اخبار اقتصادی روز

آیا تولید و صادرات نفت متعادل خواهد شد؟

خطیبی با بیان اینکه همه این اقدامات در راستای جلوگیری از خام فروشی است، گفت: تجربه نشان می دهد که در شرایط تحریم تحریم ها بیشترین فشار را بر مواد اولیه وارد می کند در حالی که محصولات فرآوری شده نقش چندانی در تحریم ندارند. برای گسترش در خارج از کشور می‌توانیم گام‌های بیشتری در زمینه افزایش فروش نفت برداریم.

به گفته نماینده سابق ایران در اوپک، خرید، مشارکت یا هر اقدامی در حوزه پالایشگاه های فراساحلی می تواند راه حل باشد و اگر اقداماتی که اکنون انجام می شود با سرعت بیشتری انجام شود و دیپلماسی نیز در این زمینه ها کمک کند، می توانیم اثرات مثبت را ببینید .

وزیر نفت با بیان اینکه بازارهای مختلف را شناسایی کرده و از همه ظرفیت‌ها استفاده کرده‌ایم و به اعداد و ارقامی دست یافته‌ایم که در فروش نفت نقش داشته است، گفت: از سال 2017 که ترامپ تحریم‌های ظالمانه علیه جمهوری اسلامی را در حوزه نفت نفرین کرد، اینگونه بود. فروش نفت و میعانات گازی گازی ارقام و رکوردهای جدیدی را ثبت کرد، بحث ها و بحث های زیادی در بحث بودجه سال 1402 صورت گرفت و به هر حال وزارت نفت تمام تلاش خود را می کند تا انشالله پیش بینی انجام شده در خصوص فروش نفت محقق شود. .

به گفته وی، در بحث بودجه 1400 که دولت سیزدهم شروع به کار کرد تا اوایل شهریور، کل درآمدهای نفتی ما پنج میلیارد دلار بود و خیلی ها پیش بینی می کردند که رسیدن به بودجه 1400 از ابتدای شهریور غیرممکن است. فروش نفت و میعانات گازی اما به همت خدا و جهادگران وزارت نفت به 100 درصد بودجه 1400 رسیدیم.

به گفته نماینده سابق اوپک ایران، همچنین می‌توانیم پالایشگاه‌هایی را راه‌اندازی کنیم که دیگر توسط کارشناسان ملی فعال نیستند و با آنها شریک شویم و از آنها بخواهیم نفت خام ما را مصرف کنند، این مسائل می‌تواند به ایجاد بازار و افزایش صادرات کمک کند.

نفت طبق وعده می رسد

وی با تاکید بر راهکارهای مورد نیاز برای افزایش فروش نفت گفت: همچنان در شرایط تحریم هستیم و باید راهکارها را با این شرایط تطبیق داد، البته راهکارهای فعلی مناسب است، مثلا بحث ایجاد بازار و افزایش پالایش. ظرفیت خارج از کشور می تواند کمک کند.

خطیبی با تاکید بر اینکه ظرفیت های زیادی در این زمینه وجود دارد، گفت: توافقنامه راهبردی 25 ساله با چین که امیدواریم نهایی شود نیز می تواند موثر باشد، باید با سرعت بیشتری تلاش شود و در صورت توجه بیشتر، قطعاً می‌توانیم گام‌های مثبتی را ببینیم.”

همچنین محمد خطیبی، نماینده سابق ایران در اوپک در این خصوص به ای بی اس نیوز گفت: عددی که در بودجه درج شده عدد غیرمنطقی نیست اما باید تلاش بیشتری کرد تا به بودجه برسد و باور نکردنی نیست.

در زمینه صادرات گاز نیز 15 درصد بیشتر از سال 1400 جمع آوری کردیم که در این 10 ماه به طور کامل محقق شد. در زمینه فروش اوراق در سال 1398، 23.5 هزار میلیارد تومان به طور کامل محقق شد و در سال 1400، 2 هزار میلیارد تومان بود که آن هم ساخته و صرف هزینه شد.

همانطور که جواد اوجی وزیر نفت اعلام کرد، تهیه بودجه سالانه فرآیندی است که طی آن جلسات مختلفی در کمیسیون های تخصصی دولت با نهادهای تامین کننده این منابع برگزار می شود و کارشناسان نظرات خود را در این زمینه ارائه می کنند. سازمان برنامه و بودجه که پیشنهاد می دهد در دادسرا وزارت نفت تمام تلاش خود را برای تحقق این امر به کار خواهد گرفت.

تولید و فروش نفت در سال آینده متعادل خواهد شد

ما باید به دنبال بازارهای تضمین شده باشیم

این کارشناس حوزه انرژی با بیان اینکه در شرایط فعلی باید به دنبال بازارهای تضمینی نیز باشیم، گفت: به این ترتیب اگر با استفاده از ظرفیت های پالایشی نفت خود را برای پالایش به بازارهای تضمینی ارسال کنیم، می توانیم از فرآورده های مورد نیاز استفاده کنیم و مابقی برای فروش اما متاسفانه اقدام قابل توجهی در این زمینه ها صورت نگرفته است، با این حال امیدواریم در صورت امکان بتوانیم این مشکلات را جبران کنیم.

به گزارش ای بی اس نیوز، درآمد نفتی مورد انتظار در تمام سال‌های گذشته یکی از بزرگ‌ترین بخش‌های لوایح بودجه بوده است و برای سال آینده میزان درآمد این بخش افزایش یافته و درآمدهای نفت و فرآورده‌های آن، یعنی 603 ​​هزار میلیارد تومان در لایحه بودجه براساس میانگین فروش 1.4 میلیون بشکه در روز با میانگین 85 دلار در هر بشکه و نرخ ارز 23 هزار تومان است.

لزوم تجاری سازی و افزایش ظرفیت های پالایشگاه های خارجی

در 10 ماه گذشته 133 درصد فروش داخلی فرآورده های نفتی صورت گرفته اما در بحث صادرات فرآورده های نفتی از نظر افزایش مصرف بنزین و گازوئیل در کشور که گاه تا 130 میلیون لیتر بنزین مصرف شده است، ثبت شده است. ، تا امروز تقریباً 70 درصد محقق شده است که در کل در تبصره 14 تا امروز تقریباً 78 درصد جمع آوری شده است.

افزایش 40 درصدی درآمدهای نفتی طی 10 ماه گذشته

از سوی دیگر، طبق اعلام وزارت نفت، عملکرد وصول درآمدهای نفتی طی 10 ماه گذشته در خصوص فروش نفت، گاز و فرآورده‌های نفتی و میعانات گازی نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 40 درصد برتری داشته است. و درآمد حاصل از جمع آوری نفت و میعانات گازی نیز 10 میلیون بشکه بوده که بیش از 10 ماه سال 1400 ثبت شده است.

رقم درج شده در لایحه مالی تولید و صادرات نفت سوال هایی را ایجاد کرده است، اما همانطور که مسئولان نفتی و رئیس شورای اسلامی گفته اند مشکلی در این زمینه وجود ندارد و حتی وعده ایجاد تعادل بین تولید و صادرات می شود. روغن داده شده است که مورد تایید برخی است. او همچنین یکی از صاحب نظران در این زمینه است.

محمدباقر قالیباف، رئیس شورای اسلامی شهر امروز اعلام کرد: بیش از آنچه در مورد توانایی ایران در فروش نفت گفته می شود، ظرفیت تولید و صادرات داریم و سال آینده ظرفیت تولید و میزان فروش متعادل می شود. “

وی با اشاره به لزوم سرمایه گذاری در صنعت نفت گفت: اگر در فرصت هایی که پیش می آمد از ظرفیت های پالایشگاهی استفاده می کردیم، اکنون مشکل چندانی نداشتیم، اما یکسری رقبا باعث شد تا در فرصت هایی که ایجاد می شود، مشکل زیادی داشته باشیم. سرمایه گذاری در پالایشگاه های خارج از کشور خودشان زمانی که تحریم نبودیم و بازار تضمین شده بود.» طبیعتاً در شرایط تحریم مشکلات بیشتری داریم، اما از فرصت هایی که وجود داشت آن طور که باید استفاده نمی شد.

انتهای پیام

محسن خجسته مهر، معاون وزیر نفت اخیرا درباره قیمت نفت و میزان صادرات در لایحه مالی سال آینده گفت: این ارزش ها در دولت بررسی می شود و هر آنچه در لایحه 1402 آمده از آن نشات می گیرد. ما رعایت می کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *