اسلام پناه با تاکید بر اینکه اسلام پناه باید با نگاه به استانداردسازی و استاندارد نویسی در نظام های بین المللی به دنبال گره گشایی از مشکلات اقتصادی کشور باشد تا نگاه تحول، بومی سازی و صادرات داشته باشیم، گفت: ایران در گذشته با موفقیت بخشی از آن را می فروخت. استانداردهای سایر کشورها از مجاری رسمی، قانونی و دیپلماتیک کیفیت را به دست آورده است که نشان می دهد توان استاندارد کشور ما بالاست. این سازمان در نظر دارد در برنامه هفتم توسعه، سامانه مدیران کنترل کیفیت و سامانه کارشناسان استاندارد را تشکیل دهد.
انتهای پیام
اسلام پناه با بیان اینکه مهم ترین ویژگی نوآوری داشتن قابلیت سازگاری است، گفت: اما با شرایط و بحران های موجود و همچنین مشکلات زیست محیطی، جنگ ها و آینده غیرقابل پیش بینی باید سازگاری برای عبور از بحران ها را افزایش دهیم. بر اساس آخرین گزارش های بین المللی، نوآوری ایران در سال 2022 با هفت پله صعود به رتبه ششم منطقه و پنجاه و سوم در جهان رسیده است.
به گزارش ای بی اس نیوز، مهدی اسلام پناه در همایش روز ملی کیفیت در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما، اظهار کرد: آنچه تاب آوری را افزایش می دهد، افزایش کیفیت با منبع نوآوری و خلاقیت در اکوسیستم رقابتی جدید است، بنابراین در اکثر کشورهای پیشرفته، نوآوری پایدار است. . توسط یک محیط رقابتی می آید و به بهبود فضای رقابتی در زمینه تولید کالا و خدمات کمک می کند.
وی گفت: مسائل زیست محیطی و انرژی باعث می شود که موضوع کیفیت تحت تاثیر عوامل متعددی قرار گیرد و چالش هایی مانند تغییر و تنوع فناوری های تولید، انتقال مواد اولیه و تغییرات اقلیمی را ایجاد کند که نیازمند تحقیق و توسعه در این زمینه است. وی گفت: این سازمان ملی آمادگی دارد تا با بسیج نظرات متخصصان و نخبگان، کیفیت محصولات و خدمات را ارتقا دهد و در برابر سلطه ظالمانه فنی امروز دنیا نقش آفرینی کند. در مجامع بین المللی شاهد این سلطه ظالمانه فنی هستیم، به گونه ای که استانداردها را در سطح پایینی قرار می دهند که می توانند محصولات خود را به دنیا الگو برداری کنند و از طرفی وقتی به دنبال صادرات هستیم، الزامات فنی را مطرح می کنند. و استانداردها به حدی است که صادرات به ما محدود شود یا در نهایت به فروش ناخالص کاهش یابد.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: امروز سلطه فنی ظالمانه در مجامع بین المللی به حدی است که استانداردها را در سطح پایینی قرار می دهند که می توانند محصولات خود را برای دنیا الگوبرداری کنند و از طرفی وقتی به دنبال صادرات هستیم الزامات فنی و استانداردها به حدی افزایش می یابد که صادرات ما محدود می شود یا در نهایت به نفع فروش ناخالص کاهش می یابد.
اسلام پناه با بیان اینکه بررسی ها نشان داده است که دلیل اصلی رتبه بالاتر برخی از کشورهای منطقه از نظر نوآوری مهاجرت نخبگان از ایران به این کشورهاست که توانسته اند به این پیشرفت دست یابند، گفت: ایران در رتبه بیست و ششم قرار دارد. جایگاه در استاندارد امسال در بین 167 کشور جهان و رتبه اول در صدور گواهینامه ها و نشان ها همگی نشان می دهد که توانایی ارتقاء برای تبدیل شدن به یک مرجع در جهان وجود دارد، بطوریکه در سال 2022 حدود 13 درصد استانداردهای بین المللی در حوزه فناوری نانو و هشت استاندارد بین المللی در ایران قابل رقابت خواهد بود.
رئیس سازمان ملی استاندارد با بیان اینکه موضوع خدمات مغفول مانده است، گفت: این موضوع مربوط به علوم انسانی، اجتماعی و اقتصادی است و باید ضمن افزایش توان رقابتی از این مزیت جدید استفاده کنیم. صنایع و خدمات در دنیای امروز با چالشهای زیادی روبرو هستند و توانایی انتخاب سازگاری یکی از عناصر کلیدی در غلبه بر این چالشها است.
اسلام پناه در پایان خاطرنشان کرد: در صورت نیاز به بازتعریف، اصلاح و تحول در نحوه اجرا، جبران تاخیرهای گذشته خواهد بود.
تحریریه ABS NEWS | ای بی اس نیوز