آیا مجلس از جریمه بانک ها استقبال می کند؟
در گفتگوی آنا با یکی از اعضای کمیسیون اصل 90 مجلس مطرح شد.

یکی از اعضای کمیسیون اصل 90 مجلس درباره جریمه های بانکی گفت: در قانون جریمه ضعیف بانکی در اعطای تسهیلات قرض الحسنه وجود ندارد اما اگر این اتفاق بیفتد استقبال می شود.
گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا; بخش بانکی به دلیل ارائه انواع خدمات مالی و اعتباری، نقش تعیین کننده ای در توسعه و رشد اقتصادی کشورها ایفا می کند و می تواند به عنوان موتور محرک، شتاب دهنده و متعادل کننده بخش اقتصادی به شمار آید، اما رضایتمندی مردم و فعالان اقتصادی با اعطای تسهیلات به ویژه در سال جاری در نظام بانکی کاهش یافته است.
بانک ها موظف به رفع مشکل اختلافاتی هستند که هر ساله وجود دارد و اتخاذ سیاست انقباضی یکی از مهم ترین دلایلی است که باعث شده بانک ها در سال جاری نسبت به تسهیلات اعتباری بخل ورزند و این شرایط و همچنین سنگینی ضمانت ها و وجود چندین ضامن رسمی دسترسی مردم به تاسیسات کاهش یافته است
عدم رقابت بین بانک ها
مالکیت عمومی بانک ها، مدیریت دولتی نظام بانکی کشور و عدم رقابت بین بانک ها از دیگر دلایلی است که مانع از عملکرد صحیح تخصیص اعتبار می شود.
ضعف نظارت بر بانک های مرکزی و افزایش نارضایتی مردم از بانک ها
احسان ارکانی، عضو کمیسیون اصل 90 مجلس در گفتگو با خبرنگار آنا درباره عملکرد ضعیف بانک ها در پرداخت تسهیلات بانکی گفت: بهانه کمبود منابع برای پرداخت تسهیلات اجباری و غیر اجباری و همچنین ضعف است. نظارت بانک مرکزی، نارضایتی زیادی را به همراه داشته است.
پرونده دباش چای نیز از کنترل ضعیف ناشی شد
وی خاطرنشان کرد: ضعف نظارتی دستگاه های نظارتی مانند معاونت بانکی و بیمه ای وزارت امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی منجر به اختلالات فعلی شده است، در حالی که اگر کنترل ضعیفی وجود نداشت، هر دو روند انجام می شود. اعطای اعتبارات برای رد دیون روند مطلوب تری داشت و اینکه در شرایط فعلی مورد تخلف چای و تخصیص ارز وجود نداشت.
احضار مسئولان و مدیران بانک ها به کمیسیون اصل 90
ارکانی با اشاره به نقش مجلس و پیگیری های انجام شده برای مسؤولیت دادن به بانک ها در ارائه تسهیلات به مردم و فعالان اقتصادی خاطرنشان کرد: مجلس در ده ها ابلاغیه به بانک ها و وزارت اقتصاد مشکل نارضایتی را اعلام کرد. در خصوص عملکرد بانک ها در ارائه تسهیلات و حتی بحث برکناری وزیر اقتصاد. بحث شد و همه مسئولان به کمیسیون اصل 90 مجلس احضار شدند.
وی افزود: متاسفانه به دلیل کمبود منابع مالی و سیاست های انقباضی بانک مرکزی هیچ اقدامی در این زمینه صورت نگرفته و کاری انجام نشده است.
استقبال مجلس از جریمه بانک ها
یکی از اعضای کمیسیون اصل 90 مجلس درباره جریمه های بانکی نیز گفت: به دلیل عملکرد ضعیف در اعطای تسهیلات قرض الحسنه طبق قانون جریمه بانکی وجود ندارد اما اگر اتفاق بیفتد استقبال می شود.
وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مشکلاتی که امروزه در نظام بانکی کشور مشاهده می شود ناشی از دولتی بودن بانک ها و اعمال مدیریت دولتی بر سیستم بانکی کشور است.
شایان ذکر است ایجاد فرصتهای برابر برای همه، توسعه و بهرهگیری از توانمندیها، تخصیص منابع به پروژههای با ارزش افزوده، توزیع عادلانه منابع و توزیع عادلانه سود از جمله راهکارهای اجرای عدالت در توزیع منابع بانکی است. وضعیتی که سیستم بانکی از آن دور است.