نمایندگان شورای اسلامی با حذف بند از لایحه برنامه هفتم توسعه موافقت کردند که در آن دولت موظف بود با اعمال سیاست های قیمتی و غیر قیمتی، کل مصرف انرژی کشور را در سطح 1401 نگه دارد.
به گزارش ای بی اس نیوز، در جلسه علنی شورای اسلامی ایران با رسیدگی به جزییات قانون برنامه هفتم توسعه و با رسیدگی به جزء 1 بند ب ماده 46 لایحه د.ولت موظف است با اعمال سیاست های قیمتی و غیر قیمتی نسبت به اجرای برنامه صرفه جویی و بهینه سازی انرژی به گونه ای عمل کند که در پایان برنامه با در نظر گرفتن نیازهای رشد اقتصادی هدف برنامه، کل کشور مصرف انرژی در سطح مصرف سال 1401 حفظ می شود. دولت مجاز است با تصویب شورای عالی اداری نسبت به اصلاح ساختار واحدهای مسئول بهینه سازی مصرف انرژی در وزارتخانه های نفت و نیرو اقدام کند.“، علیرضا سلیمی نماینده مردم محل در مخالفت با این بند وی بیان کرد که چگونه این میزان مصرف کل انرژی را تا پایان برنامه در حد مصرف ۱۴۰۱ حفظ خواهد کرد؟ در این مدت خودرویی تولید نشد؟
کمال علیپور نماینده قائم شهر نیز در تذکری وی گفت: هر ساله با افزایش تولید خودرو مواجه هستیم، پس چگونه مصرف انرژی ثابت بماند؟ از سوی دیگر در این بند آمده است که دولت باید سیاست های قیمتی و غیر قیمتی را اعمال کند که این امر به مردم فشار می آورد.
داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه برای دفاع از بند یک این بند لایحه دولت وی بیان کرد: وقتی صحبت از صرفه جویی می شود به این معناست که باید با روند افزایشی مصرف انرژی مواجه شد و مصرف انرژی را کنترل کرد، البته رشد اقتصادی را نیز باید در نظر گرفت. کشور از نظر انرژی
وی با بیان اینکه دولت با استفاده از روش هایی غیر از قیمت، سطح مصرف انرژی را ثابت نگه می دارد، تصریح کرد: از سال 90 تاکنون کل مصرف انرژی در اروپا ثابت مانده و از سال 2000 در ژاپن همین وضعیت حاکم بوده است. هزینه کردن و ساخت نیروگاه کار سختی نیست اما با این تصمیم میخواهیم دولت را وادار به اتخاذ تدابیری برای مقابله با روند مخرب مصرف انرژی در کشور کنیم.
محسن زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق درباره این بند وی گفت: با این بند دولت را مجبور به افزایش قیمت سوخت و انرژی می کنیم چرا که در آن آمده است که دولت باید با سیاست های تعرفه ای و غیر تعرفه ای این کار را انجام دهد. بنابراین دست دولت برای افزایش قیمت انرژی باز است که می تواند آثار و عواقبی مانند افزایش 3 هزار تومانی بنزین را به همراه داشته باشد که شورای اسلامی مجلس از آن غافل بود و خود دولت این کار را انجام داد. .
در ادامه اصل این مولفه در شورای اسلامی به رای گذاشته شد و نمایندگان با 50 رای موافق، 109 رای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 191 نماینده حاضر با آن مخالفت کردند.
در ادامه موسوی لارگانی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، پیشنهاد حذف این بند از این ماده را داد. و گفت: دولت ها مجبور شدند با توجه به تورم بنزین را افزایش دهند اما تخلف کردند و در رابطه با تورم این کار را نکردند. بنابراین وقتی دولت می خواهد بنزین را افزایش دهد التهاب در کشور به وجود می آید.
وی افزود: ابهام این بند این است که می گویند مصرف انرژی باید با سیاست های قیمتی و غیر قیمتی ثابت بماند اما سازوکار آن مشخص نیست.
رحیمی مظفری عضو کمیسیون انرژی با حذف این بند مخالفت کرد وی گفت: از تریبون شورای اسلامی گفته می شود که قرار است سوخت گران شود که این بحث نیست، بلکه بحث مصرف بهینه سوخت است. ما نیاز به اصلاح مصرف سوخت داریم و قطعاً نمی خواهیم رفاه شهروندان آسیب ببیند. این بند به معنای گران شدن سوخت نیست.
احمد مرادی، نماینده بندرعباس در شورای اسلامی، موافق حذف این بند اعلام کرد: دولت می خواهد افزایش قیمت فرآورده های نفتی به ویژه بنزین را به این بند نسبت دهد و باید محتاط باشیم. تا مشکلی برای مردم پیش نیاید.
معنی: دولت سیزدهم در برابر افزایش قیمت انرژی مقاومت کرد
داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه در ادامه در توضیح این بند اظهار داشت: باید منابع انرژی را برای آینده حفظ کنیم و از مصرف بی مورد در کشور پرهیز کنیم. قطعا برای بهینه سازی انرژی از همه ابزار و روش ها استفاده می شود. روش خاصی را در این بند ذکر نکرده ایم و گفته ایم که در اندازه گیری شرایط و موقعیت ها باید از همه روش های قیمتی و غیرقیمتی استفاده کرد.
وی افزود: شورای اسلامی تفاوت گفتمان پوپولیستی و استدلال منطقی را می شناسد و به دنبال حفظ منافع کشور است و اگر دولت قصد افزایش قیمت بنزین را داشت قانون هدفمندی جاری است و هیچکس منع نکرده است. دولت از گرانی اگر دولت بنزین را گران می کند به این دلیل است که شرایط و وسائل معیشتی مردم را در نظر می گیرد.دولت سیزدهم از ابتدای تشکیل خود علیرغم همه چیز در مقابل افزایش قیمت حامل های انرژی مقاومت کرد. توصیه ها و فشارها
منظور گفت: انصاف نیست که دولت را متهم به افزایش قیمت کنیم، از نمایندگان می خواهم در جایگاه های خود مصالح کشور را در نظر بگیرند، همه ما در برابر مردم مسئولیم و سه قوه به دنبال خدمت به مردم هستند. نه یک قدرت، بلکه قدرت دیگر را در برابر مردم قرار دهید.
سپس زنگنه، سخنگوی کمیسیون تلفیق در مورد این بند صحبت کرد وی گفت: ما توهین آقای منظور به مجلس را نظر دولت نمی دانیم و به عباراتی مانند پوپولیستی، رای خواهی و اظهارات غیرحرفه ای به دلیل ارادت به آیت الله رئیسی بی توجهی می کنیم.
وی افزود: بحث ما این است که با تصویب بند الف این بند دیگر موضوعیت ندارد. خود آقای منظور گفت که تحت قوانین هدفمند قدرت افزایش قیمت را دارد، بنابراین دلیلی برای معرفی آن در اینجا وجود ندارد. بحث های ما منطقی و کارشناسی است. لطفا با این نظرات شورای اسلامی و دولت را در مقابل هم قرار ندهید. مجلس دولت را همراهی و حمایت کرد.
به گزارش ای بی اس نیوز، در نهایت نمایندگان با 110 رای موافق، 60 رای مخالف و 4 رای ممتنع از مجموع 191 نماینده حاضر با حذف این بند موافقت کردند. در این بند آمده است: «دولت موظف است سیاستهای قیمتی و غیرقیمتی را در رابطه با اجرای برنامه صرفهجویی و بهینهسازی انرژی به گونهای اعمال کند که در پایان برنامه با در نظر گرفتن شرایط رشد اقتصادی شرایط لازم را داشته باشد. براساس هدف برنامه، میزان مصرف کل انرژی کشور باید در سطح مصرف 1401 حفظ شود. «دولت مجاز است با تصویب شورای عالی اداری، ساختار واحدهای بهره وری انرژی در وزارتخانه های نفت و برق را اصلاح کند. شورا.”
انتهای پیام