به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری ای بی اس نیوز ، شهرام دبیری معاون امور مجلس رئیس جمهور پنجشنبه گذشته 29 شهریور 1403 از تقدیم لایحه اصلاح ماده (6) قانون هواپیمایی کشوری به شورای اسلامی شهر خبر داد و اعلام کرد. : با توجه به لزوم مشارکت موثر وزارت صنعت، معدن و تجارت در فرآیند تصمیمگیری و سیاستگذاران شورای عالی هواپیمایی کشوری و تسریع در نوسازی و افزایش تابآوری ناوگان هوایی کشور، دولت ارائه کرده است. لایحه اصلاح ماده (6) قانون هواپیمایی کشوری برای انجام تشریفات قانونی.
وی گفت: به منظور شفاف سازی و رفع ابهامات قانونی در خصوص صلاحیت شورای عالی هواپیمایی کشوری در زمینه تصویب تعرفه حمل و نقل هوایی، بار و مسافر، ضوابط مشخصی مانند عرضه و تقاضا، کیفیت خدمات ارائه شده و قیمت کل مسیرهای پروازی تعیین شد.
به گزارش ای بی اس نیوز، ماده 6 قانون هواپیمایی کشوری به شرح زیر است:
ماده 6 (اصلاحی 21/01/1347) – شورایی به نام شورای عالی هواپیمایی کشوری تشکیل و به ترتیب زیر دارای 7 نفر خواهد بود که برای مدت سه سال انتخاب و مجدداً انتخاب خواهند شد. آزاد باشد :
الف- قانون تفویض اختیارات و وظایف شورای عالی هواپیمایی کشوری مصوب 27/12/1359.
ماده واحده – تا زمان تصویب قانون جدید هواپیمایی کشوری، کلیه اختیارات و وظایف شورای عالی هواپیمایی کشوری موضوع قانون اصلاح ماده 6 قانون هواپیمایی کشوری مصوب 1347 به شورایی مرکب از 7 نفر به شرح زیر تفویض خواهد شد. :
معاون وزارت راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشوری.
یک شخص اعضای آگاه هواپیمایی کشوری به انتخاب وزیر راه و شهرسازی.
یک شخص نماینده آگاه وزارت اقتصاد و دارایی به انتخاب وزیر امور اقتصادی و دارایی.
یک شخص نماینده آگاه سازمان برنامه و بودجه به انتخاب وزیر برنامه و بودجه و رئیس سازمان برنامه و بودجه.
یک شخص کارشناس حقوق هوایی به انتخاب وزیر راه و شهرسازی و در صورت لزوم مدیرعامل شرکت هواپیمایی ملی ایران و نماینده موسسات هواپیمایی کشوری در جلسات هیات مدیره شرکت می کنند اما حق رای ندارند.
یک شخص نماینده آگاه وزارت امور خارجه به انتخاب وزیر یا سرپرست وزارت امور خارجه.
یک شخص نماینده آگاه نیروی هوایی ایران به انتخاب وزیر دفاع.
تبصره 1- وظایف شورای عالی هواپیمایی کشوری به شرح زیر است:
الف ـ مطالعه و اظهار نظر در مورد سؤالات مربوط به هوانوردی کشوری که از طرف وزارت راه و شهرسازی به شورا ارائه می شود یا به پیشنهاد یکی از اعضای شورا.
ب- اظهار نظر در مورد صدور پروانه بهره برداری هوایی یا لغو یا توقیف موقت یا محدود شدن اختیارات مندرج در پروانه که با رعایت مقررات قانونی به شورا ارجاع می شود.
ج- تعیین و تصویب نرخ حمل و نقل هوایی مسافر و بار.
د – اظهار نظر در مورد طرحهای قوانین مربوط به هواپیمایی کشوری و پیشنویس موافقتنامهها و قراردادهای بینالمللی با کشورهای خارجی که از طرف دولت به مجلس تقدیم میشود.
ه- تعیین خط مشی کلی هوانوردی کشوری.
تبصره 2 (الحاقی 21/01/1347) – در مواردی که وزارتخانهها و ادارات دولتی و سازمانها و مؤسسات وابسته به دولت، مقرراتی را که ممکن است به نحوی با امور مرتبط مرتبط باشد به هواپیمایی کشوری تهیه و ارائه کنند، ملزم به اخذ از قبل مشورت شورا ایده آل برای جذب هوانوردی غیرنظامی.
تبصره 3 (الحاقی 21/01/1347) – عضویت در شورای عالی هواپیمایی کشوری افتخاری بوده و برای انجام این وظیفه به اعضا حق الزحمه ای داده نمی شود.
تبصره 4 (الحاقی 21/01/1347) – آیین نامه داخلی شورای عالی هواپیمایی کشوری از جمله نحوه تشکیل جلسات و نحوه ارجاع امور به شورا و رسیدگی و اتخاذ تصمیم و سایر موارد مربوط به شورا. اقدامات توسط شورا تهیه می شود و پس از تصویب هیأت وزیران به موقع اجرا می شود.
به گزارش ای بی اس نیوز، براساس اظهارات معاون رئیس جمهور، اصلاحیه ماده 6 قانون هواپیمایی کشوری بر الحاق وزارت صنعت، معدن و تجارت به شورای عالی هوانوردی متمرکز است. البته لازم به ذکر است که بر اساس رای دیوان عدالت اداری، شرکت های هواپیمایی بر اساس قانون برنامه پنجم توسعه، نرخ بلیت پروازهای داخلی را آزاد کرده و نرخ بلیت خود را تعیین می کنند.
absnews