به گفته وی، در حال حاضر بیش از 50 درصد استان های کشور را استان های مرزی تشکیل می دهند و حمایت از استان های مرزی و معیشت مرزنشینان نیازمند حمایت همه دستگاه ها است.
سخنگوی دولت در هفتههای اخیر درباره برخورد دولت با کولبران گفت: دولت معدن کاران و واردکنندگان کالاهای تهلنجی را قاچاقچی نمی شناسد و نگاه مثبت و مساعدی به این قشر دارد و بر این اساس لایحه حمایتی را برای ساماندهی فعالیت آنها به مجلس ارائه کرده و آیین نامه ای در این زمینه تدوین کرده است. .
به گزارش ای بی اس نیوز، با تصویب یک فوریت لایحه ساماندهی مرزنشینان و کولبران، انتظار می رود موضوع معیشت و ایجاد مشاغل پایدار برای ساکنان مناطق مرزی مورد توجه بیشتر قرار گیرد. با توجه به طرح ملی تقویت کسب و کار و معیشت مرزنشینان، انتظار می رود مناطق مرزی به عنوان پایگاه صادرات انواع کالاها و خدمات بهتر از گذشته رونق یابد، توسعه کسب و کار ادامه یابد و رفاه و معیشت مردم افزایش یابد. مرز ساکنان.
وی معتقد است که مبارزه با قاچاق کافی نیست و ساماندهی مرزبانان کافی نیست و از هر طرحی که وضعیت معیشتی مرزنشینان را بهبود می بخشد باید حمایت شود، اما باید در نظر داشت. به همه جوانب نگاه کنید و فقط با نگاه کوتاه مدت مشکل ایجاد کنید، اما موارد ضروری را حل نخواهد کرد.
هیئت دولت در بهمن ماه سال گذشته طرح ملی تقویت مشاغل، معیشت مرزنشینان و ایجاد اشتغال پایدار در مناطق مرزی را تصویب کرد. مصوبه پیشنهادی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اداره کل مبارزه با قاچاق کالا و ارز به شورای دولت ارائه شد.
پیش از این معاون وزیر کار در گفت وگو با ای بی اس نیوز، درباره لایحه قانون ساماندهی مرزنشینان گفت: بر اساس مصوبه مذکور، مناطق مرزی به عنوان پایگاه صادرات انواع کالا و خدمات باید توسعه یابد. و در جهت افزایش رفاه و معیشت مرزنشینان رونق بیشتری داشته باشند.
به گفته سید محمد حسینی – معاون پارلمانی رئیس جمهور، این لایحه با هدف ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (پاس و ملوان) و ایجاد اشتغال پایدار برای مرزنشینان به منظور تقویت اقتصاد مرزی، تامین معیشت مرزنشینان، مدیریت واردات انجام شده است. کاهش قاچاق کالا و ارز و ترویج گردشگری در مناطق مرزی و ایجاد اشتغال پایدار برای مرزنشینان با رعایت ملاحظات امنیتی، اجتماعی و اقتصادی حاکم بر مرزها و ایجاد تعادل بین حقوق عمومی و حقوق تردد کنندگان مرزی. به مجلس فرستاده شده است.
علی شریعتی -عضو شورای نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به اینکه برای بهبود وضعیت اقتصادی کارگران فرامرزی باید به توسعه کلان اقتصادی توجه شود، گفت: در سال های اخیر بارها و بارها فقط برنامه های کوتاه مدت و گاه پر سر و صدا برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم را تجربه کردند که در استان های مختلف کشور اجرا شد که پس از مدت کوتاهی به فراموشی سپرده شد و یا به اهداف خود نرسید.
رئیس جمهور در تیرماه سال جاری در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا که به منظور بررسی راهکارهای ساماندهی تجارت مرزی و مبارزه با قاچاق کالا و سایر روش های تردد غیرقانونی کالا در مناطق مرزی برگزار شد، بر ضرورت این امر تاکید کرد. برای ایجاد تجارت مرزی و مقابله با آسیب ها و پیامدهای آن. روش های نادرست اجتماعی و اقتصادی جابجایی کالا اعلام کرد تامین معیشت و اشتغالزایی برای مرزنشینانی که همواره حافظان غیور جمهوری اسلامی ایران بوده اند، اولویت همه دستگاه ها از جمله دولت است و لذا هرگونه تصمیم گیری در این زمینه باید اتخاذ شود. سازماندهی شده ضمن حمایت از معیشت پایدار و سالم مرزنشینان و منتهی به انضباط تجارت مرزی.
لایحه قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (یقه و ملوانی) که به تصویب وزارت کار و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز دولت رسیده بود، با این شرط که دولت و مجلس موافق هستند در نهایت به تصویب نمایندگان مجلس رسید. تلاش برای تامین معیشت کولبران و مرزنشینان و ایجاد شغل و درآمد برای خانواده های ساکن در مناطق محروم مرزی نیازمند برنامه ریزی، تلاش و عزم جدی است.
به گزارش ای بی اس نیوز، بازنگری دو فوریت لایحه ساماندهی و کنترل تجارت مرزی (کلبری و ملوانی) و ایجاد شغل پایدار برای مرزنشینان در دستور کار مجلس قرار گرفت و 153 نماینده مجلس این مصوبه را تصویب کردند. دو اولویت این لایحه
انتهای پیام
به گفته وی، مبادله مرزنشینان مانند کولبری و ملوان (تلنجی) در مناطق مرزی از جمله راه های کسب درآمد و حمایت از مرزنشینان است، اما در سال های اخیر کمبود منابع مالی مرزی از یک سو، منافع مرزنشینان از این طریق تامین نمی شود و از سوی دیگر جریان های سازمان یافته قاچاق کالا از این معافیت و تسهیلات مبادلات مرزی متصل به مرز ساکنان سوء استفاده و سود زیادی می برد.
اگرچه برخی از نمایندگان بر این باور بودند که در لایحه علیرغم توقف فعالیت کولبری، جایگزینی برای آن در نظر گرفته نشده و مغایر با قوانین معتبر اعم از قوانین صادرات و واردات است، اما از سوی دیگر، برخی دیگر با توجه به اینکه فرامرزی احساس کردند مسافران معیشتی و اشتغال دارند و بیشتر جوانان این نقطه از کشور جویای کار هستند که در صورت تصویب دو فوریت، رونق مناطق مرزی و اشتغال در این مناطق را به دنبال خواهد داشت.
پیش از تصویب این برنامه، اعتبارات و تسهیلات دولتی در مناطق مرزی به دلیل عدم برنامه ریزی صحیح و مشخص و نظارت ناقص آنچنان که باید جامعه هدف را پوشش نمی داد و مشکلات اقتصادی نیز معیشت مرزنشینان را با مشکل مواجه کرده است. . ساکنین اما به گفته کارشناسان با تایید این برنامه در مناطق مرزی به ویژه مرزنشینان گشایش زیادی خواهد داشت.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز