک دفتر کل دارند.

فصول 1 و 2 مبحث 8 قانون آیین دادرسی کیفری از مواد 571 تا 596 به آیین دادرسی عمومی جرایم نیروهای مسلح و ارگان های تعقیب و دادگاه های نظامی می پردازد.

تبصره 2- دادگاه‌های نظامی 2، نظامی 1 و دادگاه‌های تجدیدنظر نظامی تا تشکیل دادگاه‌های نظامی زمان جنگ با رعایت مقررات آیین دادرسی جنگ به جرایم جنگی رسیدگی می‌کنند.

ماده 593 – دادگاه نظامی در زمان جنگ با حضور دادگاه‌های نظامی در زمان جنگ تشکیل می‌شود و در صورت تشکیل نشدن دادگاه نظامی مرکز استان محل ارتکاب انتساب آن را اعمال می‌کند.

ماده 573 – رئیس سازمان قضایی علاوه بر ریاست اداری و نظارت بر کلیه سازمانهای قضایی استانها، ریاست شعبه اول دادگاه تجدیدنظر نظامی استان تهران را نیز بر عهده دارد و می تواند قائم مقام داشته باشد. و به تعداد لازم معاون.

تبصره – گروه شغلی، حقوق و مزایای قضات شاغل در قوه قضائیه همان است که برای همتایان آنان در قوه قضائیه در نظر گرفته شده است. اما با توجه به معافیت قضات نظامی از پرداخت مالیات، همسویی آنها بر روی محاسبه کسر مالیات انجام می شود.

ماده 596 ـ حفظ و تأمين كليه تأسيسات لازم براي دادگاههاي نظامي در زمان جنگ به عهده قرارگاه عملياتي محل استقرار دادگاههاي مزبور است.

ماده 581 – اختيارات و وظايف رئيس، دادستان و ساير قضات سازمان قضايي استان مطابق به احكام اين بند مانند اختيارات و وظايفي است كه براي رؤساي دادگستري، دادستانهاي كل كشور و وكلاي دادگستري مقرر شده است. انقلاب و قضات دیگر.