این در گفتگو با آنا پاسخ داده شد؛
سخنگوی سازمان آتش نشانی تاکید کرد: از شرکت های دانش بنیان می خواهیم که کیفیت تولید تجهیزات مربوط به این سازمان را بالا ببرند و سهم اقتصادی بیشتری در تامین نیازها از طریق محصولات فناورانه داشته باشند.
جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا، در پاسخ به این سوال که کسب و کارهای دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان وارد خودکفایی در تولید آتش می شوند. -محصولات مبارزه کننده تجهیزات؟ وی گفت: همیشه سعی کرده ایم از توانمندی های داخلی استفاده کنیم. در بسیاری از موارد با این شرکت ها جلساتی برگزار کرده ایم.
وی ادامه داد: در تمامی مواردی که تجهیزات و ماشین آلات دارای نمونه با کیفیت ملی هستند، ترجیح ما استفاده از نمونه ملی است. زیرا قیمت تجهیزات و ماشین آلات خارجی بسیار بالاست و به دلیل تحریم ها ورود به کشور سخت است. علاوه بر این، تعمیر و نگهداری بسیار ساده تر و کم هزینه تر از مدل های داخلی است.
سخنگوی سازمان آتش نشانی گفت: در تمامی موارد تجهیزات و ماشین آلاتی که نمونه های درجه داخلی برای آنها موجود است، ترجیح ما استفاده از نمونه های داخلی است. زیرا قیمت تجهیزات و ماشین آلات خارجی بسیار بالاست و به دلیل تحریم ها ورود به کشور سخت است. علاوه بر این، تعمیر و نگهداری بسیار ساده تر و کم هزینه تر از مدل های داخلی است.
انتظار آتش نشانان از شرکت های دانش بنیان چیست؟
وی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که خدمات آتش نشانی چگونه با جان و مال مردم ارتباط دارد. اینجاست که از شرکت های دانش بنیان می خواهیم کیفیت تجهیزات مربوط به این سازمان را افزایش داده و سهم اقتصادی بیشتری در تامین نیازها از طریق محصولات فناورانه داشته باشند تا آتش نشانان بتوانند با خیال راحت از این تاسیسات استفاده کنند و نیاز خود را برطرف کنند. استفاده از تجهیزات بی کیفیت که تیم های آتش نشانی را در حین عملیات با مشکل مواجه می کند به بهانه داخلی بودن قابل توجیه نیست.
سخنگوی سازمان آتش نشانی تاکید کرد: به عنوان مثال از توان شرکت های داخلی برای تامین فوم و فوم استفاده می کنیم اما در خودروهای سنگین برای آتش سوزی های گسترده یا نردبان های بلند و پهپادها موظف به تامین مایحتاج اولیه از خارج هستیم.
ملکی ادامه داد: به عنوان مثال در مورد پهپادها با شرکت های داخلی به مرحله بهره برداری رسیدیم اما این موارد نتوانست پاسخگوی نیاز آتش نشانان باشد. به همین دلیل با ارسال درخواست ها و انتظارات به این شرکت ها منتظر رفع ایرادات این پهپادها هستیم.
از قابلیت دانش پایه استفاده کنید
سخنگوی سازمان آتش نشانی گفت: در ابتدا از خودروهای دست دوم شهرداری استفاده می کردیم اما امروز آتش نشانی از مدرن ترین خودروهای روز دنیا استفاده می کند. در مورد خودروهای نیمه سنگین از منابع داخلی استفاده می کنیم اما خودروهای تخصصی ما همیشه وارداتی هستند.
وی بیان کرد: البته تیم های فنی تخصصی ما با شرکت های دانش بنیان مشاوره و همکاری می کنند و امیدوارم بتوانیم هر چه بیشتر از توانمندی های شرکت های دانش بنیان استفاده کنیم.
تامین امنیت بازار تهران و هزار و یک طبقه
ملکی در خصوص امنیت بازار تهران گفت: هیچ اهرمی در این زمینه نداریم. ما ضابط نیستیم و امکان اعمال فشار از سوی آتش نشانان وجود ندارد.
وی ادامه داد: بازار تهران روز به روز در حال رشد است و دیگر بازار 50 سال پیش نیست، اما محدوده بازار و اطراف آن همچنان جزو خطرناک ترین مناطق است.
ملکی تصریح کرد: با رشد بازار، امنیت آن کاهش یافته است. از این رو کارگروهی به نام Market Security از سازمان های مختلف تشکیل شده و این کارگروه فعال است. اما این گروه ضربت قادر به فعالیت در حد امکان نیست.
سخنگوی سازمان آتش نشانی افزود: برخی از شرکت ها انتظار دارند همه کارها توسط ماشین آلات انجام شود. اما اینجا محل کسب و کار آنهاست و شرکت ها نیز باید تلاش کنند محل کسب و کار خود را گسترش دهند.
ملکی تصریح کرد: دستگاه ها تلاش می کنند اما یکی از جنبه های این قرارداد خود شرکت است که با کارهای بسیار ساده می تواند امنیت شرکت خود را افزایش دهد.