چهارشنبه , ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴

آیا وضعیت استان مرکزی در آفتاب خوب است؟


ای بی اس نیوز/مرکزی استان مرکزی از نظر موقعیت مکانی در منطقه خشک و گرم کشور روزهای گرم بسیاری را با تابش شدید آفتاب تجربه می کند و برخی از مناطق گرمسیری استان مانند شهرستان ساوه از 340 روز از 365 روز سال و خورشیدی برخوردار هستند. ظرفیت تولید برق بله، اما این ظرفیت هر روز تلف می شود.

با وجود این ظرفیت عظیم در استان مرکزی، اما اقدام گسترده ای برای بهره برداری از این پتانسیل برای تبدیل آن به ذخایر انرژی تجدیدپذیر در استان که در رقابت مصرف برق در حوزه های صنعتی و کشاورزی با سایر استان های کشور است، انجام نشده است. کشور.

بهره برداری از نیروگاه تجدیدپذیر 54.2 مگاواتی در استان مرکزی

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی در گفت وگو با ای بی اس نیوز، اظهار کرد: عدم تعادل بین تولید و مصرف در سال های اخیر از یک سو و افزایش آلودگی هوا از سوی دیگر، دولت ها را به سمت تغییر جدی برانگیخته است. نگرش در زمینه انرژی های تجدیدپذیر

محمود محمودی با بیان اینکه نزدیک به 54.2 مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در استان وجود دارد، افزود: از این میزان 16.2 مگاوات نیروگاه برق آبی، 33.3 مگاوات نیروگاه گازی و 4،7 مگاوات نیروگاه خورشیدی است.

وی با تاکید بر اینکه استفاده از انرژی های تجدیدپذیر و هدف گذاری در این زمینه به سرعت در حال پیشرفت است و دستورالعمل ها و برنامه های حمایتی ویژه ای در این راستا در نظر گرفته شده است، گفت: اهدای تاسیسات ویژه انرژی های تجدیدپذیر با معرفی بسیج و سازمان صنعت معدن و تجارت با بانک ها و همچنین خرید تضمینی انرژی تولیدی وزارت نیرو فرصت مناسبی برای متقاضیان سرمایه گذاری در این حوزه است.

محمودی برنامه های کشور برای توسعه تولید و استفاده از انرژی های نو را مورد تاکید قرار داد و گفت: در این راستا برنامه ای دیده شده که بر اساس آن واحدهای تولیدی با مصرف بیش از یک مگاوات باید پنج درصد انرژی مورد نیاز خود را از محل تامین انرژی تامین کنند. منابع تجدید پذیر.

ارائه 33 امتیاز برای احداث نیروگاه خورشیدی روستایی

وی گفت: در استان مرکزی 33 نقطه برای احداث نیروگاه خورشیدی روستایی با ظرفیت 87 مگاوات و 15 نقطه اولویت برای صادرات ژنراتورهای کوچک با ظرفیت 49 مگاوات پیش بینی شده است.

این استان در آفتاب چهره خوبی نشان نداده است!

رئیس ستاد انرژی های تجدیدپذیر استان مرکزی نیز گفت: از پتانسیل خورشید و مزیت نور خورشید در اکثر ساعات شبانه روز به درستی در این استان استفاده نشده است.

«ابوالفضل عزیزآبادی» گفت: پس از گذشت قرن ها جامعه بشری به این نتیجه رسیده است که سوخت های فسیلی تنها انرژی موجود برای رفع نیازهای خود نیستند و می توانند انرژی بیشتری را با هزینه کمتر و بدون آسیب رساندن به ساختار طبیعت یا محیط زیست به دست آورند. . او به منابع انرژی تجدیدپذیر روی آورده است که از این طریق نتایج بهتر و مزایای بیشتری به دست خواهد آورد.

وی بیان کرد: با استفاده از انرژی خورشیدی، باد، آب، زمین گرمایی، بیوگاز و غیره و تجاری سازی تولید پنل های خورشیدی و ارتقای فناوری آن، امروزه نقش پیشرو در تامین انرژی در جهان به این انرژی پاک نسبت داده می شود.

وی با اشاره به اینکه ایران از شرایط آب و هوایی مناسب، ارتفاع از سطح دریا و زاویه تابش برای دریافت انرژی پاک خورشیدی برخوردار است، گفت: استان مرکزی در بین استان های کشور با داشتن ردیف های سوم و چهارم شرایط بسیار مناسبی برای نصب نمایشگرهای خوب دارد. و استفاده از انرژی خورشیدی

عزیزآبادی بیان کرد: با روی کار آمدن دولت سیزدهم در دو حوزه تدوین بخشنامه های اجرایی و تلاش برای تامین منابع به این موضوع توجه زیادی شده که نتایج آن به تدریج برای مردم استان ملموس می شود. از شهریور 1401 با پیشنهاد و صدور حکمی از سوی استاندار، ستاد ویژه انرژی های تجدیدپذیر استان تشکیل و از همان ابتدا شناسایی ظرفیت های موجود در استان آغاز شد و کلیه نهادها، ادارات و غیره. -سازمان های دولتی با هدف کاهش مصرف سوخت های فسیلی و جایگزینی انرژی های تجدیدپذیر همکاری و همدلی نشان داده اند.

نقشه راه برق استان مرکزی نهایی شد

وی به برنامه های اجرایی این ستاد اشاره و خاطرنشان کرد: نهایی شدن نقشه راه انرژی برق استان مرکزی و شناسایی محورهای اقدامات مورد نیاز، تلاش مستمر مسئولان استانی برای اجرای ابلاغیه موضوع تامین 20 درصد انرژی لازم از انرژی خورشیدی که بلاتکلیف است. باقی ماند و توجه مدیران و سرمایه گذاران صنعت که بهتر است بگوییم، پذیرش اجرای بند 4 بخشنامه هیات وزیران در خصوص تامین برق 5 درصدی صنایع انرژی بر است. از طریق انرژی های تجدیدپذیر، یکی از مهمترین اقدامات بود.

رئیس ستاد انرژی‌های تجدیدپذیر استان مرکزی و همچنین افزایش استقبال سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و تسهیل عملیات صدور مجوز و شفاف‌سازی تعرفه‌های خرید برق توسط سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق (ساتبا)، فعال‌سازی مراکز علمی استان در خصوص تحصیل در مقطع کارشناسی، طرح ها و ایجاد نیروگاه با محوریت دانشگاه اراک و همکاری پارک علم و فناوری دانشگاه تفرش، دانشگاه آزاد واحدهای دانش بنیان و …. از دیگر اقدامات بود.

طراحی و اجرای دو شهر مرکزی اراک و زرندیه

وی همچنین با استفاده از ظرفیت سقف کارگاه ها، دامداری ها، مرغداری ها و خانه های مسکونی دو شهر مرکزی اراک و زرندیه را که در مرحله اخذ مجوزهای قانونی هستند طراحی و اجرا کرد که با استقبال خوب شهروندان، صاحبان صنایع و کشاورزان و تعداد متقاضیان هر روز. اضافه می شود، برگزاری نشست های کارشناسان تخصصی برای عبرت گیری از تجربیات از جمله همایش اردیبهشت ماه سال جاری در دانشگاه اراک از اقدامات انجام شده توسط این ستاد بود.

معاون برنامه ریزی و پژوهش شرکت باختر الکتریک نیز گفت: تامین انرژی در جوامع به معضل جدی تبدیل شده است و علاوه بر مشکلات تامین برق در تابستان، با چالش گازرسانی زمستانی نیز مواجه هستیم. فصل

علی صفری با اشاره به رشد استفاده از انرژی های تجدیدپذیر در کشورهای پیشرفته جهان گفت: در ایران تا سال گذشته در زمینه انرژی های تجدیدپذیر مانند خورشیدی، برق آبی، زمین گرمایی، بادی و … تولید می شد. 900 مگاوات بود، اما در دولت فعلی برنامه ریزی شده است، 10000 مگاوات در بخش صنعت و خانوار سرمایه گذاری شده است.

وی با اشاره به اتخاذ تصمیمات مناسب برای سرمایه گذاری در انرژی های تجدیدپذیر در صنعت، گفت: ساخت نیروگاه های بزرگ هدف گذاری شده است و با واگذاری زمین از وزارت اراضی و اتصال به شبکه برق باختر، انرژی تولید شده خریداری خواهد شد.

انرژی تجدیدپذیر چقدر است؟

صفری با اشاره به هزینه بالای تولید برق خورشیدی گفت: بر اساس مصوبات شورای اقتصاد و دولت، مشوق هایی برای جبران هزینه های بالای تولید برق تجدیدپذیر در نظر گرفته شده است و دولت برای خرید 6.9 سنت پرداخت می کند. از هر کیلووات ساعت انرژی به مدت پنج سال تجدیدپذیر تلقی می شود و چون این عدد به دلار تعیین می شود، سرمایه گذاری در تولید انرژی های تجدیدپذیر را مقرون به صرفه کرده است.

وی بیان کرد: بر اساس سیاست های تشویقی دولت مدت بازگشت سرمایه برای افرادی که در بخش صنعت در انرژی های تجدیدپذیر سرمایه گذاری می کنند بین 3.5 تا 4 سال و برای خانوارها حدود 2،5 سال و پس از این مدت خالص است. درآمد به سرمایه گذار خواهد رفت تبدیل شده است.

وی با اشاره به الزام صنایع بزرگ به استفاده از انرژی های تجدیدپذیر گفت: بر اساس ماده 16 قانون جهش تولید دانش بنیان، صنایع بزرگ بالای یک مگاوات موظف شدند یک درصد انرژی مصرفی سالانه خود را از منابع تجدیدپذیر تامین کنند. به عنوان مثال یک واحد صنعتی که سالانه 300 مگاوات برق مصرف می کند باید حداقل سه مگاوات در سال از انرژی خورشیدی تامین کند و بعد از 5 سال این عدد به 15 مگاوات افزایش می یابد.

جایزه سرمایه گذاری انرژی های تجدیدپذیر در صنعت بزرگ

صفری گفت: در صورت سرمایه گذاری صنایع بزرگ در بخش انرژی های تجدیدپذیر، تا 130 مگاوات یا 30 درصد بیشتر از برنامه های مدیریت مصرف معاف می شوند و همچنین در اوج گرمای سال از انرژی لازم استفاده می کنند و آن را برای بقیه سال به شبکه بفروشید. این برای صنایع بزرگ از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است.

به گزارش ای بی اس نیوز، استان مرکزی به ویژه مناطق گرمسیری استان که اکثریت آن را تشکیل می‌دهد، دارای شرایط اقلیمی مناسب، اختلاف سطح دریا و میزان و زمان تابش آفتاب است، اما بازدید سرمایه‌گذاران از این استان جالب است. و از انرژی های تجدیدپذیر و خورشیدی بهره ببرند این کار انجام نشده است و یا اگر انجام شده است نمی بینیم که پرکردن این خلأ نیاز به فرهنگ و اطلاعات کافی دارد.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *