اخبار اقتصادی روز

آنچه در مورد زعفران نمی دانید

وی ادامه داد: شاخص کروسین بین 190 تا 300 است و می تواند از این هم بالاتر باشد. هر چه مقدار کروسین بیشتر باشد رنگ و کیفیت زعفران بیشتر می شود و هر چه تعداد آن کمتر باشد کیفیت آن کمتر می شود.کروسین زعفران جدید (محصول ایرانی) ممکن است در ابتدای فصل برداشت بیشتر از 300 باشد. به این معنی که چنین محصولی ارزشمند است، بسیار بالاتر و البته تقاضای بیشتری دارد. همچنین نکته مهم این است که در صورت فراگیر شدن آموزش صحیح در بخش تولید، دستیابی به این ویژگی زعفران ایرانی برای تولید بیشتر و ارزش بالاتر دور از انتظار نیست.

این فعال حوزه کشاورزی افزود: شاخص دیگر سافرانال است. استاندارد سافرانال بین 20 تا 50 واحد است، طبیعتاً هر چه به 50 نزدیکتر باشد، عطر و کیفیت زعفران بالاتر می رود. سافرانال زعفران ایران بین 30 تا 40 و به طور کلی سافرانال زعفران جدید در ابتدای برداشت بین 30 تا 37 است.

وی در بخشی دیگر از سخنان خود به کیفیت زعفران و خریدهای حمایتی اشاره کرد و گفت: پیشنهاد ما با توجه به شرایط خریداران زعفران در سراسر دنیا این است که زعفران بر اساس شاخص های تعیین شده مانند کروسین، سافرانال و . .. قرار گیرد

به گزارش ای بی اس نیوز، عامل ایجاد رنگ زعفران ماده ای به نام کروسین، عامل بو و عطر آن ماده ای به نام سافرانال و تلخی زعفران به دلیل وجود ماده ای به نام پیکروکروسین است که باعث افزایش میزان عطر می شود. میزان کروسین، سافرانال و پیروکروسین در فواصل مشخص شده و هر چه استاندارد بالاتر باشد، کیفیت زعفران بالاتر می‌رود.

زعفران یا طلای سرخ مانند سایر محصولات دارای ترکیباتی است که رنگ، عطر و طعم آن را تعیین می کند. این ترکیبات شامل کروسین، پیکروکروسین و سافرانال است که افزایش یا کاهش هر یک از آنها می تواند بر کیفیت زعفران تأثیر بگذارد، اما معنای کروسین و سافرانال دقیقاً چیست و چگونه اندازه گیری می شود؟

عضو شورای ملی زعفران در پایان گفت: زعفران کاربردهای زیادی در صنایع غذایی، دارویی، آرایشی و بهداشتی در سراسر جهان دارد و طبیعتا خریداران به دنبال محصولات با کیفیت بالاتر هستند، بنابراین اگر بخواهیم بازارهای صادراتی را توسعه دهیم و در این بخش پیشرفت کند. ما باید محصولات استاندارد را به مصرف کنندگان و خریداران تحویل دهیم.

حسینی تصریح کرد: پیروکروسین زعفران نیز باید شاخص استاندارد را رعایت کند.

انتهای پیام

وی همچنین افزود: رطوبت یکی دیگر از شاخص های تعیین کیفیت زعفران است. رطوبت زعفران سرگل باید بین ۷ تا ۸ درصد باشد.

علی حسینی، عضو هیئت مدیره شورای ملی زعفران در گفت وگو با ای بی اس نیوز، با بیان اینکه ایزو (سازمان بین المللی استاندارد) شاخص هایی را برای ادویه ها و چاشنی ها تعیین کرده است که بر اساس آن کیفیت مشخص می شود، گفت: زعفران دارای شاخص هایی مانند کروسین است. (رنگ)، سافرانال (عطر)، پیروکروسین (تلخ)، رطوبت و غیره. اندازه گیری می شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *