پنجشنبه , ۱ خرداد ۱۴۰۴

آیا تراشه و مشکلات آن تمام می شود؟

با گذشت چندین سال از شیوع بحران کمبود چیپ پس از شیوع بیماری کرونا و پیامدهای آن، کشورهای مختلف سعی کرده اند بر شرایطی مانند محدودیت های ایجاد شده توسط برخی کشورها فائق آیند.

به گزارش ای بی اس نیوز، زمانی که همه‌گیری کووید-19 در سراسر جهان گسترش یافت، بسیاری از کسب‌وکارها از مردم انتظار داشتند که با سخت شدن شرایط اقتصادی، هزینه‌های خود را کاهش دهند. اما افرادی که در خانه گیر کرده بودند شروع به خرید کردند و کامپیوترهای بهتر و صفحه نمایش بزرگتر خریدند تا بتوانند از خانه به کار خود ادامه دهند. آنها برای فرزندانشان لپ تاپ های جدیدی خریدند تا بتوانند آموزش از راه دور انجام دهند. آن‌ها تلویزیون‌های 4K، کنسول‌های بازی، وسایلی مانند کف‌کننده‌های شیر، سرخ‌کننده‌های عمیق و مخلوط‌کن‌های قدرتمند خریدند تا زندگی قرنطینه‌ای را لذت‌بخش‌تر کنند. بنابراین، گمان می رود کمبود تراشه نتیجه یک اشتباه محاسباتی پس از شیوع همه گیری ویروس کرونا در سال 2020 باشد.

در همین حال، خودروسازان نیز غفلت کرده اند. این شرکت ها کارخانه های خود را با کاهش تقاضا به دلیل عدم امکان مراجعه به خریداران تعطیل کردند. آنها از تامین کنندگان قطعات خواستند که ارسال قطعات از جمله تراشه های ضروری برای تولید خودرو را متوقف کنند. سپس ناگهان تقاضا در پایان سال 2020 به اوج خود رسید. مردم می خواستند از خانه های خود خارج شوند و نمی خواستند از حمل و نقل عمومی استفاده کنند. خودروسازان کارخانه های خود را بازگشایی کردند و با ناراحتی به سراغ سازندگان تراشه مانند TSMC و سامسونگ رفتند. اما پاسخی که شنیدند این بود که باید منتظر بمانند. آنها نمی توانند تراشه ها را با سرعت کافی برای مشتریان وفادار خود تولید کنند.

از سوی دیگر کمبود شیشه یکی دیگر از عوامل تشدید کننده بحران بود. تولیدکنندگان بزرگ شیشه، حوادثی را در سایت‌های تولید خود گزارش کرده‌اند، از جمله قطعی برق در نیپون الکتریک گلس در ماه دسامبر و انفجاری در کارخانه AGC’s Fine Techno Korea در ژانویه.

مشکل کمبود تراشه زمانی غیرقابل تصور بود که گسترش سریع کووید-19 باعث سقوط فعالیت های اقتصادی و کاهش تولید شرکت ها شد. اما پس از شوک اولیه، فروش در بسیاری از بخش‌ها افزایش یافت و شرکت‌ها در تلاش برای افزایش موجودی خود هستند. بسیاری از شرکت‌های تولید تراشه در حال حاضر با حداکثر ظرفیت تولید می‌کنند و دولت‌ها کمبود کارخانه‌های تولید تراشه را به عنوان یک خطر امنیت ملی می‌دانند.

در همین راستا با گذشت چندین سال و تلاش کشورها برای غلبه بر این بحران چندی پیش، در راستای تلاش برای تقویت زنجیره تامین تراشه اروپاییپروژه های تحقیقاتی نیمه هادی با بهره مندی از هشت میلیارد یورو (8.6 میلیارد دلار) بودجه عمومی توسط کمیسیون اروپا تایید شده است.

به گفته منابع رسمی کمیسیون اروپا، این پروژه ها با حمایت مالی خصوصی به مبلغ 13.7 میلیارد یورو به 22 میلیارد یورو می رسد. در مجموع، 68 پروژه مهم با منافع مشترک اروپا توسط 56 شرکت در 19 کشور از جمله نروژ مجوز داده شد. کمیسیون در اوایل سال 2022 قانون تراشه های اروپایی را پیشنهاد کرد و هدف تولید 20 درصد از نیمه هادی های جهان را تا سال 2030 تعیین کرد. “پروژه های مهم با منافع مشترک اروپا” بخشی از این برنامه را تشکیل می دهند و دولت ها را قادر می سازند تا تسهیلات تولید را تامین مالی کنند.

اما خیلی زود این خبر اعلام شد چین محدودیت هایی دارد برای صادرات دو فلز مورد استفاده برای ساخت نیمه هادی ها و سایر وسایل الکترونیکی استفاده می شود. وزارت بازرگانی چین در بیانیه‌ای اعلام کرد که گالیم و ژرمانیوم و همچنین ترکیبات شیمیایی آن‌ها از اول آگوست تحت کنترل صادرات قرار خواهند گرفت و چنین اقدامی احتمالاً هزینه‌های تولیدکنندگان تجهیزات و تنش‌های ژئوپلیتیکی در رقابت را افزایش می‌دهد. توسعه. تکنولوژی کامپیوتری پیشرفته

با فرا رسیدن ماه سپتامبر، اخبار جدیدی در مورد تراشه از گوشه و کنار جهان منتشر شده است، به عنوان مثال. آمریکا علاوه بر چین، محدودیت‌های صادراتی تراشه‌های هوش مصنوعی پیشرفته AMD و Nvidia به برخی از کشورهای خاورمیانه نیز گسترش یافته است. انویدیا در یک پرونده نظارتی اعلام کرد که این محدودیت ها که شامل تراشه های A100 و H100 می شود، تأثیر فوری بر نتایج مالی شرکت نخواهد داشت. این تراشه ها برای تسریع وظایف یادگیری ماشین طراحی شده اند.

مقامات ایالات متحده معمولاً به دلایل امنیت ملی کنترل صادرات را اعمال می کنند. اقدام مشابهی که سال گذشته اعلام شد حاکی از تشدید رویارویی آمریکا با توانایی‌های فناوری چین بود، اما هنوز مشخص نیست که صادرات به خاورمیانه چه خطراتی را به دنبال دارد. اما پس از اعلام این موضوع سخنگوی وزارت بازرگانی آمریکا پس از افشای این موضوع که واشنگتن الزامات صادرات تراشه های هوش مصنوعی پیشرفته AMD و Nvidia را افزایش داده است، دولت بایدن گفت که فروش تراشه ها به خاورمیانه را ممنوع نمی کند.

از سوی دیگر، در اواسط شهریور، ما متوجه شدیم که راه اندازی صندوق 40 میلیارد دلاری چین برای تولید تراشه منتشر شد. با توجه به جزئیات این موضوع، می‌توان گفت که صندوق سرمایه‌گذاری صنعت مدار یکپارچه چین با حمایت دولت، سومین و بزرگترین دور سرمایه‌گذاری را به مبلغ حدود 300 میلیارد یوان (41.1 میلیارد دلار) راه‌اندازی کرده است. وزارت دارایی چین می تواند تا 60 میلیارد یوان به این صندوق کمک کند. این صندوق که در چین به عنوان صندوق بزرگ شناخته می شود، ابزاری کلیدی در جاه طلبی های چین برای ایجاد یک صنعت تراشه خودکفا برای کاهش وابستگی آن به فناوری آمریکایی است.

منابع تازه مطلع به رویترز گفتند که این شرکت TSMC این شرکت در کارخانه تراشه سازی 40 میلیارد دلاری خود در آریزونا با تاخیر مواجه است و تلاش می کند تا با تاخیر در تحویل تجهیزات پیشرفته ساخت تراشه، هزینه ها را کنترل کند. حرکت TSMC، بزرگترین سازنده تراشه قراردادی جهان، نشان دهنده احتیاط فزاینده این شرکت در مورد چشم انداز تقاضا است. ارزش سهام تامین کنندگان TSMC از جمله شرکت هلندی ASML در پی انتشار این خبر کاهش یافت. تامین کنندگان این شرکت انتظار دارند این تاخیر کوتاه مدت باشد. اما TSMC از اظهار نظر در مورد این خبر خودداری کرد و آن را شایعات بازار خواند.

انتهای پیام

درباره محمد اقتصادی

پیشنهاد ما به شما

Organizing Your Home: Tips for Creating Sancity

Voluptatem accusantium tempore voluptatem illo. Ea suscipit asperiores et velit voluptatibus. Molestias natus est non cum nulla aut. Et eum temporibus provident et id. Eos porro quis consequuntur ut nisi doloremque.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *