رئیس اتاق اصناف تهران تاکید کرد: قانون نظام صنفی باید اصلاح شود اما اصلاحات پیشنهادی همه مشکلات بنگاه ها را حل نمی کند و گاهی می تواند مشکلات جدیدی ایجاد کند.
به گزارش ای بی اس نیوز، در پایان آذرماه نمایندگان شورای اسلامی با درخواست اولویت بازنگری در قانون نظام صنفی کشور موافقت کردند و به زودی این اصلاحیه در مجلس بررسی می شود. اما به نظر می رسد علیرغم اتفاق نظر در خصوص اصلاح قانون نظام صنفی، برخی اصلاحات پیشنهادی موافقان و مخالفانی در نهاد صنفی کشور دارد.
در همین رابطه، حمیدرضا روستاگر، رئیس اتاق اصناف تهران در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با اشاره به طرح اصلاح قانون نظام صنفی که در مجلس بازنگری می شود، گفت: پس از سال ها این قانون باید تغییر کند. . اما در همان زمان در قانونگذاری نظام صنفی مشکلاتی وجود داشت، بهعنوان مثال در زمینه فرآیند کار اتحادیههای کارگری، ترکیب هیئتمدیره و غیره.
وی با بیان اینکه نیاز به تغییر و تحول در قانون نظام صنفی وجود دارد، تصریح کرد: اما اصلاحیه ای که در حال حاضر در مجلس مطرح شده اصلاح اساسی و عملی برای بنگاه ها و اتحادیه ها نیست.
به گفته رئیس اتاق شرکت های تهران، بر اساس این اصلاحیه هر 200 نفر باید بتوانند اتحادیه تشکیل دهند که اصلا منطقی نیست. این ممکن است برای شهرهای دورافتاده مناسب باشد، اما در تهران حداقل 400 تا 500 نفر ردیف میشوند و برخی اتحادیهها تا 20000 عضو دارند.
وی افزود: مورد دیگر انتصاب سه نفر در هیئت مدیره اتحادیه است که شاید برای اتحادیه ۲۰۰ نفری مناسب باشد اما برای اتحادیه بالای ۱۰۰۰ نفر کافی نیست.
رستگار با بیان اینکه این نکات با تجربه شرکت ها همخوانی ندارد و حداقل نکاتی در این اصلاحیه دیده نشده است، گفت: قانون باید اصلاح شود اما قبل از آن بررسی دقیق و جلسات مختلف با همه انجام شود. کسانی که در این زمینه نظر دارند». برگزار و کار کارشناسی انجام شود. اگر میخواهیم به نتیجه برسیم، باید همه اتحادیهها و شرکتها را در نظر بگیریم.
وی با بیان اینکه برخی بندهای اصلاحیه به دقت مورد توجه قرار نگرفته و یا ناکافی است، تصریح کرد: همچنین باید توجه داشت که قانون در هیچ زمانی قابل اصلاح نیست. بنابراین این یک فرصت طلایی برای شرکتها است و باید اصلاحات دقیقتری در قانون مدنظر قرار داد و همه جوانب را سنجید.
به گفته رئیس اتاق شرکتهای تهران، موارد مهمتری نسبت به موارد مطرح شده وجود دارد که از جمله آنها میتوان به ماده 49 قانون اشاره کرد که بر اساس آن باید اختیاراتی به اتاقهای شرکت تفویض شود که میتوانند نسبت به وابستگی تصمیم بگیرند. ادغام و غیره همچنین سامانه پورتال ملی صدور مجوز بخشی از اختیارات اتحادیه ها را به خود اختصاص داده است، بنابراین باید بررسی شود که آیا قانون نظام صنفی لغو شده و در غیر این صورت، اختیارات اتحادیه ها چگونه گرفته شده است؟
وی افزود: پیشنهاد کلی ما این است که قانون نظام صنفی اصلاح شود، اما این اصلاحات پیشنهادی همه مشکلات صنفی را برطرف نمی کند و گاهی ممکن است مشکلات جدیدی ایجاد کند. بنابراین شایسته است در این مورد دقت بیشتری شود.
انتهای پیام