اخبار اقتصادی روز

آیا توربین های ایرانی جایگزین «زیمنس» در روسیه می شوند؟

انتهای پیام

توربین‌های زیمنس نیاز به تعمیر و نگهداری دوره‌ای در کارخانه این شرکت در مونترال، کانادا دارند، که با تحریم‌های کانادا علیه بخش انرژی این کشور از این امر جلوگیری می‌کند. این کشور پس از درخواست آلمان از کانادا به دلیل ترس از کمبود گاز، توربین ها را از محدودیت ها مستثنی کرد. اما این توربین ها باید ابتدا به آلمان و سپس به روسیه ارسال می شد. با این حال، گازپروم از پس گرفتن آنها بدون ضمانت قانونی برای تعمیر آنها در آینده خودداری کرد.

بر اساس آمارهای جهانی، کانادا با بازده 38.1 درصد، آلمان با بازده 37.5 درصد، چین با بازده 35.6 درصد، هند با بازده 35.6 درصد، آفریقای جنوبی با بازده 34.7 درصد و اندونزی با راندمان 34.5 درصد، استرالیا با بازدهی 34.5 درصد. امارات با بازدهی 33.9 درصد، عربستان سعودی با بازدهی 32.2 درصد، فرانسه با بازدهی 31.8 درصد و روسیه با بازدهی 24.6 درصد در رتبه های پایین تری قرار دارند.

اخیراً روسیه تولید توربین های ایرانی را برای جایگزینی توربین های تحریم شده زیمنس آلمان آغاز کرده است. شرکت آلمانی زیمنس سال گذشته به دلیل تحریم های غرب علیه روسیه از ارائه خدمات به روسیه خودداری کرد. این اقدام به روابط صنعتی روسیه و این تامین کننده تجهیزات غربی آسیب وارد کرده است.

یکی از عوامل موثر در افزایش راندمان نیروگاه های حرارتی، تبدیل نیروگاه های گازی به سیکل ترکیبی است که با اجرای این مهم، راندمان این واحدها از حدود 33 درصد به 47 تا 50 درصد افزایش می یابد و نقش مهمی در مصرف بهینه سوخت گازی در نیروگاه ها دارند.

قطعات توربین گاز MGT-70 کپی تجهیزات زیمنس ساخت جمهوری اسلامی ایران می باشد. قبل از موج اخیر تحریم های ضد ایرانی، ایران مجوز مونتاژ و تولید داخلی خود را دریافت کرده بود. محصولات ایرانی می توانند جایگزین تجهیزات تولید شده توسط این غول آلمانی شوند. به دلیل تحریم‌ها، زیمنس از ارائه خدمات و قطعات به ایران خودداری کرد و همین امر باعث شد تا دانشمندان ایرانی توربین‌ها و قطعات با آلیاژ بالا را مهندسی معکوس کنند تا کارایی و کیفیت آن‌ها بهتر از تولید زیمنس باشد. شناسایی آنها را دنبال کرد.

این امر باعث شده است که راندمان نیروگاه های ایران از بسیاری از کشورهای پیشرفته در حال توسعه بالاتر باشد و برنامه ریزی مناسب برای ادامه این وضعیت امری ضروری است. بر این اساس مقرر شد در نیروگاه های حرارتی میانگین راندمان 39 درصد حاصل شود.

ایران در سال های اخیر پیشرفت خوبی در بخش توربین داشته است، در حال حاضر 95 درصد قطعات نیروگاه بومی سازی شده و تنها در پنج سال گذشته بیش از 724000 قطعه نیروگاهی به صورت تخصصی ساخته شده است. نیروگاه های حرارتی کشورمان نیز نسبت به ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ۱.۵ برابر افزایش یافته است و از این نظر نیروگاه های ایران پس از کشورهایی مانند ایتالیا، انگلیس، اسپانیا، ژاپن در رتبه پانزدهم جهان قرار دارند. ، آمریکا و کره جنوبی با راندمان 39.2 درصد آن را دارند.

توانایی ساخت توربین برای نیروگاه های با راندمان بالا (کلاس F) با کسب دانش فنی این نوع توربین ها در ایران ایجاد شد و به این ترتیب ایران نیز در زمره کشورهای صاحب این فناوری قرار گرفت. در سال گذشته با تلاش های انجام شده راندمان نیروگاه های حرارتی به بالاترین حد خود در تاریخ صنعت برق رسید و برای اولین بار به حدود 38.56 درصد رسید.

به گزارش ای بی اس نیوز، ظرفیت این کارخانه نیروگاه های کشور به 73000695 مگاوات رسید که ایران را جزء 10 کشور برتر نیروگاه حرارتی جهان قرار داد. در حال حاضر 612 واحد تولید برق حرارتی در 134 نیروگاه تامین کننده 92 درصد برق مورد نیاز کشور هستند و تولید انرژی سالانه این واحدها به بیش از 350 میلیارد کیلووات ساعت رسیده است.

از نظر فناوری توربین گاز، ایران جزو پنج قدرت جهان است و رقیبی در منطقه ندارد و در حال حاضر کشورهای صنعتی مانند روسیه برای خدمات توربین گازی ایران مناقصه دارند.

در حال حاضر روسیه می تواند توربین های کوچک و متوسط ​​را در قلمرو خود تولید کند، اما واحدهای بزرگ با ظرفیت 100 تا 120 مگاوات در کارخانه مونتاژ زیمنس در روسیه تولید شد. گازپروم سال گذشته به دلیل مشکلات فنی توربین‌های دریافتی مجبور شد به تدریج صادرات گاز به اروپا از طریق نورد استریم 1 را کاهش دهد.

ایران در سال های اخیر در زمینه توربین سازی به جایگاه خوبی دست یافته است. پیش از آن دانش و فناوری ساخت قطعات نیروگاهی در انحصار آمریکا، آلمان، ایتالیا، سوئیس و ژاپن بود، اما اکنون ایران نیز به جمع پنج کشور صاحب فناوری ساخت قطعات نیروگاهی پیوسته است. .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *