پیش نویس «سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی» تهیه شده با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و اجتماعی جهاد دانشگاهی با حضور اعضای کمیسیون زیربنایی، صنعت و محیط زیست در محل بازآفرینی شهری مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در ایران. جامعه.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از مواردی که در اسناد قبلی مغفول مانده بود عدم توجه به آمایش سرزمین بود، ادامه داد: در سند جدید این نواقص برطرف شده و چهار دستگاه از جمله وزارت راه و شهرسازی، سازمان برنامه و بودجه کشور. ، وزارت کشور و وزارت تعاون. کار و حمایت اجتماعی نقش اساسی دارد و سایر دستگاه های اجرایی ملزم به همکاری هستند.
به گزارش ای بی اس نیوز، دومین جلسه کمیته تخصصی کمیسیون زیربنایی، صنعت و محیط زیست به منظور بررسی لایحه نهایی مصوبه هیئت وزیران (سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی) تشکیل و پس از بحث و بررسی، اعضای کمیته آن را به تصویب رساندند. . .
به این ترتیب طبق آمار بیش از 19 میلیون نفر از مردم کشور در مناطق ناکارآمد زندگی می کنند که از این تعداد 11 میلیون نفر در محله های حاشیه شهر و حدود 8 میلیون نفر در بافت فرسوده و تاریخی کشور با مشکلاتی مانند فقر زندگی می کنند. بدبختی آنها با مسکن فیزیکی، زباله، سیستم آموزشی عقب مانده و بهداشت ضعیف روبرو هستند.
پس از پایان جلسه، پیش نویس بندهای مصوبه هیئت وزیران (مقاله ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی) قرائت شد و اعضای کمیته به بیان دیدگاه ها و نظرات خود پرداختند و در نهایت موافقت کردند و به نتیجه رسیدند.
absnews
در این جلسه کمال نوذری مسئول فنی و ناظر اسناد، حمید رمضانی نماینده پژوهشگاه فرهنگ، هنر و معماری جهاددانشگاهی و مجری طرح اسناد، وحید سعیدیان نماینده سازمان برنامه و بودجه، رضا مهدی زاده نماینده وزارت کشور، عبدالرضا هدایت، نماینده جامعه ملی این پست با حضور لیلی بتمانی از سازمان امور اجتماعی وزارت کشور، باوش از وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و محمدرضا ابراهیمی از شهرداری تهران برگزار شد. سازمان نوسازی.
حمید رمضانی مسئول تدوین سند با اشاره به اینکه بسیاری از دستگاه ها متولی ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی هستند، اظهار داشت: در اسناد قبلی نقش سازمان ها و دستگاه ها از نظر راهبردی مشخص نبود. آینده نگری وجود نداشت که باعث مشکلات اجرایی شد.
اولین بار در سال 2002 گردآوری شد سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاه های غیررسمی در دستور کار شرکت عمران و بهسازی شهری قرار گرفت. این سند اولین تجربه کشور با اجماع ملی و در راستای رویکرد توانمندسازی بود. سپس در سال 1393، حدود ده سال پس از تصویب سند و بر اساس ماده 16 قانون «حمایت از بهسازی و بهسازی بافتهای فرسوده و ناکارآمد شهری»، «سند ملی راهبردی احیا، بهسازی و نوسازی بافتهای فرسوده». و ساختارهای شهری ناکارآمد». سازه های شهری» با عنوان سند بازآفرینی پایدار شهری به تصویب هیأت وزیران رسید و به استناد بند الف ماده 120 جزء 3 قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (1400-1400) به تصویب هیئت وزیران رسید. 1396) دستور تهیه «سند ملی توانمندسازی و ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی» و تصویب آن در هیئت وزیران صادر شد. این سند با همکاری پژوهشگاه علوم انسانی و اجتماعی جهاد دانشگاهی تهیه شده است.
در این جلسه حبیب خراسانی معاون ساماندهی و بازسازی شرکت به تشریح سند جدید پرداخت و گفت: تفاوت سند جدید با اسناد قبلی این است که نقش رزمندگان در سکونتگاه های غیررسمی به صورت جداگانه دیده می شد. این سند نقش همه دستگاه های مسئول و حتی سازمان های دولتی را مشخص می کند.
نوشته های مرتبط:
- تاکید بر همافزایی میان دستگاهها برای حفظ و حراست…
- "ایران و برجام" در هفتاد و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل
- تشریح اقدامات راهبردی پژوهشگاه علوم و فنون هستهای…
- گزارش دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۳/ از…
- الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت سند راهبردی و بالادستی است
- بودجه پژوهش برخلاف توصیه اسناد بالادستی "کاهش"…