آیا عمر سموم کشاورزی به پایان رسیده است؟
ای بی اس نیوز/مازندران طی پنجاه سال گذشته سموم شیمیایی، آفت کش ها و انواع کودهای شیمیایی جزء ضروری دنیای کشاورزی بوده و تقاضا برای تولید و توزیع این نهاده ها تولید را افزایش داده است، اما استفاده بی رویه و طولانی مدت از آنها. کوری این اصطلاح منجر به پیدایش بیماری های خاصی شده و نه تنها کشاورزان و مصرف کنندگان محصولات کشاورزی، بلکه محیط زیست نیز تحت تأثیر قرار می گیرند.
مازندران با 460 هزار هکتار اراضی باغی، سالانه حدود 7 میلیون و 500 هزار تن محصولات کشاورزی تولید می کند و در تولید 15 نوع از 72 نوع محصول کشاورزی در استان از جمله برنج، مرکبات، کیوی، گل و گیاه، طیور رتبه نخست را دارد. و گیاهان آبزی کشور سوم است.
بر اساس آمارهای رسمی، در حال حاضر 1122 فروشگاه مورد تایید سموم کشاورزی در استان وجود دارد که راهکارهای مقابله با انواع بیماری های انگلی را ارائه می دهند. در این زمینه، محققان راههایی را برای حل مشکلات و سالمسازی فعالیتهای کشاورزی پیشنهاد میکنند. یکی از این راه حل ها کشاورزی ارگانیک و مبارزه بیولوژیکی آفات بوده است.
کشاورزی ارگانیک برای جلوگیری از گسترش سرطان
تنها کشاورز دارای گواهی سلامت در محمودآباد گفت: در سال 1393 توانستم محصول برنج سالم تولید و استاندارد بهداشتی آن را دریافت کنم.
محمد شاکری تنها کشاورز دارای گواهی محصول سالم در محمودآباد در گفت وگو با خبرنگار ای بی اس نیوز، اظهار کرد: از دهه اول سال 1389 با توجه به انتشار گزارش های فراوان از طریق سازمان نظام پزشکی و بهداشت و همچنین جهاد کشاورزی شروع به کار کردیم. کشت ارگانیک
وی افزود: مرکز تحقیقات، ترویج و توسعه فناوری هراز در سال 1387 برنامه ای را با عنوان انتقال اکتشافات کشاورزی به مزرعه من برگزار کرد.
شاکری با بیان اینکه تحقیقات و نتایج از سوی کارشناسان مرکز تحقیقات به دست آمده است، گفت: این افراد متوجه شدند که یکی از عوامل شیوع سرطان استفاده بیش از حد از این نهاده ها بوده است.
این کشاورز محمودآبادی با اذعان به اینکه مصرف بی رویه کودهای اوره که به مرور زمان به نیترات تبدیل می شود و ماده ای سرطان زا است، آن را خطرناک دانست و خاطرنشان کرد: این مواد در بافت های محصولات باقی می ماند و آسیب جدی به سلول های بدن وارد می کند. و این مشکل می تواند باعث بیماری های خاصی شود.
وی ادامه می دهد: در همان سال مدیریت تلفیقی مزرعه را آغاز کردیم، مصرف سموم را حذف کردیم و مصرف کودهای شیمیایی را کاهش دادیم.
شکری تاکید کرد: در سال 1393 با روش های ارگانیک آفات را با موفقیت کنترل کردیم، محصول برنج سالم تولید و استاندارد بهداشتی آن را دریافت کردیم.
شکری گفت: در آزمایشات انجام شده بر روی برنج، درصد همه آلاینده های موجود در برنج کمتر از حد مجاز بوده و انواع آزمایشات سموم، انگل، فلزات سنگین و غیره کمتر از حد مجاز بوده است. بر روی محصول ما انجام شده است.
کشت برنج بدون سم
این کشاورز دارای گواهی بهداشت از شهرستان محمودآباد، مبارزه مکانیکی را تنها راه پیشگیری از آفت زدگی محصول برنج خود می داند و یادآور می شود: بیش از 10 سال است که از زنبور عسل و روش های طبیعی برای جلوگیری از آفت زدگی استفاده می کنیم.استفاده از سموم شیمیایی در محصول زمینه های. .
وی خاطرنشان کرد: کشت محصولات سالم نیازمند اطلاعات بسیار دقیق است و کشاورز باید تغذیه خاک و میزان مصرف آب مورد نیاز در کشاورزی را بداند.
شکری افزود: شاید در محصولاتی که از کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات استفاده می شود، عملکرد بالا باشد، اما کشاورزی ارگانیک سالم تر باشد. »
این کشاورز محمودآبادی با تاکید بر اینکه جامعه ما باید به سمتی برود که قیمت محصولات سالم افزایش یابد تا کشاورزان بتوانند کشاورزی ارگانیک را با سموم شیمیایی جایگزین کنند و شرایط بد اقتصادی بر آنها تاثیری نداشته باشد.- گفت: سلامت باید مستقیما از سفره های مردم می آیند و هزینه این روش کشت بسیار بالاست.
وی تاکید کرد: مراحل کار را از شروع کاشت تا برداشت به صورت مکانیزه انجام می دهیم و بعد از برداشت 24 تا 30 درصد برنج دارای رطوبت است که اگر 24 ساعت به همین حالت بماند قارچی می شود. محصولی که یک قارچ سرطان زا نیز هست.
شکری گفت: پس از برداشت محصول، آن را در خشک کن خانگی که در اختیار داریم خشک می کنیم تا محصولمان سالم باشد. »
یک کشاورز دارای گواهی سلامت محصول در محمود آباد با بیان اینکه ارگانیک به معنای تجزیه پذیر است و در ایران محصولات ارگانیک داریم، گفت: بهتر است همه کشاورزان در آینده این روش را اتخاذ کنند تا جامعه سالم تری داشته باشیم.
آموزش و ترویج کشاورزی ارگانیک
محمد هادی زاده درباره کشت محصولات سالم نیز به خبرنگار ای بی اس نیوز گفت: در زمین های زراعی محمود آباد به دلیل استفاده از کودهای شیمیایی و سموم دفع آفات در سال های اخیر و منابع آبی و در خاک با حداقل عناصر، امکان تولید محصولات ارگانیک وجود ندارد. ، اما کشاورزی در این شهر افرادی هستند که محصولات سالم تولید می کنند.
مدیر جهاد کشاورزی محمود آباد با بیان اینکه جهاد کشاورزی با رویکرد استفاده بهینه از کودها، سموم و آلاینده های زیست محیطی دوره های آموزش مستمری را برای آشنایی باغداران با روش های غیرشیمیایی مبارزه با آفات برگزار می کند، گفت: مبارزه با آفات به روش ارگانیک. روشها در کشاورزی مبتنی بر فناوری روز دنیاست و برخی کشاورزی ارگانیک را بسیار سنتی و نه مدرن میدانند.
وی با تاکید بر اینکه استفاده از کودها و سموم شیمیایی سلامت محصولات کشاورزی را تهدید می کند، یادآور شد: اساس کار در حوزه محصولات کشاورزی باید تامین سلامت مردم از طریق مصرف محصولات، غذای سالم باشد.
این مسئول بهبود شرایط بهداشتی جمعیت، ایجاد و حفظ امنیت اقتصادی، ایجاد خودمختاری در تولید محصولات کشاورزی، کاهش آلودگی خاک و افزایش پایداری محصولات تولیدی را از نتایج هدایت کشاورزان و باغداران به سمت تولید ارگانیک عنوان کرد. محصولات بدون هیچ گونه سموم شیمیایی در کلاس های درس. آموزشی بود
انتهای پیام