اخبار اقتصادی روز

آیا طلسم راه آهن تهران-کربلا شکسته می شود؟



چندین سال از پیشنهاد راه آهن شلمچه – بصره برای اتصال مستقیم خط راه آهن ایران به کربلا می گذرد، سرانجام راه آهن اعلام کرد که تفاهم نامه اقدامات عملیاتی این پروژه راه آهن بین جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی ایران امضا شده است. از عراق

به گزارش ای بی اس نیوز، در جریان سفر و بازدید سید میاد صالحی – مدیرعامل و تیم فنی راه آهن جمهوری اسلامی ایران – تفاهم نامه اقدامات عملیاتی پروژه راه آهن شلمچه – بصره طی جلسه ای با حضور مدیران عامل و مدیران ارشد شرکت های ایرانی و مقامات راه آهن عراق و همچنین مقامات سیاسی کنسولگری ایران. در بصره تشکیل شد و طرفین آن را امضا کردند.

شرکت راه آهن اعلام کرد که در این سفر که بر اساس توافق ماه گذشته وزرای راه، شهرسازی و ترابری دو کشور پس از تشکیل جلسه ای با تیم های فنی و سیاسی طرفین صورت گرفت. در مرز شلمچه بازدید مدیران کل و تیم فنی راه آهن آغاز شد.

در این بازدید مسئولان راه آهن دو کشور با توجه به نقشه های مصوب و ارائه شده از مرز شلمچه، سکوی جدید مسافربری ساخته شده در مرز شلمچه، مسیر بررسی شده از مرز به اروندرود، اراضی هر دو کرانه رودخانه و قسمت میانی آن (جزیره سندباد) در محل ساخت و ساز، پل و همچنین محل ساخت ایستگاه جدید راه آهن بصره.

همچنین پس از مذاکراتی که در کنسولگری ایران در بصره انجام شد و حدود شش ساعت به طول انجامید، طرفین در مورد مسیر دقیق خط راه آهن از شلمچه به اروندرود و از رودخانه تا ایستگاه مربوطه به توافق رسیدند. برنامه گامی اقدامات اجرایی احداث خط ریلی شلمچه بصره شامل برنامه زمانبندی عملیات مین زدایی، جدول زمانبندی زیرسازی و روسازی خط راه آهن شلمچه تا اروندرود (چت العرب)، تحویل زمین برای فونداسیون مطالعات و سپس ساخت پل و … آنها فهمیدند.

طرح راهسازی نیز به عنوان ضمیمه این تفاهم نامه به امضای معاونان فنی طرفین رسید.

عراق 215 میلیارد دینار عراقی هزینه می کند

به گزارش ای بی اس نیوز، خط ریلی شلمچه – بصره که می تواند از طریق راه آهن مستقیم ایران را به کربلا متصل کند، یکی از پروژه هایی است که علیرغم اهمیت آن از نظر زائران و از نظر تجاری، احداث این این پروژه 215 میلیارد دینار عراقی هزینه دارد و وی تاکید کرد که این پروژه در سال 2023 تکمیل می شود.

البته جلال مختاری – مدیر روابط عمومی راه آهن – پیش از این به ای بی اس نیوز گفته بود حتی اگر همه چیز در ایران و عراق خوب پیش برود، با فرض اینکه طرف عراقی به وعده های خود عمل کند، ساخت این پروژه حداقل 18 ماه طول می کشد. بنابراین قطار مستقیم کربلا امسال به طور قطع به اربعین نمی رسد، اما برای ایام اربعین قطار ترکیبی تهران به کربلا مانند سال های گذشته در این زمان راه اندازی می شود.

راه اندازی این خط ریلی از 20 سال پیش مطرح شده است و در این سال ها همواره فراز و نشیب هایی داشته است و اکنون با توجه به رویکرد دولت سیزدهم در بحث اقتصادی و خارجی باید دید. کشور دیپلماسی که آماده همکاری با همه طرف های خارجی جذابیت چند ساله است آیا این راه آهن هم می شکند یا نه؟

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *