اخبار اقتصادی روز

آیا زمانی که قالیباف صدها نیروی اداری را وارد مجلس کرد، گامی فوق العاده و پیروزمندانه برنداشتیم؟


حسین جلالی نماینده نزدیک به جبهه پایداری ضمن ارزیابی عملکرد 3 سال گذشته هیأت رئیسه مجلس گفت: هیأت رئیسه مجلس نسبت به گذشته سال به سال بدتر شده و بهبود نمی یابد. در واقع اداره قالی بافی در مجلس در سال چهارم حرکت جدیدی ایجاد نخواهد کرد و همان اداره روتین و سنتی مجلس ادامه خواهد داشت. به نظر می رسد در دوران ریاست قالیباف در مجلس، چهره انقلابی گری و جهادی که با نوآوری و شکوفایی همراه است، در سطح پایینی قرار داشت. بنابراین لازم و ضروری است که در سال چهارم تغییری در هیئت رئیسه مجلس ایجاد شود.

وی افزود: برای تحول شورای رؤسای مجلس لازم است رئیس مجلس فضا را باز کند و برای افراد صاحب ایده و خلاق فرصت فراهم کند. در حال حاضر چند موضوع مهم که جزء سیاست های کلی نظام است و باید در برنامه های اصلی مجلس قرار گیرد، مورد توجه رئیس جمهور و هیئت رئیسه مجلس قرار نگرفته است. یکی از این موارد مربوط به سیاست های کلی قوه مقننه است که ابلاغیه آن از سوی مقام معظم رهبری در مهرماه 1397 ابلاغ شد و مخاطب اصلی آن مجلس بود. دارای 17 بند است که بخشی از مبانی و اصول قانونگذاری را تشکیل می دهد. اما حتی اگر 5 سال از ابلاغیه مذکور می گذرد، مجلس و نمایندگان از این سیاست ها اطلاعی ندارند، چرا هیات دولت به آنها اطلاع نمی دهد؟ چرا کمیته اساسنامه این موضوع را پیگیری نمی کند؟

کنایه جهانگیری در مقابل عدم پاسخگویی قالیباف: مسئولین بدون استثنا باید پاسخگوی افکار عمومی باشند

جلالی با تاکید بر عملکرد ضعیف رئیس مجلس در 3 سال گذشته گفت: مقام معظم رهبری هر سال دستوراتی در خصوص اصلاح ساختار بودجه می دهند اما مجلس هیچ اقدامی نکرده است یا وضعیت به همین منوال است. به تغییر قوانین و مقررات می رسد. تمام موارد ذکر شده اقداماتی است که باید در مجلس انجام می شد اما انجام نشد. بنابراین گفته می شود رئیس مجلس به افراد جدید فرصت دهد. واقعیت این است که قالیباف رهبری قدرتمندی است هرچند در شهرداری تهران خودی نشان داد اما نه در سطح رئیس حوزه مجلس. در مجلس کار به این صورت است که وقتی یک نفر در سال اول به ریاست جمهوری انتخاب می شود، در سال های بعد هم به عنوان رئیس جمهور انتخاب می شود.

نماینده مردم رفسنجان در مجلس ادامه داد: تا جایی که من می دانم غیر از قالیباف داوطلب ریاست مجلس هستند اما نمی دانم می توانند این کرسی را کسب کنند یا خیر. سالها رئیس مجلس شد.

جلالی در پاسخ به اینکه در حال حاضر شخصیت هایی مانند آقا تهرانی، میرسلیم، نیکزاد و شمس الدین حسینی در مجلس حضور دارند، آیا در بین این افراد فردی کاندیدای ریاست مجلس است؟ وی گفت: در حال حاضر نمایندگان در حال رایزنی با آقا تهرانی، میرسلیم، نیکزاد و شمس الدین حسینی برای کاندیداتوری رئیس مجلس هستند، رایزنی به این معنا که این افراد قبول می کنند و در مسابقه شرکت می کنند، اما عده ای نظر نمی دهند. شرایط برای آنها مناسب است، بنابراین بعید است، می دانم یکی از افرادی که نام برده شد نامزدی خود را برای ریاست مجلس اعلام خواهد کرد، البته این رایزنی ها در حال انجام است. رایزنی ها روز یکشنبه نهایی می شود و اسامی نامزدهای ریاست مجلس روز سه شنبه به صورت علنی اعلام می شود. نکته دیگر اینکه فریدون عباسی دوانی هم مانند دوره قبل قطعا کاندیدای ریاست مجلس خواهد شد و الیاس نادران با انگیزه بیشتری کاندیداتوری خود را اعلام خواهد کرد.

وی در پاسخ به اینکه جبهه پایداری نامزدی برای ریاست مجلس ندارد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر رایزنی ها ادامه دارد و هنوز تصمیمی گرفته نشده است.

آیا کار نمایندگان زیاد شد یا اینکه قالیباف صدها نیروی اداری را به مجلس آورد، اقدام فوق العاده و فتح الفتحی انجام دادیم؟

جلالی مسائل پیرامون شخص قالیباف و مواردی مانند دروازه سیسمونی و واگذاری به نمایندگان بدون برج را برجسته کرد. قالیباف علیرغم رای شفافیت، شفاف عمل نمی کند و صریح صحبت می کند و به صدا و سیما هم توجهی ندارد. در واقع تصمیمات را مشاوران قالیباف می گیرند و فقط آنها را اجرا می کند. من کاری به خط سیاسی و شخصیت روسای سابق مجلس ندارم، بلکه خودشان تصمیم گرفتند و نظرشان را گرفتند. در نتیجه زمانی که رئیس مجلس به توصیه مشاوران خود عمل می کند، مشاهده می شود که مجلس عرصه ورود بسیاری از کارمندان شده است که تعداد آنها بسیار زیاد است. اما سوال اینجاست که وقتی صدها نفر به سیستم اداری این نهاد اضافه شده اند، مجلس چه کار بزرگی انجام می دهد؟ آیا کار نمایندگان زیاد شده است یا اقدامی فوق العاده انجام داده ایم و این تعداد کادر اداری را وارد مجلس کرده ایم؟

قالیباف می گوید با هزینه شخصی خود در مجلس افطاری پذیرایی کرده است

این نماینده شورای اسلامی در پایان یادآور شد: یکی دیگر از موارد اقدامات این قالیباف این است که در ماه رمضان افطاری در مجلس برگزار کرد. نتیجه این افطار چه شد؟ البته قالیباف می گوید این افطار را با هزینه شخصی خود ترتیب داده و مردم هر چه می خواهند خرج می کنند. اما نمایندگان مجلس چند روزی است که مشغول تشریفات، چیدمان صندلی ها و موارد دیگر هستند، می خواهم بدانم نتیجه این افطار چه شد؟ اگر برای ثواب بود، برو مردم را به خانه خود دعوت کن. به طور کلی، سستی بیش از آنچه فکر می کنید وجود دارد، و بسیاری از موارد نامشخص انجام شده است. البته قالیباف متوجه شد که تغییر در مجلس و هیات مدیره لازم است، اما باید اراده کرد، همانطور که در روایات داریم که اگر کسی بفهمد برای این سمت بهتر از او هست اما برای او. انتخاب این شخص و عدم واگذاری مسئولیت، خیانت است. بنابراین بهتر است به این فکر کنیم که چه چیزی برای نظام مصلحت است و چه باید کرد. به نظر من فرماندهی که 3 سال است در مجلس وجود دارد در سال چهارم نیز ادامه خواهد داشت و تغییری در این زمینه شاهد نخواهیم بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *